Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Welkom bij Finanxe, Margeet Reijs

2 januari 2018

Alle blogs

In december startte Margreet als Managing Consultant voor de Finanxe Academy. Met daarnaast het begeleiden voor onze (interim) financials ligt er een mooie dubbele uitdaging voor haar! "Ik houd mensen een spiegel voor, zodat ze kritisch naar zichzelf kunnen kijken. Samen bedenken waar we mee aan de slag kunnen gaan, dat vind ik heel leuk. Mensen stimuleren om het hoogst haalbare uit zichzelf te halen."

Margreet Reijs - Adviseur HR & Development - Finanxe

"Samen met Barry, dochter Loïs en zoon Melle woon ik in Meppel. In het weekend is er altijd wel wat gezelligs te ondernemen met vrienden of familie. Een borrel, hapje eten of dagje shoppen. We hebben jonge kinderen dus de tijd vult zich wel, ik vind het heerlijk om gezellige dingen met ze te ondernemen. Ik sport graag, ik doe aan hardlopen en bodypump.

Vakanties brengen we vaak door in Spanje. Wij houden van een lekkere zon, zee en strandvakantie. ’s Ochtends even hardlopen en dan lekker zwemmen, naar het strand en relaxen met de kinderen. Mijn stoerste reis ooit was een backpack trip in Thailand. Wat een mooi land!!

Van bankwezen naar bedrijfsleven
Ik ben mijn carrière begonnen bij de Rabobank, waar ik 15 jaar heb gewerkt. Daar heb ik het HR vak geleerd. Daarna heb ik twee jaar gewerkt als HR adviseur bij een groot bedrijf in de infra & recycling. Toch trekt de professionaliteit van de zakelijke dienstverlening weer. In mijn baan vind ik het erg belangrijk dat er een open en eerlijke sfeer is, ik wil feedback kunnen geven en krijgen.

Toen ik met Martijn in contact kwam, vertelde hij me over de verdiepingsslag die binnen Finanxe nodig is wat betreft het coördineren van de Finanxe Academy en het professionaliseren van de begeleiding en coaching binnen de organisatie. Qua functie was ik gelijk enthousiast en mijn enthousiasme groeide naarmate ik hierover verder met Martijn in gesprek was. Het voelt als een te gekke kans om iets moois neer te zetten.

Wat ga je doen?
Mijn functie bestaat uit twee onderdelen. Ik ga onze interim professionals coachen en begeleiden in hun ontwikkeling. Naast HR adviseur heb ik een opleiding coaching gedaan en die kennis komt nu goed van pas. Samen met Martijn ga ik de Finanxe Academy verder vormgeven. Ik ga studenten/jong talent aan ons binden, contacten met scholen onderhouden en Academy deelnemers begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Mooi om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van jong talent!

Talentontwikkeling
Finanxe groeit, het toekomstperspectief spreekt me aan. Talentontwikkeling bij jonge mensen is iets dat ik erg leuk vind. Waar ben je goed in, waar kun je nog in ontwikkelen, waar is extra kennis en training nodig? Het is niet goed of fout, maar samen kijken waar we heen willen met als doel groei realiseren en toekomstperspectief bieden. Het wordt een samenspel van de wensen van de werknemer, de opdrachtgever en Finanxe.

Finanxe Academy – snel vakvolwassen worden
Ik heb veel zin in het professionaliseren en uitbouwen van de Finanxe Academy. Ik sta echt achter het idee en ben heel enthousiast over een plek waar mensen in korte tijd zoveel kunnen leren. Dat is zo anders dan een eerste baan bij een werkgever die eigenlijk niet zoveel tijd voor je heeft. Een deelnemer van de Finanxe Academy kan heel snel vakvolwassen worden. Ik geloof er echt in dat je door een goede start met intensieve begeleiding veel sneller kunt doorgroeien en je ambities waar kunt maken. En ook dat je hierdoor een stevige persoonlijkheid ontwikkelt, die je in je verdere leven bij alles gaat helpen.

Samen een feestje vieren
Mijn eerste weken zijn me goed bevallen! De sfeer is heel gezellig, mijn collega’s zijn positieve, energieke mensen die hun werk leuk vinden. Het zijn mensen die plezier hebben met elkaar en samen een feestje kunnen vieren. Iedereen is anders maar uiteindelijk hebben we een gezamenlijk doel, een prettige leuke baan en samen werken aan een succesvolle organisatie.

Ambitie
Mijn ambitie is om een heel mooie en succesvolle Academy neer te zetten. Daarnaast wil ik zowel de deelnemers van de Academy als onze interim collega's aan Finanxe binden en hen de juiste begeleiding geven. Daarmee wil ik samen met mijn collega’s bijdragen aan het succes van Finanxe!"