E. van Wijk Forwarding in Wierden (bij Almelo) zoekt een Controller

Twentepoort Logistiek in Wierden zoekt een Controller

25 januari 2021

Twentepoort Logistiek uit Wierden verzorgt als expediteur dagelijks transport naar Oost-Europa en Centraal-Azië. Naast regulier wegvervoer, verzorgen zij ook transport per spoor, lucht of zee. Ter uitbreiding van de organisatie is Twentepoort Logistiek​ op zoek naar een Controller. Iemand die taken van de Manager Finance & Admin, Milou, kan overnemen en de dagelijkse leiding van de afdeling voor zijn of haar rekening kan nemen. Benieuwd wat Milou hierover te vertellen heeft? Lees dan snel het hele interview.

Milou, kan je me iets meer vertellen over Twentepoort Logistiek?

E. van Wijk Forwarding in Wierden (bij Almelo) zoekt een Controller"Zeker. de E. van Wijk Group bestaat uit twee Business Units: Transport en Forwarding. Met vestigingen in Nederland, Roemenië, Polen en Oekraïne. De Business Unit Forwarding bestaat momenteel uit een zevental logistieke bedrijven die grotendeels vanuit Wierden opereren. Twentepoort Logistiek B.V., Twentrex B.V., Himex Logistics B.V. en Cargorilla Logistics B.V. zijn actief als Internationale Expeditiebedrijven, ieder met een eigen onderscheidend specialisme. De vijfde tak, Twenpack B.V., is gespecialiseerd in E-fulfilment (webshop logistiek). Twentepoort Logistiek B.V. is recentelijk in Duitsland gestart met een dochteronderneming: Twenlog GmbH, en daarnaast heeft Himex Logistics B.V. een dochteronderneming in Oekraïne: Himex Logistics LLC. Als expeditiebedrijven hebben wij, anders dan de BU Transport, geen eigen vrachtwagens, wij zoeken dus de beste logistieke oplossing voor de vraag onze klant en zetten daarvoor ons brede netwerk in."

In totaal zijn er circa 45 medewerkers in dienst in Wierden.

Wat is jouw rol?

“Voor de BU Forwarding hebben wij een managementteam van 3 personen: Manager Operations, Manager Sales en mijn functietitel is Manager Finance & Admin. Niet helemaal een volledige functietitel, omdat ik verantwoordelijk ben voor Finance, HR, ICT en kwaliteit.”

Jullie zijn op zoek naar een nieuwe collega, wat kan je daarover vertellen?

"Het aantrekken van een nieuwe collega is ter uitbreiding van onze organisatie, deze functie bestond voorheen niet. Per 1 juli 2019 zijn de bedrijven in Wierden overgenomen door de E. van Wijk Group en daarvoor werd een groot deel van de support functies uitbesteed. Vanaf 1 januari 2020 zijn wij als Managementteam gestart en destijds is ook besloten om alle kennis 'in huis' te halen, dus onder andere ook geen support meer van een accountant, buiten de jaarcontrole dan. Nu we één jaar verder zijn is gebleken dat er te veel werk is voor mij en de medewerkers op de afdeling. We zijn op zoek naar iemand die mij enerzijds kan ondersteunen en taken over kan nemen en anderzijds de afdeling dagelijks goed kan begeleiden."

We zijn op zoek naar iemand die mij enerzijds kan ondersteunen en taken over kan nemen en anderzijds de afdeling dagelijks goed kan begeleiden

Waar hoop je op?

"Ik hoop op iemand die zelfstandig, nauwkeurig, onderzoekend en sociaal vaardig is. Iemand die openstaat voor nieuwe uitdagingen, ook naast zijn of haar vakgebied. Iemand die de tijd wil nemen om mensen op de afdeling dingen uit te leggen en mee te nemen in zijn of haar plannen en ideeën."

Hoe is de finance op dit moment georganiseerd?

“We hebben momenteel 2 vaste medewerkers in dienst en één stagiaire. Ik sluit niet uit dat daar in de toekomst in uitgebreid gaat worden. De nieuwe medewerker zal dat team dus aansturen en rapporteren aan mij.”

Hoe ziet de gemiddelde werkweek van de nieuwe collega er straks uit?

"In deze rol ben je wekelijks bezig met liquiditeitsbeheersing: wat is er afgelopen week binnengekomen en uitgegaan en wat verwachten we voor deze week. Uiteraard houden we ons op de finance afdeling bezig met debiteurenbeheer en doen we betalingen waar controles op moeten worden uitgevoerd. Daarnaast moet er uiteraard gewoon meegewerkt worden op de afdeling, moeten regelmatig controles uitgevoerd worden en moet de afdeling geholpen worden bij alle (financiële)vraagstukken.

Er worden maandelijkse rapportages opgemaakt voor alle bovengenoemde bedrijven, gezien de hoeveelheid zal de Controller daar, samen met de afdeling, wel circa één week mee bezig zijn. 

Verder wordt er, per afdeling, aan budgetbeheersing gedaan. Afdelingen rapporteren aan de Controller en hij/zij rapporteert de financiële cijfers weer terug. OB aangiftes en ICP doen we ook zelf, elk kwartaal.

Aangezien de nieuwe medewerker onder mij komt te werken, zou het in de toekomst ook niet uitgesloten zijn dat er meer taken bij komen, ook van de andere vakgebieden, zoals HR, ICT en Kwaliteit. Die laatste, Kwaliteit, is overigens wel een onderdeel dat direct bij de Controller zal komen te liggen en is vooral gericht op procesvastlegging en beheersing.”

Waarom móet iemand solliciteren op deze functie? Waarom is Twentepoort Logistiek zo’n gaaf bedrijf om voor te werken?

E. van Wijk Forwarding in Wierden (bij Almelo) zoekt een Controller"Het is een jonge organisatie met veel gemotiveerde en enthousiaste medewerkers. De gemiddelde leeftijd is 29 jaar en we zijn onderdeel van een echt familiebedrijf. Je krijgt er de kans, ruimte en tijd om te ontwikkelen.

Als ik kijk naar mijzelf: ik ben ooit begonnen als vakantiekracht en ik heb zo ongeveer alle functies binnen de organisatie bekleed. In mijn avonduren studeerde ik en uiteindelijk mocht ik afstuderen bij onze vestiging in Polen: een avontuur voor mij en een voordeel voor de organisatie. Inmiddels ben ik ruim 12 jaar in dienst, ben ik door de jaren heen heel goed begeleid en heb ik een hele mooie functie binnen de organisatie. En nog steeds is er ruimte om mijzelf te ontwikkelen, daar krijg ik alle mogelijkheden toe. Ik hoop dat ik hetzelfde voor de nieuwe medewerker kan betekenen."

Het is in ieder geval een erg mooie functie voor een jonge financial, die nog niet heel ervaren is en graag een stap wil zetten naar het bedrijfsleven.

 

Per 1 januari 2022 verhuist E. van Wijk Forwarding naar het XL Businespark in Almelo

Per 1 januari 2022 verhuist Twentepoort Logistiek naar het XL Businespark in Almelo.

Claire LeferinkHeb jij zin om bij Twentepoort Logistiek aan de slag te gaan als Controller? Bekijk de vacature en neem contact op met Claire Leferink via  06-15876562 of per mail via 

 

VACATURE