Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Ivo Werkman?

19 juli 2017

Alle blogs

Ivo Werkman werkte 6,5 jaar in de accountancy maar startte recent als Finanxe Finance Professional. Zijn eerste opdracht is bij Royal Wagenborg in Delfzijl. Lees hier meer over Ivo, Wagenborg en hoe het hem bevalt in het bedrijfsleven!

Ivo Werkman 8628Ik ben Ivo Werkman, ik ben bijna 30 en ik woon in Zuidlaren. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik heb HBO Accountancy gestudeerd en daarna tijdens mijn eerste werkjaar post HBO Accountancy AA. In totaal heb ik 6,5 jaar bij een middelgrote accountantsorganisatie gewerkt. In de praktijk kwamen steeds vaker controllingopdrachten voor, waardoor mijn ambitie in die richting groeide. Daarom volg ik nu de HOFAM Businesscontrollersopleiding en dat heeft me mede getriggerd om het bedrijfsleven in te gaan. Sinds kort ben ik dan ook gestart als interim professional bij Finanxe! Mijn eerste opdracht is bij Royal Wagenborg in Delfzijl.

Graag bezig zijn
Ik zoek altijd dingen om te doen, ik mag graag bezig zijn. Heel veel tijd blijft er trouwens niet over met een fulltime baan, een studie en een jong gezin…  Maar, nog ruim een jaar en dan kan ik mijn studie afronden. We hebben nog geen grote vakantieplannen voor deze zomer. Twee jaar geleden zijn we verhuisd en er liggen nog een aantal klussen op me te wachten. Verder mag ik graag mensen helpen, van klussen in en om huis tot (helpen) boeken van een administratie.

WagenborgRoyal Wagenborg
Veel mensen kennen Wagenborg van de veerboot naar de Wadden, maar dat is feitelijk maar een klein onderdeel. Royal Wagenborg is een grote internationale logistieke organisatie met ongeveer 3500 medewerkers. Naast de passagiersdiensten bieden de Wagenborg bedrijven allerlei diensten op het gebied van boortorens, shipping en oilfield services, zijn ze offshore specialist en bieden ze diverse opslag, overslag en transportdiensten aan.

Leuke, nuchtere collega’s
In mijn huidige functie ondersteun ik als assistent controller op de planning & control afdeling bij het opstellen van maandrapportages en de jaarrekeninggen. Daarnaast zal ik gaan ondersteunen in automatiseringstrajecten bij de implementatie van nieuwe software.

Het bevalt me erg goed bij Wagenborg, ik heb, leuke, gezellige, nuchtere collega’s die open staan om mijn vragen te beantwoorden. We zitten allemaal bij elkaar dus er zijn korte lijntjes, je kunt makkelijk ergens over sparren. Er is een open, informele sfeer en cultuur. Je kunt gewoon aan de gang en wordt niet op elke punt of komma gecontroleerd, daar spreekt vertrouwen uit.

Meer energie en meer de diepte in
In mijn vorige functie werd de werkdruk door omstandigheden behoorlijk hoog waardoor ik weinig energie meer had voor dingen naast het werk. Ik kan merken dat ik nu nog energie heb als ik thuis kom en dat is erg prettig!

Ik ben blij dat ik de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt heb. Het grootste inhoudelijke verschil is dat ik als interim professional nu veel langer bij 1 klant zit. Ik kan me meer vastbijten en leer een organisatie veel diepgaander kennen. Hierdoor kan ik meer vanuit de organisatie denken en met de reeds opgedane kennis en ervaring (studies en werk) meer toegevoegde waarde leveren.


Ambities
Belangrijk bij de uitvoering van mijn werk vind ik dat het inhoudelijk goed gebeurt en dat je het als collega’s samen voor elkaar krijgt, elkaar helpt waar nodig en op elkaar kunt vertrouwen. Duidelijk, helder en eerlijk communiceren. Doordat ik nu op projectbasis bij verschillende bedrijven aan de slag ga wil ik brede ervaring op gaan doen die diepgaander is dan voorheen in de accountancy. Mijn ambitie is om door te groeien naar een functie als businesscontroller!