Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Janneke Boersma?

6 december 2016

Alle blogs

Janneke Boersma - Interim Finance ProfessionalIn september 2016 stapte Janneke Boersma over van Friesland Campina naar….. Friesland Campina! Het verschil? Na de ‘overstap’ werkt ze als interim professional via Finanxe!

In onze rubriek ‘hoe is het met’ maak je kennis met ‘de mensen van Finanxe’. De Finanxe consultants, onze interim finance professionals, maar ook ‘onze’ ZZP-ers en de mensen die we via werving- & selectieprocedures bemiddelen.

Vertel eens wat over jezelf!

Ik ben Janneke Boersma, 27 jaar, ik woon in Sneek samen met mijn vriend. In 2014 heb ik de stap gemaakt van de accountancy naar het bedrijfsleven. Toch miste ik  projectmatig werken en daarom ben ik in september gestart als interim professional bij Finanxe. En dat bevalt goed!

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden. Variërend van een weekendje weg tot samen de stad in of lekker uit eten. Daarnaast houd ik van sporten, ik speel vanaf m’n zesde korfbal. En ik ben weer vakantieplannen aan het maken! De laatste jaren kwam het er weinig van want we hebben een huis gekocht en waren druk met verbouwen.

Van accountancy naar het bedrijfsleven, waarom?

Ik heb zeven jaar bij Deloitte gewerkt en daar ook mijn studie afgerond. Ik miste daar het echt onderdeel van een bedrijf zijn, meer kunnen betekenen voor een organisatie. Vandaar dat ik in september 2014 de stap naar Friesland Campina heb gemaakt.

Een tijdje geleden begon het te kriebelen bij me. Ik merkte dat ik het projectmatig werken toch wel erg miste… Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te doen en te leren. Het projectmatige komt terug als je op interimbasis werkt. Ik kende Finanxe  en heb het contact met Finanxe altijd als prettig ervaren. Bij Friesland Campina wilden ze me graag nog een tijdje inhuren en zo ben ik daar in september gestart met mijn eerste klus als Finanxe interim professional!

Afwisseling is belangrijk voor je?

Nieuwe dingen doen vind ik heel leuk. Wanneer je een aantal jaren ergens zit kun je een beetje in de vastigheid komen en dat juist het afwisselende geeft mij veel energie. Ik vind het een uitdaging om me constant te verdiepen in nieuwe materie en ik hoop bij elk bedrijf een bepaalde toegevoegde waarde te bieden, elk bedrijf een stukje mee te helpen. Ik kan natuurlijk gewoon m’n job doen en zorgen dat alles aan het eind van de dag klaar is, maar het liefst wil ik naar huis gaan met het gevoel dat ik echt wat verbeterd heb, dat we iets bereikt hebben.

Waar ben je op dit moment mee bezig?

Op dit moment ben ik als business accountant aanspreekpunt en verantwoordelijk voor een aantal administraties binnen Friesland Campina. Ik zorg dat de administraties kloppen, voldoen aan wet- en regelgeving, kijk waar efficiency te behalen is en voer werkzaamheden uit rond de month-end closing. Ik ga daarnaast iets meer projectmatig werken omdat ik betrokken ben bij het testen rond de overgang naar een nieuw systeem.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind Finance een mooi vak. Het is zo belangrijk dat er binnen een bedrijf inzicht is in de financiële situatie, om keuzes te kunnen maken en te kunnen sturen. Je moet een product aan de man brengen en als dat is gelukt, dan wil je dat ook in cijfers uitdrukken en inzichtelijk krijgen.

Waar ben je trots op?

Ik ben wel trots op waar ik nu sta. Dat ik de beslissing heb genomen om voor mezelf te kiezen en voor Finanxe aan de slag te gaan. En ik ben trots dat ik m’n diploma’s behaald heb. Ik heb naast mijn werk gestudeerd. De hoeveelheid werk en de werkdruk neemt toe en er is steeds minder tijd voor studie, maar ik heb toch mijn Master accountancy binnen de gestelde termijn kunnen afronden.

Waarom past dit werk goed bij jou?

Omdat ik constant op zoek ben naar nieuwe uitdagingen! Ik wil mezelf altijd ontwikkelen. Bij elk bedrijf kan en wil ik verder te ontwikkelen en dingen leren. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat ik daar de meeste energie uit haal. Daarom vind ik het zo leuk om als interim professional aan de slag te gaan.

Wat zijn je ambities?

Ik wil mijn plek vinden bij Finanxe en bij verschillende opdrachtgevers mezelf continu ontwikkelen en mijn kennis verbreden. Ik wil veel zien en veel leren en ik sta open voor waar me dat gaat brengen!

Welkom bij Finanxe Janneke! We zijn trots op zo’n ambitieuze en enthousiaste collega. Heel veel succes en we kijken er naar uit om samen met jou een mooi carrièrepad te gaan vormgeven.