Dennis Groen loopbaan Finanxe

De loopbaan van Dennis bij Finanxe

18 juli 2022

Alle blogs

Zelfstandigheid, proactief en ambitieus… onze collega Dennis Groen maakte al verschillende stappen in zijn carrière. Wij gingen met hem in gesprek. Hij studeerde HBO Bedrijfseconomie en ging aan het werk bij het internationale accountantskantoor EY. Om in de lijn van zijn werk te blijven, haalde hij vervolgens zijn master Accountancy. Van EY maakte hij de overstap naar De Jong & Laan in Zwolle.

Maar het knaagde… die accountancywereld beviel hem toch niet zo. En juist omdat hij nog niet wist wat hij wilde, ging hij als interim professional aan de slag bij Finanxe. Dé perfecte werkgever als je nog in meerdere keukens wilt kijken. Om zo te ontdekken wat écht bij je past.


Teamleider en teamspirit

Na een start bij de RUG, ging hij door naar PostNL en werd eindverantwoordelijke van de debiteurenadministratie. Meteen ook zijn eerste leidinggevende baan. Dus héél wat anders. “Dat is juist hét voordeel van Finanxe, dat je verschillende rollen krijgt”, zegt Dennis.

Het ging hem goed af. Inhoudelijk was het niet moeilijk, maar hij vond de rol als aanspreekpunt erg leuk. Zijn doel? De samenwerking met het team. Hij vond het bijzonder om zo’n dynamiek binnen het team – tijdens corona- mee te maken en aanspreekpunt te zijn voor dingen die minder goed gingen, maar ook zeker voor de business. Wat zou hij de volgende keer anders doen? Tijd nemen om het bedrijf en de processen beter te leren kennen.

Internationale uitdaging

De volgende opdracht was bij Friesland Campina: de transitie van het Financial Shared Service Center in Wolvega naar het kantoor in Budapest. Een traject van ongeveer een half jaar. Dit deed Dennis niet alleen, maar samen met het financiële team. Hij was verantwoordelijk voor de overdracht van het werkpakket van alle holdings bij Friesland Campina. Een uitdaging! Hoe pakte hij het aan? Het proces lag al vast dus dat scheelde. Dennis kreeg de ruimte om zich eerst te verdiepen in het werkpakket en de administratie te voeren voordat hij zijn collega in Budapest ging inwerken. Toen dat eenmaal zover was, overlegden zij twee keer per dag, in de ochtend en in de middag. Alles online en in het Engels. Hij droeg al zijn kennis tot in de puntjes over aan zijn Hongaarse collega. Dennis: “Het scheelt dat ik bij EY Engelstalige dossiers heb gehad en ik werkte regelmatig samen met teams over de hele wereld dus daarin had ik al een basis opgebouwd.” Zijn collega ging - met alle nieuwe informatie in zijn achterhoofd– zelfstandig met de administratie aan de slag. “Ik heb nog een tijdje op de zijlijn meegekeken, maar dat was op een gegeven moment niet meer nodig”, zegt Dennis.

DIT SOORT DINGEN LEER JE NIET OP SCHOOL, MAAR ‘ON THE JOB'!

Kuala Lumpur

Dennis GroenTijd om te relaxen, had Dennis niet. Hij mocht nóg een transitie bij Friesland Campina begeleiden. De intercompany-afdeling in Budapest werd overgedragen naar het kantoor in Kuala Lumpur. Maar dit werkpakket kende hij nog niet en zijn voorganger had geen tijd om hem in te werken. Hij werd in het diepe gegooid, maar hield zijn hoofd boven water. Dennis: “Het was zeker een uitdaging. Maar zelfredzaamheid hoort bij een interim professional dus ik ben zelf op zoek gegaan naar informatie en ben in de administratie gedoken.” Elke ochtend had hij online-overleg met zijn contactpersoon in Kuala Lumpur. Tja, want met zo’n tijdsverschil maakt het samenwerken wat lastiger. Vakinhoudelijk was zij sterk en haar Engels was prima. Al met al een geslaagde overdracht.

Wat is je gevoel over deze bijzondere transitieopdrachten? “Het was de tweede keer behoorlijk zwemmen. Uiteraard kon ik voor vragen of een luisterend oor bij Finanxe terecht, maar dat hoefde voor mij niet. Ik ging gewoon aan de slag.” En dat is goed gelukt. Hij is tevreden en trots over het resultaat. “Dit soort dingen leer je niet op school, maar ‘on the job’. Alles draait goed, momenteel doen we nog een paar laatste puntjes op de i”, vertelt Dennis.

 

Volgende stap en de kracht van Dennis

Zijn nieuwe opdracht wacht al op hem. Hij gaat als business controller aan de slag bij Boom in Meppel. Het management wil graag een dashboard inrichten voor betere en overzichtelijke managementinfo. Dennis heeft er zin in, want uiteindelijk is dat ook de kant die hij op wil. Door de afgelopen opdrachten weet hij steeds beter wat hij wil. En dat is de business control-kant. Deze opdracht is een mooie stap voor hem om dat te bevestigen. 


Waar ben je goed in? Dennis: “In de verbinding met mensen. Ik maak makkelijk contact en weet op de juiste manier een boodschap over te brengen. Positief en negatief.” Hij is geen die hard financial, vandaar dat accountancy ook niet bij hem paste. Hij houdt ervan om te sparren, samen te werken met een team, mee te denken en bezig te zijn met het professionaliseren van een organisatie. Dus niet alleen de cijfers, maar een organisatie tot diep in de kern leren kennen en het management te adviseren. En hij staat ook zeker weer open voor een leidinggevende functie.

 


Finanxe logoOnze kernwaarden zie je overal terug, van de mogelijkheid om te groeien en te ontdekken #ExploringCounts tot in de kwaliteit waar we voor staan #Beingthebestcounts. Wil je weten wat dit voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op voor een kop koffie, we vertellen je graag meer!