HollandColours

Beursgenoteerde en onafhankelijke Nederlandse onderneming Holland Colours zoekt een Finance Medewerker

31 juli 2019

Wat voor organisatie is Holland Colours?

Bram Bos - Finance Manager Holland ColoursBram vertelt: “Holland Colours is een onafhankelijke Nederlandse onderneming met acht vestigingen. Het bedrijf is opgericht in 1979 en sinds 1989 beursgenoteerd (Euronext Amsterdam). Vrijwel de gehele productie komt voor rekening van de vier hoofdlocaties in Nederland (Apeldoorn, tevens hoofdkantoor), Hongarije, de Verenigde Staten en Indonesië (Surabaya). Daarnaast heeft Holland Colours vestigingen in Mexico, Canada, Engeland, Indonesië (Jakarta) en China. Holland Colours maakt producten voor het inkleuren van kunststoffen.”

Monique: “We zijn een familiebedrijf met een heel open cultuur: mensen werken graag samen en zoeken elkaar regelmatig op. Je kan altijd bij elkaar binnenlopen, het is informeel. We hechten veel waarde aan het gevoel van ‘samenwerken’. We doen regelmatig leuke dingen met elkaar en combineren daarmee het zakelijke met het menselijke. In Apeldoorn werken 145 mensen, 206 in Europa en 400 wereldwijd.”

Wat is jullie functie?

MoniqueBourgonjeMonique begint te vertellen: “Ik ben verantwoordelijk voor HR in heel Europa, voor de vestiging in Apeldoorn, een productielocatie, waar ook sales en technologie zit. We hebben in Hongarije ook een productielocatie, met lichte kantoorondersteuning, met circa 70 mensen. En we hebben een salesorganisatie in Engeland, bestaande uit zes mensen. Dit maakt samen Holland Colours Europa. Ik sta in nauw contact met de verschillende locaties en ben bezig met alles wat met HR te maken heeft.”

Bram: “Ik werk hier sinds 1 mei als Finance Manager. In deze rol houd ik me bezig met de dagelijkse leiding van de financiële afdeling en zorg ervoor dat het management van Holland Colours de juiste informatie en rapportages te zien krijgt. Ik rapporteer aan Alwin de Bruin, hij is Divisiecontroller Europe.”

Hoe ziet de financiële afdeling binnen Holland Colours eruit?

“De afdeling bestaat uit drie medewerkers: twee Finance medewerkers (waarvan dus een vacature nog moet worden ingevuld) en ikzelf als Manager. Wanneer er een nieuwe collega is aangenomen, zal de interim professional, die nu tijdelijk de vacature invult, het project rondom digitalisering, al dan niet samen met de nieuwe collega, verder oppakken en uitrollen. Verder zijn we dagelijks bezig met alles rondom debiteuren, crediteuren en het opstellen van de juiste rapportages voor diverse collega’s, zodat zij inzicht hebben in de financiële cijfers van Holland Colours. We hebben in Engeland en Hongarije twee collega’s die financiën doen. Zij rapporteren ook allebei aan Alwin” aldus Bram.

Monique vult aan: “We zijn bezig met een professionaliseringsslag op de finance afdeling. Niet alleen op deze afdeling trouwens, dat geldt voor meerdere afdelingen. We willen groeien en daar hebben we goede mensen voor nodig.”

We willen groeien en daar hebben we goede mensen voor nodig

En de nieuwe functie, kunnen jullie daar iets meer over vertellen?

Monique: “We zijn op zoek naar iemand voor een langere tijd hier wil werken. Iemand die kan bijdragen aan de stabilisatie van de afdeling, daar is echt behoefte aan. Iemand die enerzijds het crediteurenbeheer leuk vindt om te doen en anderzijds zich wil ontwikkelen en indien nodig, in geval van ziekte of vakantie, Bram kan vervangen. Iemand die niet bang is voor het onbekende. Er is altijd ondersteuning, maar de afdeling is niet groot. De nieuwe collega komt niet in een gespreid bedje. Je moet echt willen bouwen en samenwerken. Als je daar van houdt kan je echt een hele leuk baan hier hebben.”

We zoeken iemand die zelfstandig kan werken en een duidelijke efficiëntieslag kan slaan

Hoe zit een gemiddelde werkweek van de Finance Medewerker er ongeveer uit?

Bram: “Het grootste deel van de tijd zal worden besteedt aan crediteuren, maar ook aan BTW aangifte, ondersteuning bij de maandafsluiting en het opstellen van rapportages en analyses. Het crediteurengedeelte bestaat voornamelijk uit handwerk. Facturen worden fysiek naar collega’s gebracht en er worden krabbeltjes gehaald. Daar wordt wekelijks een betaalrun van gemaakt. Dat is ook een belangrijk onderdeel voor de afdeling. Zoals eerder gezegd willen we digitaliseren om efficiënter te kunnen werken op de afdeling.”

Waarom is Holland Colours een mooie organisatie om voor te werken?

“Het is een kleine multinational, wereldwijd vertegenwoordigd, beursgenoteerd waarbij de aandelen in het bezit zijn van de medewerkers. Dat is best wel uniek volgens mij. We zitten niet vast aan een CAO en hanteren een eigen arbeidsvoorwaardenregeling die ook samen met de OR elke keer wordt opgesteld. Het is een uniek, mooi familiebedrijf met veel groeimogelijkheden.” Aldus Monique

Bram vult aan: “Voor mij was de trigger om hier te gaan werken inderdaad dat het een beursgenoteerd bedrijf is, maar niet heel groot. Het heeft de charme van een familiebedrijf, maar is wel beursgenoteerd. Dat laatste merk je aan de kwaliteit en hoeveelheid van de gegevens die we moeten opleveren. Verder vind ik het heel gaaf dat we wereldwijk werken, ik heb regelmatig contact met collega’s uit andere delen van de wereld.”

 

Finanxe Consultant Geert WijnbergenHeb jij zin om in deze functie aan de slag te gaan? Check dan de vacature en neem contact op met Geert Wijnbergen via 06- 508 22 628 of via


 

Vacature