Cng1

Een afwisselende en internationale carrière als Junior Financial Controller bij Climate Neutral Group

3 februari 2023

Alle blogs

Climate Neutral Group is een organisatie die bedrijven en organisaties bewust maakt van hun CO2-uitstoot en hen helpt bij het compenseren hiervan. ‘Climate Neutral Group heeft veel ervaring met het in kaart brengen van de CO2-uitstoot, advisering over reductiemaatregelen en het compenseren van de resterende CO2-uitstoot door te investeren in duurzame energie- en energie-efficiencyprojecten’, zo is te lezen op de website.

De missie van deze internationaal opererende organisatie is om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken voor toekomstige generaties. Climate Neutral Group neemt kleine en grote bedrijven bij de hand op weg naar een Net Zero-wereld in 2050.


Een functie als Financial Controller bij een organisatie als Climate Neutral Group vind je niet zomaar. De organisatie zoekt een kandidaat met een duurzaam hart en een 10 op rekenen. We gaan in gesprek met Marieke Godding, HR Manager, en Felix Smeulders, CFO van Climate Neutral Group.

“Als je het leuk vindt om met internationale administraties bezig te zijn, reageer dan zeker!”

Marieke Godding

Wat houdt de functie als Financial Controller in?

Je verzorgt de (financiële) administratie en maakt maandelijkse analyses en rapportages. Je bent dan ook aanspreekpunt voor financieel administratieve zaken binnen de organisatie. Samen met de Finance Manager bereid je rapportages voor die je vervolgens voorlegt aan de CFO van Climate Neutral Group. Gaat jouw (duurzame) hart ook sneller kloppen van cijfers, data en analyses in een internationale omgeving? Dan is deze functie perfect voor jou. Lees snel verder!

Een internationale organisatie

Climate Neutral Group is gevestigd in Utrecht en heeft internationale kantoren in België en Zuid-Afrika. Het adviesbureau heeft inmiddels meer dan 3.000 organisaties ondersteund bij het verminderen en compenseren van hun uitstoot van broeikasgas. Als (Junior) Financial controller maak jij deel uit van dit team, waarbij duurzaamheid en zuinig omgaan met onze planeet altijd topprioriteit is.

Marieke: “Ik werk inmiddels al meer dan tien jaar bij Climate Neutral Group. Dit laat ook wel zien hoe leuk het werk is en hoe goed ik het hier naar mijn zin heb. Toen ik hier tien jaar geleden binnenkwam, was het team kleiner. We zijn gegroeid als team en bedrijf. En daarbij hebben we onze informele werksfeer weten te behouden.  

Na 20 succesvolle jaren zijn we gefuseerd met Anthesis Group, het grootste team van duurzaamheidsprofessionals wereldwijd. We zijn nu actief in 20 landen om nog meer impact te genereren voor onze klanten.. Dit heeft een hele andere dynamiek gegeven aan onze organisatie en de functies.

Ons team van experts helpt bedrijven over de hele wereld om klimaatactie te ondernemen, de natuur te herstellen en het leven van miljoenen mensen te verbeteren. Als B-Corp gecertificeerd bedrijf zijn we een van de oprichters van ICROA en een erkend Community Member van ISEAL.”

Utrecht, 14 oktober 2021 – Climate Neutral Group (CNG) kondigt vandaag de lancering aan van de Climate Neutral Certification Standard. Een betrouwbare certificering voor elke organisatie, product of dienst om klimaatneutraal te worden op weg naar Absolute zero; het punt waarop geen CO2 meer wordt uitgestoten. Dit ambitieuze initiatief gaat verder dan Net zero, waar emissies nog steeds zijn toegestaan.

“Als je iets wilt leren, dan is Climate Neutral Group een soort snoepwinkel.”

Felix Smeulders

Wat maakt Climate Neutral Group uniek als bedrijf?

Marieke: “Je werkt bij een bedrijf dat impact maakt. Onder de paraplu ‘duurzaamheid’ vallen natuurlijk heel veel onderwerpen.  Wij richten ons rondom het onderwerp klimaat. De mensen die bij Climate Neutral Group werken zijn enorm gedreven in wat zij doen, ieder met een eigen specialiteit.”

Het team Finance

Marieke: “We zijn echt op zoek naar een toevoeging aan het team. Het betreft dan ook echt een nieuwe functie. We werken met een team van meer dan vijftig medewerkers in verschillende landen. Het Finance team is een team an sich. Echter heb je wel te maken met de administratie in Zuid-Afrika en België. Ook heb je te maken met het moederbedrijf dat gevestigd is in Engeland. Je hebt dus met veel verschillende partijen te maken; dit maakt het een hele interessante functie.”

“Je hebt veel contact met collega’s in Engeland”, vult Felix aan. “In Engeland zit Group Finance. Dit was voorheen niet zo, maar door de aansluiting met Anthesis werken we nu met verschillende landen samen”.

Kun jij snel schakelen, ben je begaan met het klimaat en krijg jij energie van verbeteringen in een financieel proces? Dan ben jij misschien wel de Financial Controller bij Climate Neutral Group die wij zoeken!

Interesse?

Klik hier voor de vacature.

Philip portret 2

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:
Philip Ties

0610094770