Opening Lowik-2

Bouwbedrijf Lowik Bouw zoekt een Assistent Controller. Interview met Maarten Bult

1 oktober 2019

Opening Lowik-55Vandaag maken we kennis met Lowik Bouw, een bouwbedrijf dat vanuit haar gloednieuwe hoofdkantoor in Almelo bouwprojecten in Nederland, België en Duitsland realiseert. Op dit moment staat via Finanxe de vacature voor Assistent Controller open, een mooie tweede of derde stap in je carrière. We spreken Financieel Directeur Maarten Bult over de organisatie Lowik Bouw, de financiële afdeling en natuurlijk vragen we hem waarom het zo leuk is om bij Lowik Bouw te werken!

 

 

Maarten, wil je iets meer vertellen over Lowik Bouw?MaartenBult

seriematige woningbouw. Utiliteitsbouw is onze core business en daarin zijn we met name gespecialiseerd in retail bouw. We zijn trots dat we zaken doen met grote namen zoals Albert Heijn, Coolblue en Etos. Verder zijn we goed in utiliteitsbouw (bedrijfshallen) en bouwen en onderhouden we veel tankstations en wasstraten. Dit doen we door heel Nederland en inmiddels zijn we met de retail bouw ook in Duitsland en België actief. We doen dit alles met 70 vaste personeelsleden, aangevuld met een grote flexibele schil. We lenen veel mensen in en hebben een aantal ZZP’ers in dienst.”“Lowik Bouw bestaat nu ruim 80 jaar. We zijn een middelgrote bouwonderneming die eigenlijk alle bouwen doet, behalve

 

Hoe is de finance georganiseerd binnen Lowik?

“Intern hebben we 4 calculatoren, een werkvoorbereidingsafdeling waar momenteel 2 vacatures open staan en een kleine administratieve afdeling met 2 administratrices en een hoofd boekhouding. Laatstgenoemde gaat over één tot anderhalf jaar met pensioen. Daarnaast gaat een van de administratrices in december met zwangerschapsverlof. Lowik breed en zeker ook de finance afdeling is bezig met een professionaliseringsslag. We willen verder digitaliseren en dat betekent dat er veel veranderd aan de manier van werken voor de collega's. Een uitdaging waar we versterking bij kunnen gebruiken.

"IK HOOP OP IEMAND DIE STERK IN ZIJN OF HAAR SCHOENEN STAAT EN DE TWENSTE CULTUUR VAN AANPAKKEN BEZIT

En nu ben je op zoek naar een Assistent Controller? Vertel….

JanSchuldink“Toen ik hoorde dat er in december iemand met zwangerschapsverlof gaat en dat onze hoofd boekhouding binnen afzienbare tijd met pensioen gaat, hebben onze directeur Jan Schuldink en ik besloten op zoek te gaan naar een nieuwe collega. We zoeken eigenlijk iemand die ons hoofd boekhouding kan opvolgen en deze rol verder kan uitrollen. Iemand met wie ik kan sparren, met wie ik samen gave projecten kan oppakken, iemand die in afwezigheid van onze administratieve kracht bijvoorbeeld ook wil en kan bijspringen om de afdeling draaiende te houden. Eigenlijk een zogenoemde financiele duizendpoot."

We hebben onlangs ons boekhoudsysteem in AFAS ondergebracht. Een mooi systeem met veel mogelijkheden dat momenteel nog niet helemaal loopt zoals het zou moeten. Ik hoop dat we iemand kunnen vinden die ons verder kan helpen met deze ontwikkeling zodat we hierin stappen kunnen maken. Daarnaast staat contractvorming hoog op de agenda: we werken met contracten en willen de administratie hierin beter begeleiden zodat onze mensen daar niet meer druk mee bezig hoeven te zijn. Ik hoop op iemand die sterk in zijn of haar schoenen staat en de Twentse cultuur van aanpakken bezit.”

We werken voor gave opdrachtgevers zoals Shell, BAM, BP, Ballast Nedam, Albert Heijn, Coolblue en Etos

Waarom is Lowik Bouw een mooie organisatie om voor te werken?

“Lowik Bouw is een vrij platte en open organisatie: deuren staan altijd open en er is ruimte voor verschil van mening. Er zijn regelmatig feestjes: in het voorjaar houden we een fietsdag met de medewerkers, verder een bouwvakbarbecue en een kerstfeest waarvoor partners ook uitgenodigd worden. Lowik Bouw heeft een mooie vakantieregeling en we werken voor gave opdrachtgevers zoals Shell, BAM, BP, Ballast Nedam, Albert Heijn, Coolblue en Etos. Volgens mij genoeg redenen om hier te willen werken.”

 

 

 

 

Arjen Baarda - Managing Consultant - Finanxe

Heb jij zin om bij Lowik Bouw aan de slag te gaan als Assistent Controller?

Bekijk de vacature en neem contact op met Arjen Baarda via 06- 34 99 33 49 of via
 

VACATURE