Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het om te werken bij Total Specific Solutions? 

25 oktober 2017

Alle blogs

"TSS is een ontzettend dynamische organisatie. Als jij als medewerker laat zien dat je wilt groeien en investeren dan zijn die mogelijkheden er ook. Ik zit goed op mijn plek in een mooie combinatiefunctie.Nadat hij in februari zijn Master Accountancy & Controlling behaalde, startte Roel Wymenga rechtstreeks vanuit de schoolbanken bij TSS. Direct naar vacatures bij TSS

Roel WymengaIk ben begin 2017 gestart als financieel analist van een van de twee general managers bij TSS. Het was een volledig nieuwe functie, dus toen ik binnenkwam wist men nog niet precies wat ik zou gaan doen. In de loop van een aantal maanden heeft mijn functie vorm gekregen. TSS is een ontzettend dynamische organisatie, we groeien heel hard en er veranderen veel dingen. Dat zie je terug in mijn functie, de reporting structuur is aangepast waardoor ik bepaalde rapportages niet meer hoef te maken. Mede door het vervallen van deze taak ben ik ook voor de afdeling mergers & acquisitions aan het werk gegaan. 

Total Specific Solutions
TSS is de grootste vertical market software (VMS)-onderneming van de Benelux. TSS kenmerkt zich door de strategische visie dat specifieke markten om specifieke software vragen. TSS realiseert software die klanten helpt ambities sneller, efficiënter en effectiever te realiseren. TSS heeft in de Benelux succesvolle en sterke posities gerealiseerd in de verticale markten zorg, finance en overheid.

Als je weet welke kant je op wilt krijg je de mogelijkheden daarvoor
TSS laat je groeien. Als jij weet wat je wil gaan ze kijken hoe ze jou daarin kunnen helpen. Zodoende verandert ook mijn functie, op dit moment werk ik 50% voor general management en 50% voor M&A. TSS kijkt naar wat jij als werknemer leuk vindt. Er zijn collega’s die na 3 maanden een andere functie kregen omdat een andere richting ze meer aansprak. 

Van Parijs naar Toronto, volop kansen om te ontwikkelen
Op mijn derde werkdag zat ik al in Parijs aan de onderhandelingstafel bij een aquisitiegesprek. Volgende week stappen we met het hele team van M&A in het vliegtuig naar Toronto, waar we vanuit ons moederbedrijf Constellation Software Inc een M&A conferentie bijwonen. Ik word meegenomen, krijg de kans me te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen. Binnen moederbedrijf Constellation en ook TSS breed worden er allerlei opleidingstrajecten aangeboden. Op het moment dat je als medewerker laat zien dat je wilt groeien en investeren dan stimuleert TSS dat en worden je die mogelijkheden aangereikt. Zo zijn er allerlei programma’s die je kunt volgen om jezelf te ontwikkelen.

TSSHard werken maar ook een gehaktballenwedstrijd 
TSS is een supermooi bedrijf waarin veel mogelijk is. Je moet er wel rekening mee houden dat er geen 9 tot 5 mentaliteit is. Er wordt ontzettend hard gewerkt en iedereen is super professioneel bezig, maar er wordt ook veel gelachen en er worden geintjes gemaakt. De afgelopen maanden hadden we een gehaktballenwedstrijd waar bijna iedereen aan mee deed. Elke vrijdag nam een van mijn collega’s zelfgemaakte gehaktballen mee die we vervolgens op allerlei aspecten beoordeelden. Een hele competitie waarbij iedereen ontzettend enthousiast aan de slag ging!

Je mag overal binnenlopen
Het fijne bij TSS is dat communicatie intern heel laagdrempelig is. Je wordt losgelaten en in het diepe gegooid, maar elke deur staat open en niemand is te beroerd om je te helpen. Je leert daardoor ontzettend veel, maar je moet wel zelfstandig zijn en die hulp durven te vragen.

Wie moet er bij TSS solliciteren?
Je moet een doelgericht persoon zijn, kritisch en leergierig. Je moet daarnaast een aanpakker en doorzetter zijn, want je moet zelfstandig aan de slag. Flexibiliteit is superbelangrijk, dingen veranderen hier snel. Soms heb je een rapport gemaakt en kun je dat vervolgens volledig omgooien omdat er een business unit gesplitst wordt. Flexibel zijn, schouders eronder en doorgaan.

Heb jij het naar je zin? 
Ik heb het erg naar mijn zin! Ik vind zelf mergers & acquisitions erg interessant en ben heel blij met de kans die ze me hier bieden. Ik vind het heel tof dat ik bij bedrijven zit die over hun business vertellen, dat ik inzicht ga krijgen in ontzettend veel takken van sport. 

Ben je na het lezen van Roel's verhaal enthousiast geworden over werken bij TSS? Check dan de vacatures of neem voor meer informatie contact op met Marion Hetebrij - 06 5359 3730)  of Rik Wolthuis. -  06 4056 6374)