Bos

Backoffice Services zoekt een Assistent Controller

18 januari 2021

Lotte van der ZwaagWe spraken met Lotte van der Zwaag (Financial Controller) over een vacature bij de Backoffices Services. Deze jonge en servicegerichte onderneming is op zoek naar een Assistent Controller. Ze weten wat ze willen en waar ze heen willen, ga jij ze daarbij helpen? 

Wie is BOS?

De Backoffice Services (BOS) is een unieke jonge en ondernemende organisatie met Groningse roots. Voor een tiental bedrijven waaronder startups, maar ook grotere ondernemingen wordt de volledige bedrijfsvoering geregeld. Finanxe is één van die bedrijven. We delen hetzelfde pand in Groningen, dus komen elkaar met regelmaat tegen op de gang en BOS staat op de gastenlijst bij onze events. Een greep uit de bedrijven waar de BOS dienstverlener voor is:

Logo's BOS

Doel en missie

Lotte vertelt: "bij de BOS zijn we dagelijks bezig met het optimaal ondersteunen van de bedrijven die de dienstverlening van ons afnemen in hun bedrijfsvoering. Zij moeten zich kunnen richten op de commercie, wij regelen de rest. Denk hierbij aan de financiële administratie, salarisadministratie, IT, wagenparkbeheer, compliance, & HR. 

Dit zijn zaken die 'normaal gesproken' binnen een organisatie zelf zijn geregeld of worden uitbesteed. Eigenlijk vervullen wij beide rollen niet. Wij zitten er precies tussenin. We zitten niet 'in de organisatie' maar zijn ook niet de partij waar iets volledig aan wordt uitbesteed." Dat begrijp ik niet. Wat bedoel je daarmee? "Ik bedoel te zeggen dat wij er eigenlijk precies tussenin zitten. We zijn partner, denken mee met onze klanten, we voeren een  commerciële bedrijfsvoering en voelen ons tegelijk onderdeel van de organisatie waar we voor werken. Als zij groeien en bloeien zijn wij trots."

De slogan is dan ook niet voor niets: 

We've got your BackOffice

Een zelfstandige organisatie

“Onze organisatie is een zelfstandige organisatie met focus op het niveau van kwaliteit  en professionaliteit dat er wordt geleverd... Maar we willen ons werk vooral ook slimmer en efficiënter inrichten waardoor onze toegevoegde waarde nóg groter wordt. En op z’n minst net zo belangrijk, het wordt er ook leuker van! Vragen die we onszelf dagelijks stellen zijn: hoe kunnen we het werk makkelijker en leuker maken aan de voorkant? Hoe kan het slimmer? Hoe kunnen we het leuker maken? We zijn bezig met een professionaliseringsslag. Een belangrijke stap hierbij is de overgang naar AFAS. We zijn nu op zoek naar een Assistent Controller die ons hierbij gaat helpen.”

Wij willen onze klanten ontzorgen

Projecten voor de Assistent Controller

Om te bepalen waar de behoefte van onze klanten ligt hebben we de afgelopen tijd veel energie gestoken in het bepalen daarvan. Daar zijn verschillende projecten uitgerold. Al onze werkmaatschappijen zitten namelijk in een andere fase. Sommigen zijn in oprichting, anderen net begonnen en daarnaast bedrijven die volwassen aan het worden zijn, waar meer behoefte is aan kwaliteit en structuur. Dat maakt je werk heel dynamisch, maar tegelijkertijd is het ook de grootste uitdaging in je werk. Je moet het voor iedereen goed doen. Een belangrijk project dat hieruit voort is gekomen is het overzetten van de verschillende in- en externe processen naar AFAS, dat zal een belangrijk onderdeel worden van het werk van onze nieuwe collega. We zoeken dus iemand die affiniteit heeft met IT. Daarnaast zal de Assistent Controller een sparringpartner zijn voor de controllers: nadenken over de stuurcijfers, de wensen van de eindgebruiker monitoren en daarmee aan de slag gaan. Eigenlijk staat het allemaal best wel duidelijk beschreven in de vacature. We zoeken bovenal een fijne collega waar we op kunnen bouwen."

Hoe ziet de werkweek eruit in deze nieuwe functie? 

Lotte zegt met een grijns: “dat bepaalt de nieuwe collega voor het grootste deel zelf. We vinden het belangrijk dat je je professioneel opstelt en afspraken nakomt. De Assistent Controller zal verantwoordelijk zijn voor een aantal zaken en hoe dat uitgevoerd gaat worden is aan hem/haar. Binnen de BOS heeft iedereen de vrijheid om zelf uit te zoeken wat je leuk vindt, dat geldt ook voor de nieuwe collega. Die vrijheid heb je."

Je krijgt de vrijheid om uit te zoeken wat je leuk vindt

Ondernemerschap 

“Wanneer je bij BOS komt werken heb je de unieke kans ondernemend te zijn tussen de ondernemers. ‘Ondernemerschap’ is de rode draad in ons werk.  Het zit in de mensen met wie ze  samenwerken, het zit in het proces waar we zelf in zitten, het zit in de commerciële rol die we hebben.

Als de bedrijven waar je voor werkt groeien, voelt het voor de BOS alsof we zelf groeien en daar ook verantwoordelijk voor zijn geweest. Zo betrokken zijn wij met onze klanten.”

Wil jij de stap maken naar het bedrijfsleven of de volgende stap maken vanuit het bedrijfsleven naar een organisatie die jou de vrijheid geeft om zelf te mogen ondernemen dan zit je bij BOS op de perfecte plek. Aan de juiste middelen zal het ieder geval niet ontbreken, die krijg je! 

 

VACATURE