Opening Lowik-2

Assistent Controller gezocht voor Lowik Bouw

12 april 2023

Vandaag maken we kennis met Lowik Bouw, een bouwbedrijf dat vanuit het hoofdkantoor in Almelo bouwprojecten in Nederland, België en Duitsland realiseert. Utiliteitsbouw is hun core business en daarin zijn ze met name gespecialiseerd in retail bouw. Lowik Bouw werkt samen met veel grote namen zoals: Albert Heijn, Etos en Coolblue. Lowik Bouw bestaat nu ruim 80 jaar en ze hebben inmiddels meer dan 70 medewerkers in dienst.

Hard werken met plezier

Lowik Bouw is een vrij platte organisatie waar de deuren altijd open staan en iedereen binnen de organisatie meewerkt aan de successen. De sfeer in de organisatie is, zoals Maarten zegt, supergoed. Er wordt hard gewerkt, maar dat wordt gedaan met veel plezier  ‘’Er zijn regelmatig feestjes: in het voorjaar houden we een fietsdag met de medewerkers, verder een bouwvakbarbecue en een kerstfeest waarvoor partners ook uitgenodigd worden.’’ zegt Maarten.

De kracht van Lowik Bouw

Wat hen onderscheidt? Flexibiliteit. “Dat is onze kracht en worden we om gewaardeerd”, vertelt Maarten. Als de klant snel wil schakelen, dan kan dat. Ook al is het achter de schermen dan aanpoten om alle procedures op tijd te volgen. Met oog op mogelijke risico’s. Dat is ook direct een uitdaging voor de nieuwe Assistent Controller, samen met andere collega’s binnen het team. Als er een einddatum bekend is, dan is het gáán! Hoe ga je daarmee om? Hoe handel je zo efficiënt mogelijk, en voldoe je toch aan wet- en regelgeving? Lowik Bouw is op zoek naar iemand die juist energie krijgt van dit soort vragen en past binnen de dynamiek van de organisatie.

Assistent controller met feeling voor ICT

Heb je gevoel voor ICT en participeer je graag in ICT-gerelateerde vraagstukken? Dan komt dat goed van pas in de functie van Assistent Controller. Bij Lowik Bouw werken ze met goede software en tools zoals: AFAS en Power BI. In deze rol ga je aan de slag met het verder uitbouwen van de dashboards in AFAS en met Power BI te werken. “Geen enkele dag bij ons is hetzelfde”, vertelt Maarten.

Als Assistent Controller word je betrokken bij de salaris-, project-, en crediteurenadministratie. Stel je begrotingen op, help je mee met de jaarverslagen en krijg je de ruimte om je eigen ideeën in te brengen en uit te voeren.

En niet te vergeten… Lowik Bouw heeft kortlopende projecten in het buitenland. In België en Duitsland. Voor de financiële administratie van belang. Maarten: “Het staat nu allemaal op een laag pitje, maar als de nieuwe collega het leuk vindt om zich in andere wet- en regelgeving te verdiepen, dan kan dat.”

Ben je toe aan een mooie eerste of tweede stap in je carrière? Dan is deze rol wellicht iets voor jou. Als Assistent Controller bij Lowik Bouw krijg je genoeg ruimte om je ambities na te jagen en zijn er voldoende ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Klik hier voor de vacature.

Maarten Bos


Interesse?
Neem contact op met:
Maarten Bos

06-51169949