CETP finanxe

CIMC Enric Tank and Process (CETP) zoekt Financial Accountant en Financial Controller

25 augustus 2022

Alle blogs

Aan de slag als Financial Accountant of Financial Controller? We spreken Rick en Mark over hun rol bij CETP, de mogelijkheden voor nieuw personeel en meer.

Werken bij een Internationale organisatie

CIMC Enric Tank and Process BV (CETP) is een van de grootste leveranciers van vloeistoftanks, procestechnologie en engineeringdiensten ter wereld. CETP ontwerpt en realiseert via haar merken, Ziemann Holvrieka, Briggs, DME, McMillan, brouwerijen en distilleerderijen. CETP is dé leverancier van proces- en opslagtanks voor met name bier, distillaten, vruchtensap en zuivel voor veel toonaangevende bedrijven over de hele wereld.

Met meer dan 285 jaar aan ervaring heeft CETP een goede naam opgebouwd in expertise en innovatie. Dit snelgroeiende bedrijf heeft wereldwijd zo’n 1300 medewerkers en heeft werkmaatschappijen in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Canada en China en diverse Sales Offices wereldwijd.

Rick Bolinde, Group Controller 

“Ik ben sinds februari werkzaam bij CETP. Hiervoor heb ik bij verschillende organisaties financiële functies bekleed, onder ander als Manager Audit, Corporate Finance Manager en Group Controller. Ik wilde graag een vervolgstap maken waarbij ik meer internationale ervaring kan opdoen en daar sluit het internationale karakter van CETP goed op aan. Werken in het buitenland is voor mij niet de basis, maar ik vind het leuk om zo nu en dan te mogen reizen voor mijn werk, bij CETP heb ik deze mogelijkheid.”

Mark Kolk, Internal Auditor & Financial Analyst

“Ik werk sinds april voor CETP, ik heb de overstap gemaakt van een accountantskantoor naar de business. Het leek mij heel erg leuk en interessant om aan de andere kant van de tafel te zitten. De mogelijkheid om voor mijn werk te reizen sprak mij erg aan. Tot nu toe ben ik voor mijn werk naar België en Duitsland geweest, en het plan is om dit jaar nog naar Engeland en Canada te gaan.”

Locatie Zwolle

Het team bestaat nu uit negen enthousiaste en ambitieuze collega’s die vanaf hun kantoor op de zevende verdieping over de skyline van Zwolle uitkijken. Er heerst binnen de organisatie een professionele en informele sfeer met laagdrempeligheid en transparantie. Er wordt in teamverband samengewerkt en de lijntjes zijn kort. De internationale werkomgeving zorgt voor veel doorgroeimogelijkheden en biedt ruimte voor ontwikkeling.

Internationale mogelijkheden

Rick: “Deze organisatie is een internationale en dynamische omgeving waar je de kans krijgt om alle facetten van finance te zien. Stel: er start een nieuwe collega op de afdeling en diegene spreekt vloeiend een andere taal; diegene zou dan op termijn ook in het buitenland door kunnen groeien, het kan allemaal!”

 

 Stap een willekeurige bar binnen en de kans is groot dat wat je kiest geproduceerd is met onze apparatuur”

Wat doet  CETP nou precies?

“Wij maken een brouwerij” zegt Mark lachend. Rick vult aan: “Ons bedrijf verzorgt de productie van grote tanks voor al het vloeibaar voedsel dat je kunt bedenken, voornamelijk voor bier. Maar bijvoorbeeld ook vloeibare sappen die per schip vervoerd en overgeslagen worden in tankterminals, de farmaceutische industrie en de chemische industrie. We kunnen bedrijven helpen met slechts één losse tank, tot volledige turnkey-brouwerijen die miljarden flesjes bier per jaar produceren.”

Zwolle als thuisbasis

“We hebben lokale finance-teams” legt Rick uit. “De ondernemingen in België, Duitsland, China, Engeland en Canada hebben hun eigen finance-team. Wij komen zo nu en dan bij elkaar over de vloer om bij te praten en interne controles uit te voeren. Het is niet zo dat wij maanden achtereen in het buitenland werken.''

Teamwork

Mark: “Ik denk dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft. Maar uiteindelijk zijn we een hecht team. Rick overlegt bijvoorbeeld regelmatig met onze Internal Auditor hoe we bepaalde dingen gaan doen, of hij spart met onze Business Controller of CFO. Zo werken we individueel, maar toch als team.”

“Het voordeel is dat we een groot bedrijf zijn, maar in Nederland een compacte holding hebben” zegt Rick. “Hier in Nederland hebben we maar één kantoorverdieping, maar daar zit wel het financiële hart van de organisatie. Je ziet elkaar iedere dag en je spreekt elkaar iedere dag, dat is wel echt een teamgevoel.''

 

 

Goed om te weten

Rick: “Ik denk dat het helpt om een bepaalde ambitie te hebben, je kunt je hier dan mooi ontwikkelen. Je zit hier heel dichtbij het vuur, onze werkplek zit vlakbij het kantoor van de CFO, dat vind je niet op iedere finance-afdeling. “Ik denk dat het belangrijk is dat je voor alles open staat” vindt Mark. “Je kunt hier iedere kans pakken die je kunt bedenken.”

Aan de slag als Financial Accountant of Financial Controller 

Lijkt jou het leuk om als financial bij te dragen aan het succes van dit bedrijf? En wil je daarnaast jezelf verder ontwikkelen als Finance Professional? Dan is de uitdagende rol als Financial Accountant of Financial Controller wellicht iets voor jou. Bekijk de vacatures en reageer.
 
Klik hier voor de vacature voor Financial Accountant.
Klik hier voor de vacature voor Financial Controller.

 

 

Maarten Bos

 

Neem contact op met  
Maarten Bos
06-51169949