SlagharenHeader

Attractie- & Vakantiepark Slagharen zoekt een Business Controller

1 april 2021

Na een geweldige tijd bij Vitens besloot Erwin Westerveld zijn baan te verruilen voor een nieuwe uitdaging. Eenzelfde functie maar andere uitdagingen. Als Financieel directeur staat hij bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen aan de vooravond van uitdagende casussen. En daar kan hij versterking bij gebruiken. Hij zoekt iemand met ervaring in de financiële wereld die een tweede of derde stap in zijn of haar carrière wil maken. Of iemand die vanuit de accountancy de overstap wil maken naar het bedrijfsleven. We gaan in gesprek met Erwin en vragen hem het naadje van de kous over de plannen met Slagharen, de cultuur en wat de nieuwe collega kan verwachten.

Wie ben je, wat doe je precies bij Slagharen?

“Mijn naam is Erwin Westerveld, ik ben 48 jaar en sinds december vorig jaar werkzaam bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen als Financieel directeur. Ik kom bij Vitens vandaan. Daar heb ik 17 jaar gewerkt, onder andere als directeur Finance & Control. Ik was toe aan wat anders. En dit is écht wat anders. Qua schaalbaarheid is Slagharen kleiner, de finance afdeling is wat kleiner, de dynamiek is anders. Het is een commercieel bedrijf. We gaan een lastige periode door gezien de ontwikkelingen rondom COVID-19 en zijn in afwachting van het moment waarop we weer volledig open kunnen. Komend paasweekend bijvoorbeeld gaan we voor het eerst in de geschiedenis van Slagharen het vakantiepark openen, terwijl de deuren van het attractiepark nog (weliswaar gedwongen) gesloten blijven. Er zijn activiteiten bedacht op het park, coronaproof uiteraard. Daarin zie je meteen de creativiteit en flexibiliteit van de medewerkers. Mooi om te zien.

Erwin Westerveld - Financieel directeur bij Attractie- & Vakantiepark SlagharenEn wat ik precies doe? Tja, dat is eigenlijk heel divers. Ik werk hier heel hands-on. Denk aan het maken van rapportages en beoordelen ervan tot het doornemen van uitgebreide contracten en het beoordelen van de autorisaties. En natuurlijk nog veel meer. Echt heel uiteenlopende werkzaamheden. Zoals ik al zei, ik wilde iets anders en ik kreeg wat anders. Het bevalt heel goed. Er liggen heel veel kansen en uitdagingen. Er zijn grootse plannen om het park te ontwikkelen de aankomende jaren. Daar ben ik ook bij betrokken. Ik vind het geweldig om daar mijn steentje aan bij te mogen dragen.”

Slagharen is natuurlijk een bekend begrip. Een attractie- en vakantiepark in Slagharen, Overijssel. Wat doen jullie precies?

Attractie- & Vakantiepark Slagharen zoekt een Business Controller“Misschien goed om te vertellen dat we onder een Spaanse moedermaatschappij vallen, Parques Reunidos. Deze partij is eigenaar van ongeveer 50 grote parken, verspreidt over Noord-Amerika en Europa. Onder andere van Bobbejaanland (in België) en Movie Park Germany, maar bijvoorbeeld ook van diverse dierentuinen. Slagharen vormt een uitzondering in het geheel, er zijn maar weinig parken die zowel een attractiepark als een vakantiepark aanbieden. Wij bieden naast een attractiepark ook uiteenlopende accommodaties en een camping. We hebben het in totaal over zo’n 650 accommodaties en over 230 campingplaatsen. Daarin zijn we dus een beetje een vreemde eend in de bijt binnen de moedermaatschappij."

Hoeveel mensen werken er eigenlijk bij Slagharen? "De vaste club mensen die bij Slagharen werkt omvat ongeveer 175 medewerkers. Uiteraard worden we ondersteund door een hele groep seizoenswerkers, maar ook dat is een vrij vaste club.”

Niet lullen maar poetsen

Hoe zou je de cultuur binnen Slagharen omschrijven?

“Slagharen draait natuurlijk om entertainment, mensen plezieren. Dat zie je terug binnen de cultuur. Er werken hier heel enthousiaste, vrolijke mensen. Er heerst er een hoge mate van loyaliteit. Hiërarchie kennen we hier niet, daar ben ik heel blij om. Mensen zijn erg betrokken, worden goed geïnformeerd. Als ik het heel plat mag omschrijven, een ‘niet lullen maar poetsen’ cultuur.”

De finance afdeling, hoe ziet die eruit?

“De finance afdeling kan je het beste omschrijven als een financiële administratie. Deze bestaat uit 5 dames waarvan er 2 fulltime werken en 3 parttime. Een relatief jonge afdeling. Ze hebben de zaken goed op orde, kunnen goed met elkaar overweg. Er heerst een no-nonsense mentaliteit die mij goed past. Er vindt regelmatig een vrijdagmiddagborrel plaats. Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker ook oog voor elkaar. Het is gewoon een prettige afdeling om te werken."

En nu dus op zoek naar een nieuwe collega, waar hoop je op?

“Dat klopt. De Business Controller functie wordt op dit moment niet ingevuld, degene die deze functie bekleedde is een tijdje geleden vertrokken. We kunnen niet wachten om weer een collega op die functie te verwelkomen. Bij voorkeur iemand die communicatief vaardig is, makkelijk kan schakelen tussen de afdeling en het management en de directie. Iemand die niet bang is ingesteld en makkelijk beweegt tussen de verschillende onderdelen binnen de organisatie. Ik denk ook dat we iemand nodig hebben die op zijn of haar strepen kan staan en durft te zeggen waar het op staat, iemand die duidelijkheid kan verschaffen en standvastig is. Iemand die niet hiërarchisch is ingesteld. Ik hou absoluut niet van mensen die tegen me opkijken, we moeten het immers samen doen.

Uiteraard moet de nieuwe collega gevoel hebben voor processen. Op dat vlak liggen er ook veel kansen bij Slagharen. Op dit moment staan we regelmatig met het management rond de tekentafel om de toekomstige plannen uit te denken voor de komende jaren. Hier zullen businesscasussen voor worden gemaakt en investeringsscenario’s voor worden uitgewerkt. Ik denk dat daar de uitdaging voor de komende jaren zal liggen voor de nieuwe collega. Ik kan er helaas niet teveel over vertellen, maar geloof me, het wordt gaaaf, heel gaaaf… Ik denk zelfs dat als straks alle plannen worden uitgerold we nog een Business Controller zullen moeten aannemen, het behelst een flinke klus.

De financiële afdeling heeft vooral behoefte aan iemand die op korte termijn mee kan denken met de lopende processen. Iemand met affiniteit voor IT en kennis van de software van Exact zou goed passen."

Wat kan de nieuwe collega van jou verwachten? Wat voor type manager ben jij?

Attractie- & Vakantiepark Slagharen zoekt een Business Controller“Ik vind het altijd lastig om dat over mezelf te zeggen, maar ik denk dat als je het mijn collega’s zou vragen ze me zouden omschrijven als een makkelijk te benaderen type. Ik ben echt een meewerkend voorman, niet iemand die alleen maar leidinggeeft en de taken uitdeelt. Ik verwacht een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid maar ben ook zeker beschikbaar om te helpen als je er niet uitkomt. Ik heb persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan.” Wordt daar dan ook in geïnvesteerd vanuit Slagharen? “Gezien de huidige ontwikkelingen is het lastig om te investeren in heel kostbare opleidingen het komende jaar, maar in goede cursussen willen we zeker investeren en op termijn bieden we zeker weer meer mogelijkheden zoals we dat altijd hebben gedaan. Ik zie deze functie ook echt als een doorgroeifunctie voor iemand die een mooie stap wil maken. Ik denk dat je je sowieso goed verder kunt ontwikkelen binnen deze functie. Eigenlijk alles wat je hier aanraakt is voor verbetering vatbaar. En als dat betekent dat je na een jaar of drie weer een volgende stap wil maken is dat ook prima."

Klinkt echt alsof jullie in een veranderproces zitten?

"Absoluut. En dat raakt zeker de finance afdeling. Nogmaals, ik wil jou en alle lezers het liefst alles vertellen over de plannen die we hebben liggen maar dat kan natuurlijk niet. Maar de plannen zorgen ervoor dat de gehele organisatie een veranderproces door zal gaan, verder geprofessionaliseerd wordt. De nieuwe collega kan hierin een actieve bijdrage in leveren. Mooi toch?"

Er liggen grootse plannen op de planken waar de nieuwe collega businesscasussen en investeringsscenario's voor kan uitwerken

Waarom moet iemand solliciteren op deze functie? Wat is er zo gaaf bij Slagharen?

“Voordat ik de keuze maakte om hier te gaan werken heb ik wat gesprekken gevoerd op het park met diverse medewerkers. De sfeer: iedereen is vrolijk, mensen zijn blij, daar kreeg ik een heel goed gevoel bij. Daar wilde ik graag onderdeel van uitmaken. Als dat je aantrekt, als je op zoekt bent naar een organisatie waar je vandaag niet precies weet wat je morgen gaat doen, dan ben je hier echt aan het juiste adres. Ik ben zelf best wel van de structuur, maar heb gemerkt dat het loslaten daarvan juist ook heel mooi werkt.

Verder denk ik dat het gaaf is om betrokken zijn bij de plannen, waar we eigenlijk komend weekend een eerste aanzet toe doen, waarbij we het imago zullen veranderen van een vakantieresort met een attractiepark in plaats van andersom. Er liggen nog veel meer plannen op de planken, jammer dat ik er nog niet veel over kan vertellen. Maar ik weet zeker dat het, zeker ook op de functie van Business Controller, echt impact zal hebben. Dat gaat, zoals eerder gezegd, mooie businesscasussen opleveren. Ik kijk er in elk geval enorm naar uit en hoop dat samen met een fijne nieuwe collega op te mogen pakken.”

Bas Sikkema - Managing Consultant - FinanxeHeb jij zin om aan de slag te gaan als Business Controller bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen? 

 

Neem contact op met Bas Sikkema via 06-14660092 of via