Maaike Meijer

De groeispurt van financial Maaike Meijer

16 maart 2023

Alle blogs

“Dit is dé mogelijkheid om veel te zien en te leren en erachter te komen wat ik leuk vind én wat niet.” Dat is de reden waarom Maaike voor Finanxe koos.Maaike Meijer (2)
Maaike Meijer

Nickname: Theeleut
Kantoor: Kantoor Groningen
Finanxe Academy: Young Talent Program
Huidige opdrachtgever: De Vries Scheepsbouw

In het begin was alles nieuw en moest ik leren hoe het in elkaar zit. In het nieuwe project weet ik het al beter.

Feestelijke start

Maaike viel met haar neus in de boter; het zomerfeest van Finanxe. Een perfect moment om nieuwe collega’s voor het eerst te zien. “Met de bus naar de locatie… ik ben altijd eerst een beetje een kat-uit-de-boom-kijker, maar de sfeer zat er direct goed in”, lacht ze.

De dag ervoor was ze als junior projectcontroller begonnen bij haar eerste opdrachtgever: De Vries Scheepsbouw in het Friese Makkum. Een opdracht waar ze het enorm naar haar zin heeft. Ze moet op tijd opstaan om vanuit Groningen naar de Friese werf te rijden. Maar dat heeft ze er zeker voor over. Lekker muziekje aan en gáán.

“In het begin was alles nieuw en moest ik leren hoe het in elkaar zit. In het nieuwe project weet ik het al beter.” Maaike is verantwoordelijk voor de geldstromen die horen bij drie luxe refit-boten die in de werf liggen. Wat is er afgesproken? Wat factureren we? Klopt alles met wat is afgesproken? Uhm, refit? Dat betekent dat onderdelen van de boten worden hersteld, vervangen of aangepast naar de wensen van de eigenaar. Twee van die boten liggen in Harlingen dus daar tuft Maaike regelmatig naartoe om te overleggen met de projectleider. Maar die afwisseling vindt ze heerlijk. Het is een wereld apart, waar veel geld in omgaat en ieder project is uniek. Ze zit om de 2 weken met de kapitein en de vertegenwoordiger van de eigenaar om de kosten door te nemen. “Elke eigenaar wil iets anders en alles moet goed in de gaten worden gehouden. En elke projectleider werkt óók weer anders. Maar ik zit er nu redelijk goed in” vertelt Maaike met een glimlach.

Jouw persoonlijke groei doet ertoe

Waarom is de keuze op Finanxe gevallen? Het is een perfecte manier om erachter te komen wat je leuk vindt en de ideale plek om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. De sfeer is heel goed, informeel. Maaike: “Er wordt regelmatig wat georganiseerd. Ze zorgen ervoor dat je in contact blijft met je collega’s. En ze denken met je mee. Wat past bij jou? Zit je op je plek? Je kunt altijd bij hen terecht en verwachten niet dat je alles al weet. Finanxe heeft echt vertrouwen in je.”

Daarnaast haalt ze veel uit het Young Talent Program van de Finanxe Academy. En wat ze daar leert, gebruikt ze ook weer bij haar opdracht. Ze werkt met twee projectleiders op de werf en die zijn verschillend. “Door de masterclasses ben je heel bewust met dingen bezig. Je hebt er echt wat aan. Zo weet ik nu beter hoe ik met iemand om moet gaan om eruit te krijgen wat ik nodig heb”, vertelt ze. Maar ook de Cirkel van Invloed is blijven hangen. Welke keuzes kun je maken? Hoe reageer je in bepaalde situaties? Raak je geïrriteerd of laat je het rusten? Maaike: “En je krijgt inzicht in hoe dingen soms indirect effect hebben op je dag zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld: je staat in een enorme file. Tja, niet echt relaxed. Maar buiten jouw invloed. Hoe zorg je ervoor dat het je dag niet verpest?”

Je kunt altijd bij hen terecht en verwachten niet dat je alles al weet. Finanxe heeft echt vertrouwen in je.

Verwachtingen bijstellen

Afspraak is afspraak; dat was haar motto altijd, maar daarin is ze veranderd. Doordat het druk is op de werf en er altijd wat kan gebeuren, loopt het soms anders. En ook al houdt Maaike van regelmaat, ze is daarin flexibeler geworden. Zo zegt ze: “Als het nodig is, claim ik mijn tijd wel, maar wat er op de werf gebeurt, heeft prioriteit.”

Maaike krijgt op de werf veel vrijheid in haar werk. Er is geen draaiboek dus er wordt verwacht dat ze proactief is en vraagt als ze er niet uitkomt. Gelukkig zijn er genoeg mensen bij wie ze terechtkan. Ze weet nog niet alles, maar het gaat supergoed.