Remko Pijlman - Interim Finance Professional

Hoe is het met: Remko Pijlman

18 maart 2019

Alle blogs

Remko Pijlman, een Finance Professional met veel ervaring en een passie voor het vak. Geboren en getogen in Friesland. Dus nuchter? Dat klopt. We stellen hem graag aan je voor. 

 

Remko Pijlman - Interim Finance Professional

Remko, een gedreven, enthousiaste en betrokken financial die verder kijkt dan de cijfers alleen. Ruime ervaring in verschillende bedrijfstakken, inclusief reorganisaties. Snelle geest. Maakt financiële status quo snel inzichtelijk op basis waarvan afgewogen beslissingen genomen kunnen worden. Hij zoekt naar consensus en heeft een sterk probleemoplossend vermogen. Daarnaast ziet hij achter cijfers de mensen, de processen en de plannen.

 

In zijn vrije tijd loopt hij graag hard en geeft hij voetbaltraining aan zijn kinderen. Binnenkort woont Remko met zijn gezin aan het water waar hij deze zomer een hengeltje hoopt uit te gooien. 

 

 

Bekijk zijn LinkedIn profiel 

 

Wat voor opdracht past bij jou?

"Ik ben breed inzetbaar. Ik heb, met name in mijn accountantstijd, ervaring opgedaan met verschillende typologieën bedrijven en ken inmiddels het reilen en zeilen in het bedrijfsleven. Ik heb diverse functies vervuld waarbij iedere keer wat anders van me verwacht werd. Ik ben op zoek naar een functie waarbij de financiële processen van het bedrijf up and running gehouden moet worden, om wat voor reden dan ook. Maar ook een afgebakend project sta ik voor open. Ik denk ook graag met het bedrijf mee op strategisch niveau."

7 jaar ervaring bij EY

"Vanuit mijn opleiding ben ik begonnen in de accountancy. Ik heb altijd een passie voor cijfers gehad. Ik heb 7 jaar bij Ernst & Young Accountants gewerkt. Na het behalen van mijn RA-titel heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Voornaamste reden was dat het accountantsberoep meer en meer gebonden werd aan regels en ik vond dat je te veel met dossiervorming bezig was. Inmiddels heb ik ruime ervaring in het bedrijfsleven en heb diverse functies vervuld."

Wat typeert jou? Wat zouden vrienden bijvoorbeeld over jou zeggen?

"Ik denk dat vrienden mij zullen typeren als eerlijk, oprecht en betrouwbaar, komt afspraken na. Altijd in voor humor en ik dat ik een gedreven persoon ben."

Wat heb je geleerd in vorige banen wat je wil meenemen naar je nieuwe opdracht?

"Ik heb met name geleerd dat beslissingen niet alleen worden genomen op enkel cijfers. Er zijn vaak andere zaken die, soms op de achtergrond, meewegen in de besluitvorming. Hierdoor heb ik geleerd verder te kijken dan de cijfers alleen. Daarnaast heb ik inmiddels behoorlijk wat mensenkennis en veel geleerd over verbale en non-verbale communicatie. Ook luisteren en doorvragen is zeer belangrijk heb ik ondervonden."

Wat zijn je sterke punten?Remko

"Ik ben analytisch sterk, zie verbanden en trends. Daarnaast kijk ik verder dan alleen de volgende stap. Nieuwe materie maak ik mezelf snel eigen en maak makkelijk contact met verschillende lagen in de organisatie."

Wat vind je het leukste aan je werk?

"Juiste, volledige, tijdige en betrouwbare cijfers zijn een must voor een organisatie. Ik haal er voldoening uit dit op de meest efficiënte en effectieve manier voor elkaar te krijgen. Dit om de onderneming in staat te stellen onderbouwde beslissingen te nemen, waarin ik dan graag mede adviseer."

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. 

 

Mark Naberman - Managing Consultant - FinanxeMark Naberman  

Managing Consultant - Finanxe Groningen

  +31 (0)6 4121 5645 -