Energiewacht-Assen-002-Groot

Ervaringen van een klant: Energiewacht

11 augustus 2022

Alle blogs

In gesprek met Alle-Xander Antonisse, Manager Finance & Control


We werken al sinds 2017 samen met de Energiewacht, maar dit verhaal begon nog net wat eerder. Ontdek in dit artikel hoe Alle-Xander Antonisse van Energiewacht denkt over de meerwaarde die de professionals van Finanxe leveren. We werken al sinds 2017 samen met de Energiewacht, maar dit verhaal begon nog net wat eerder. Ontdek in dit artikel hoe Alle-Xander Antonisse van Energiewacht denkt over de meerwaarde die de professionals van Finanxe leveren.

Energiewacht-Assen-002-Groot

Alle-Xander: “Ik kreeg in februari 2016 het eerste mailtje van Finanxe. Het was vrij algemeen, ze vroegen of we interim-professionals nodig hadden. Dat was toen niet het geval, maar ruim een jaar later wel. Een medewerker van de crediteurenadministratie zou langer uit de running zijn, dus heb ik contact gezocht met Finanxe. Inmiddels zijn er bijna altijd wel professionals van Finanxe bij ons aan het werk.” 

Een schot in de roos

“Dat is ook niet zo vreemd als je kijkt naar de eerste professional die bij ons kwam. Die jongeman had net zijn studie afgerond, maar pakte alles ongelooflijk snel op en was ook op persoonlijk vlak een goede aanvulling op de afdeling. Een tweede plek werd even later ook opgevuld, en inmiddels zijn we een een paar jaar verder, en zijn er verschillende professionals van Finanxe bijgekomen om te ondersteunen bij de fusie waar we nu veel aandacht aan besteden.”

Wij zijn juist zo tevreden over Finanxe, omdat er kandidaten worden voorgesteld die echt goed bij ons passen.

Goede matches en goed contact

“Sinds 2016 hebben er meer dan 10 professionals van Finanxe opdrachten bij ons gedaan, en altijd wisten ze de financial te vinden die goed bij ons past. Aan de ene kant komt dat omdat je al langer samenwerkt, maar ik denk dat het vooral de manier van werken van Finanxe is. Er zijn genoeg bureau’s die “cv’tje schuiven”, maar dat is schieten met hagel. Wij zijn juist zo tevreden over Finanxe, omdat er kandidaten worden voorgesteld die echt goed bij ons passen.”

“Bovendien is de basiskennis van een goed niveau, hebben ze een goed werkethos en zijn ze ontzettend leergierig. Daar speelt de Finanxe Academy, waar ze allemaal nog verder blijven leren, natuurlijk een belangrijke rol in. En dat mes snijdt aan twee kanten, want ze groeien ook in de tijd dat ze bij ons aan het werk zijn.”

“Los daarvan merk je ook goed dat ze bij Finanxe verder kijken dan alleen een studie, cv of werkervaring. Het karakter van de professional is ook echt belangrijk. Het zijn dan ook stuk voor stuk mensen die goed op de afdeling passen en bijdragen aan goede sfeer. En het zijn mensen die kritische vragen durven stellen, waardoor je uitgedaagd wordt om processen te blijven verbeteren.”

Mark ten Berge JPGEen pittig project

Op dit moment hebben we vooral ondersteuning nodig omdat we bezig zijn met een fusie, die we begin 2023 verwachten af te ronden. Zo is Mark Ten Berge bijvoorbeeld druk bezig met het debiteurenbeheer voor vestiging Enschede. Hij en de andere Finanxe Professionals dragen er vooral aan bij om de bestaande processen draaiende te houden. Hierdoor krijgen onze interne medewerkers meer tijd om de fusie voor te bereiden en zetten we stappen. Daarnaast denken de Professionals natuurlijk mee over hoe het werk er na de fusie uitziet. Het is erg mooi dat we op een prettige manier samenwerken met een bedrijf als Finanxe en de professionals die ze bij ons aandragen.”


Finanxe logoEen bruisende community van talenten en steengoede professionals in de finance. Finanxe blijft zichzelf continu uitdagen op een vooruitstrevende manier, daar staan wij bekend om. Wij zijn ervan overtuigd dat wij alleen op die manier een oplossing kunnen bieden voor ieder financieel vraagstuk binnen een organisatie en klaar zijn voor de toekomst. Neem contact met ons op voor een kop koffie, we vertellen je graag meer!