Inventum 2

Met energie aan de slag: start als Business Controller bij Inventum

14 september 2022

We spreken met Gaby Stigter, Financieel Manager bij Inventum. Zij vertelt wat je kunt verwachten van de functie Business Controller bij Inventum. Gaby: “Ik heb gemerkt dat de balans tussen persoonlijke en zakelijke ontwikkeling bij Inventum erg goed is. Ik ben in korte tijd doorgegroeid tot mijn huidige functie als Financieel Manager.”

 

InventumWe staan in Nederland voor een grote uitdaging: in 2050 moet het energiesysteem vrijwel helemaal duurzaam en CO2- neutraal zijn. Duurzame en energiebesparende oplossingen voor een gezond en fijn thuis: bij Inventum zit je er warmpjes bij. Inventum produceert en ontwikkelt energieproducten in hun eigen fabriek in Houten. Het bedrijf is oer-Hollands en bestaat al meer dan honderd jaar. Met duurzame oplossingen voorziet Inventum woningen van een passend systeem dat voldoet aan de laatste wet- en regelgeving.

Bij de functie Business Controller is het belangrijk dat jouw persoonlijke waarden overeenkomen met de kernwaarden van Inventum: ambitieus, gedreven, vernieuwend en vooruitkijkend. 

Kunnen wij op je rekenen?

Als Business Controller ben jij expert op het gebied van cijfers. Je pakt ad-hoc verzoeken op waar de managers direct mee geholpen zijn. Je voorziet het management en de directie van input en advies en je bent een kei in het nemen van (strategische) besluiten en het optimaliseren van financieel gerelateerde processen. Je werkt nauwkeurig, hebt overzicht, en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Tevens hebben Excel, SAP (FI-CO) en PowerBI geen geheimen voor jou.

Aanpassingsvermogen en flexibiliteit

“Wij zijn een bedrijf dat hard werkt, maar ook flexibel is”, geeft Gaby aan. “Het is natuurlijk niet zo dat ik altijd overwerk, soms werk ik door om een project af te krijgen, en soms kan ik eerder stoppen. Deze flexibiliteit vind ik heel fijn aan mijn werk.”

“Onze producten zijn gewoon booming, ik zit hier zeker op mijn plek.”

“Ik begin mijn dag met een to-do-lijst” zegt Gaby. “Het kan zo zijn dat mijn planning beïnvloed wordt, dan moet je flexibel zijn. Je merkt dat er veel dingen ad-hoc tussendoor komen; we zijn een organisatie in ontwikkeling en altijd bezig met procesverbeteringen. Je moet snel kunnen schakelen, dat houdt dit werk spannend.”

 

Inventum 4

 

Warmtepompen zijn enorm hot

“In deze tijd zijn warmtepompen populairder dan ooit” zegt Gaby. “Bij Inventum bieden we een totaaloplossing op het gebied van verduurzaming van energieproducten. Duurzaamheid voor de consument is voor ons heel belangrijk.”

BIJ INVENTUM DENKEN WIJ VOORUIT. ZO STAAT ONZE WARMTEPOMP IN DE TOP-3 VAN MEEST VERKOCHTE WARMTEPOMPEN VAN NEDERLAND, ZONDER LANGE LEVERTIJD!

Hollands Glorie

Niet alleen het design, maar ook het materiaal en de productontwikkeling worden in Nederland bedacht en ontwikkeld. Goed voor de korte lijnen, maar zeker ook voor de reductie van CO2-uitstoot. Inventum denkt verder dan nu, en kijkt ook naar de toekomst. Inventum is een bedrijf dat ook buiten Nederland opereert. Ook in Polen, Ierland, Spanje, Zweden en Portugal zijn zusterentiteiten van Inventum actief. Dit biedt internationale mogelijkheden voor werknemers van Inventum, want de samenwerking tussen deze landen is in ontwikkeling.  

Hoe ziet de Finance afdeling eruit?

“Wij werken hier op de Finance afdeling met een team van vier personen: ik ben Financial Manager en mijn collega’s zijn Financial Controller, Business Controller en Junior Controller. Wij zoeken dus nog een echte professional om ons team te versterken. De groei die Inventum doormaakt is gigantisch, er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor nieuwe werknemers.”

Er moeten nieuwe karrensporen worden gemaakt. De eerste keer dat je over een weg rijdt, zijn de groeven nog niet zo diep. Door structuur aan te brengen, kunnen wij als team deze groeven dieper maken.

Ben jij een communicatief sterke Business Controller die gemakkelijk het overzicht weet te behouden? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je vooruitstrevend? Wil jij jezelf ontwikkelen in een ambitieuze organisatie die werkt aan duurzame oplossingen? Dan is deze rol bij Inventum iets voor jou. Klik hier voor de vacature en reageer direct.

Adri Nugter


Neem contact op met  
Adri Nugter
06-20374060