Finance interimwerk bij Finanxe

Een jaar Young Talent Program. Wat is de volgende stap? - Tim olde Hanhof vertelt

22 juni 2020

Interimwerk als eerste echte kennismaking met de arbeidsmarkt. Elk jaar kiest een groep startende financials voor het Finanxe Young Talent Program. De meesten omschrijven het als een leerzame en boeiende periode. Na een jaar staan ze voor de grote vraag: wat wordt je volgende stap? Op zoek naar een vaste baan of doorgaan met interimwerk? Vandaag het verhaal van Tim olde Hanhof

Tim Olde Hanhof - Interim Finance ProfessionalTim olde Hanhof 

Start Young Talent Program:  september 2018 

Studie: HBO Bedrijfseconomie

Woonplaats: Raalte

Hobby’s: voetbal, sporten, familie & vrienden

 

Tijd voor afwisseling!

Na twee stages bij dezelfde organisatie stapt Tim uit zijn comfort zone: hij kiest voor interim werk in het Young Talent Program. Tim: “Vooraf was ik erg benieuwd hoe de samenwerking met collega’s zou zijn. Ben je een beetje een buitenstaander of word je echt opgenomen in de teams waar je werkt? Gelukkig is dat laatste tot nu toe het geval. Niet alleen heb ik collega’s bij mijn opdrachtgever, tijdens de maandelijkse meetings leer ik ook mijn Finanxe collega’s goed kennen. Het is lekker om die dag even wat anders te doen en ervaringen te delen, want alles is nieuw als je start in het Young Talent Program. Mijn insteek was om een jaar of drie interimwerk te doen. In september ben ik al twee jaar op weg en ik ben echt nog niet toe aan meer vastigheid!”

 

Koninklijke Gazelle

Koninkelijke GazelleVoor Tim start het Young Talent Program bij Gazelle in Dieren. Hij rondt het traject daar ook af, want de opdracht duurt veertien maanden. Tim: “Dit was een leuke, afwisselende opdracht bij een hele toffe organisatie. Drie dagen per week werkte ik mee op de debiteurenafdeling: nabellen, incasso’s aanmaken, verwerken van banken en betaalafspraken maken. De overige twee dagen had ik tijd voor projecten. Een groot deel daarvan was ik bezig met de implementatie van een nieuw credit management systeem.”

 

Basic aanpak werkt vaak heel goed

De vertaalslag van de theorie naar praktijk, dat is waar je in zo’n eerste jaar vooral mee bezig bent vertelt Tim. Het is de echte kennismaking met het vak. “Het proces op een debiteurenafdeling is bijvoorbeeld zó goed om vanaf de basis mee te maken. Echt waardevolle werkervaring die ik kan gebruiken als ik in de toekomst in andere functies terecht kom. Als trainee krijg je de ruimte om te leren. Bij Gazelle kon ik bijvoorbeeld met de controllers meekijken naar een stukje budgettering. 


Tijdens je studie krijg je eenvoudige voorbeelden om processen zo helder mogelijk uit te leggen. Ik vond het mooi om te merken dat die ‘basic’ aanpak in de praktijk heel waardevol blijkt te zijn. Natuurlijk zijn sommige situaties complex, maar als je teruggaat naar de basis werken simpele processen vaak heel goed. Als je ergens op vastloopt ben je misschien al veel te moeilijk aan het denken.”

Bedrijfsbezoek met alle Finanxe collega’s

Bedrijfsbezoek Gazelle door FinanxeHoogtepunt van het traject was voor Tim het bedrijfsbezoek bij Gazelle, samen met al zijn Finanxe interim collega’s. “Het was erg leuk om ‘mijn’ organisatie te laten zien. Gazelle zit in een mooi pand en de rondleiding door de fabriek en de business case die de controller met ons uitwerkte vormden een mooie combinatie." 

Hier kun je trouwens zelf een kijkje nemen in de fabriek.

 

Soft skills: andere mensen begrijpen

Finanxe besteedt bij de begeleiding van interim professionals ruimschoots aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Tim: “Tijdens bokscoaching en de training communicatiestijlen en voorkeursgedrag leer je om niet alleen jezelf maar ook andere mensen beter te begrijpen. Je bekijkt dingen vaak vanuit je eigen perspectief en vindt er vervolgens iets van. Maar, iedereen is verschillend. Voor mij was het heel nuttig om handvaten te krijgen zodat ik het perspectief van anderen wat beter kan begrijpen.”

Masterstudie

In hoog tempo veel leren en organisaties leren kennen, dat was voor Tim de reden om te kiezen voor interimwerk. “Ik ben me aan het verdiepen in het volgen van een master controlling starten, ik heb zin om nog wat dieper het vak in te duiken. Deze manier van werken bevalt me echt goed. Als er mooie opdrachten blijven komen blijf je mij nog wel een tijd bij Finanxe vinden!”

Wil jij meer weten over ons Young Talent Program?
Lees dan snel verder.