EH_Werkgeverscampagne-58 (1)

Ambitieuze woningcorporatie Eigen Haard zoekt Projectadministrateur

5 januari 2023

Alle blogs

In gesprek met Chantal Zwiers, manager Accounting


Woongeluk voor iedereen

Dat is de missie van Eigen Haard. Woningcorporatie Eigen Haard is één van de grootste van Nederland en actief in 9 gemeenten in en rond Amsterdam. De woningnood is hoog in de regio, maar deze maatschappelijk betrokken corporatie zorgt er zoveel mogelijk voor dat mensen met lage en middeninkomens niet in de kou staan en betaalbaar kunnen wonen. In prettige buurten en in duurzame woningen van goede kwaliteit. Een organisatie met het hart op de juiste plek.

De verhuurheffing is net afgeschaft dus meer geld voor allerlei projecten zoals nieuwbouw en verduurzaming.

Samenwerken

Wil je met passie (samen)werken? Dan zit je hier goed. Want medewerkers bij Eigen Haard zijn maatschappelijk betrokken en werken met hart en ziel om mensen aan een betaalbare woning te helpen en wijken leefbaar te houden. Op het hoofdkantoor in Sloterdijk is alles goed geregeld. Heb je focus nodig? Trek je dan terug in één van de concentratieplekken. Wil je overleggen met een collega? Pak een kop koffie en schuif aan een gezellige tafel of ga in een vergaderruimte zitten. Een vaste werkplek heb je niet, die worden flexibel gebruikt.

Als woningstichting heb je te maken met veranderende wetten en regels. Dat is een uitdaging die je leuk moet vinden. Chantal: “De verhuurheffing is net afgeschaft dus meer geld voor allerlei projecten zoals nieuwbouw en verduurzaming.” En nieuwe projecten betekent ook genoeg werk voor de projectadministrateur.

Koppen bij elkaar steken

Zo flexibel de werkplekken zijn, zo zijn collega’s ook. Je bent minimaal 1x per week op kantoor, maar verder krijg je de ruimte en het vertrouwen om thuis te werken. Eigen Haard hecht waarde aan onderlinge betrokkenheid en daarom is op de afdeling Accounting & Team Vastgoedwaardering een weekstart én een dagstart. Daar ben je fysiek of online bij en anders staat je afwezigheid op een bord. “Een mooi moment om te polsen hoe het met iedereen gaat. Zowel werk en privé”, vertelt Chantal.

De sfeer op de afdeling zit er goed in. Een leuke mix van mannen en vrouwen met verschillende leeftijden. Er zijn drie pensionado’s die binnenkort gaan genieten van hun welverdiende vrije tijd. Iedereen werkt graag samen en wil ook van elkaar leren. Vertrouwen staat voorop en er hangt een prettige energie. En niet onbelangrijk… er wordt vaak gelachen. In januari draait iedereen vaak overuren vanwege de jaarafsluiting, maar daar hoor je niemand over. Die bereidheid is er gewoon”, zegt Chantal.

Vitaliteit & gezelligheid

Tussen de middag kun je doen wat je wilt. Wil je samen lunchen? Naar buiten? Duik je liever de sportruimte in? Of ga je voor body & mind? Het kan allemaal. Lekker de kantine in, je brein verfrissen in de buitenlucht, aan de ijzers hangen of de zonnegroet op de yogamat.

De personeelsvereniging en Eigen Haard organiseren regelmatig een toffe activiteit: een photobooth tijdens de kerstborrel, een BBQ in de zomer en binnenkort proosten de medewerkers van Eigen Haard op het nieuwe jaar. Ook het team zit niet stil en doet elk jaar iets leuks. Een activiteit en gezellig uit eten en wie daarna nog genoeg puf heeft, duikt de kroeg in. En onderling spreken collega’s ook af. Altijd gezellig.

We zijn bezig met innovaties op allerlei gebieden en de nieuwe collega kan écht wat bijdragen.

Toegevoegde waarde

In de functie van projectadministrateur kun je hét verschil maken. Er zijn genoeg uitdagingen: eerst de financiën onder controle krijgen, verschillende rapportages in Power-BI opstellen, maar ook contact met projectontwikkelaars en het verbeteren en automatiseren van werkprocessen. Het kan allemaal efficiënter. Een mooie kans voor de projectadministrateur om daarmee aan de slag te gaan.

De financiële afdeling krijgt een andere rol, van passief naar actief. Chantal: “We moeten als afdeling meer naar buiten. We zijn bezig met innovaties op allerlei gebieden en de nieuwe collega kan écht wat bijdragen.” Welke vaardigheden zijn onmisbaar? In deze functie is het belangrijk dat je makkelijk met anderen in gesprek gaat, goed kunt luisteren en uitleggen, maar ook die verbinding houdt. Ook al stuit je op weerstand.

Eigen Haard zoekt een ervaren, energieke projectadministrateur die actief op zoek gaat naar het verhaal achter de cijfers, initiatief neemt en inzicht heeft hoe de bedrijfsvoering nog beter kan.
Ben je geïnteresseerd? Klik hier voor de vacature.

Nugter, Adri


Voor meer informatie kan je contact opnemen met:
Adri Nugter
06 20 37 40 60