Bollegraaf Recycling Machinery B.V. in Appingedam zoekt een ambitieuze medewerker finance

Bollegraaf Recycling Machinery B.V. in Appingedam zoekt een ambitieuze medewerker finance

7 april 2021

Vandaag gaan we in gesprek met Diderik Koster. Hij is Financieel Manager bij Bollegraaf Recycling Machinery B.V. en op zoek naar een ambitieuze medewerker finance. Een beetje eigenwijs type die niet bang is om tegengas te geven. Want dat is wat Bollegraaf nodig heeft, ter voorbereiding op de grote ambitie die waargemaakt gaan worden. Benieuwd? Lees het volledige interview en kom erachter of deze functie iets voor jou is....

Aangenaam!

Diderik Koster - Financieel manager bij Bollegraaf Recycling Machinery B.V.We maken kennis via Teams. Diderik vanaf zijn kantoor aan huis, want sinds hij bij Bollegraaf is komen werken is hij vaker thuis dan op kantoor aan het werk. “De situatie is zoals die is. Toch weet ik me prima verbonden met de organisatie. Ik spreek mijn collega’s zeer regelmatig en het werk dat we doen hoeft niet perse vanaf kantoor. Gezondheid staat nu voorop, straks gaan we weer vaker naar kantoor. Ik werk hier nu sinds juni vorig jaar in de functie van Financieel Manager. We hebben vestigingen in verschillende landen. In Nederland hebben we twee vestigingen: Lubo in Emmen en Bollegraaf in Appingedam. Ik ben verantwoordelijk voor Bollegraaf, alle buitenlandse entiteiten en de consolidatie richting de holding en de aandeelhouders. Voor Lubo voeren we een aparte administratie.”

Wat doet Bollegraaf?

Bollegraaf Recycling Solutions Appingedam“Bollegraaf is in 1961 opgericht als Machinefabriek en Plaatsnijbedrijf. Van oudsher maken wij papierpersen. Al het oud papier wordt verzameld en gaat via transportbanden door de balenpers heen en wordt tot pakketten geperst. Die pakketten worden verscheept naar verwerkers. Wij maken de machines voor afvalbedrijven. Tegenwoordig leveren wij volledige fabrieken op. We hebben ons dus ontwikkeld van een Nederlands bedrijf tot een multinational. Onze missie en visie staat uitgebreid op onze website beschreven."

Hoe ziet de finance afdeling eruit?

“De finance afdeling is eigenlijk opgedeeld in financial control, administratie en een stukje projectcontrol. Bollegraaf is een echte projecten administratie. Van onze totale omzet betaal een klein deel uit service en aftersales omzet. Met meerendeel betreft de verkoop van projecten.  Er zitten nog wel wat veranderingen aan te komen, daarover vertel ik de nieuwe collega straks graag meer. 

In het totaal werken er vier collega’s op de financiële afdeling. De nieuwe collega is nummer vijf. We werken veel samen met project control, daar werken drie collega’s vanuit Appingedam en twee vanuit Emmen. We zijn een financieel gezonde organisatie, hebben bijvoorbeeld voor de komende twee jaar al voldoende projecten op de plank liggen waar we mee aan de slag kunnen. Dat is een mooie uitgangspositie.”

Waar hoop je op als we kijken naar je nieuwe collega?

“Ik hoop op iemand die een tikkeltje eigenwijs is. Iemand die niet bang is om de telefoon te pakken en dingen uit zichzelf te gaan onderzoeken. Iemand die niet bang is om tegengas te geven. Ik wil met vertrouwen de werkzaamheden kunnen neerleggen, dus het is belangrijk dat de nieuwe collega proactief te werk gaat. Als ik bijvoorbeeld vraag iets uit zoeken hoop ik dat er niet alleen sec is uitgezocht hoe iets werkt, maar dat er ook is bekeken wat er verder voor opties zijn, hoe we zaken beter kunnen oppakken.  Dan kunnen we snel een klap geven en meters maken. Dat vind ik een prettige manier van werken. Bij vragen zijn er altijd collega’s bereid een helpende hand te bieden.”

Ik hoop op iemand die een tikkeltje eigenwijs is en zelf op onderzoek uitgaat

Wat mag de nieuwe collega van jou verwachten? Wat voor type manager ben jij?

Bollegraaf Recycling Solutions“Ik ben iemand die veel vrijheid en verantwoordelijkheid geeft. Daar moet je mee om kunnen gaan. Ik laat de controle graag bij de mensen zelf en ga graag in gesprek op het moment dat blijkt dat er hulp nodig is. Ik maak altijd tijd vrij om mee te kijken en mee te denken. Mijn deur staat altijd open, Teams ook :-) . Ik ben altijd bereikbaar. Ik sta overal voor open. Als iemand uitspreekt de ambitie te hebben op mijn stoel te willen zitten, dan kan ik dat alleen maar waarderen. Zelf wil ik ook niet tot aan mijn pensioen hetzelfde blijven doen, dus ik zou het mooi vinden als we samen kunnen bedenken hoe zo’n situatie er dan uit komt te zien en wat daarvoor nodig is.”

 

Je krijgt hier veel ruimte tot ontwikkeling. Jouw visie telt echt!

Waarom moet iemand schrijven? Wat maakt Bollegraaf zo’n gaaf bedrijf?

“Tja, ik kan nu natuurlijk een heel politiek correct antwoord geven. Je draagt natuurlijk bij aan een organisatie die met milieu bezig is en waar de wereld uiteindelijk een stukje mooier door wordt. Dat meen ik ook oprecht, maar wat denk ik het mooiste is, is dat je hier heel veel ruimte tot ontwikkeling krijgt. Je stapt hier niet in een lopende trein. Als je een type bent dat graag repeterend werk wil doen, het leuk vindt om de perfecte administratie nog een beetje beter te maken, dan ben je hier niet aan het juiste adres. Maar als je houdt van en dynamische omgeving waar veel uitdagingen liggen, dan is Bollegraaf de perfecte organisatie. Er is hier heel veel werk aan de winkel en de uitdaging ligt hem in het buitenland. Je kunt hier, binnen ons vakgebied en de gestelde kaders, heel veel creativiteit kwijt. Je kan hier echt meedenken en jouw visie telt echt. Dat is het mooie van Bollegraaf.”

Robert van Bruggen - Managing Consultant FinanxeHeb jij zin om aan de slag te gaan als Medewerker Finance bij deze organisatie?

 

Neem contact op met Robert van Bruggen via 06-17616457 of via