Eva vd Veeken - Directeur organisatie & ontwikkeling finanxe

Eva van der Veeken wordt directeur organisatie & ontwikkeling Finanxe

24 september 2020

Eva: 'Één been binnen en één been buiten Finanxe, zo was het voor mij de afgelopen 1,5 jaar. Maar daar komt nu verandering in, mijn rol binnen Finanxe breidt zich uit en daar heb ik heel veel zin in!'


MIJN COLLEGA’S HEBBEN AL EEN FINANXE HART, ZE VOELEN ZICH VERBONDEN EN VERANTWOORDELIJK VOOR HET BEDRIJF. HEEL GAAF IS DAT

Steeds meer impact op de markt

Binnen Finanxe kennen we Eva al een tijdje. In haar rol als Manager bij ons zusterbedrijf Backoffice Services en als projectleider van de Finanxe Academy ontmoeten we elkaar regelmatig. Sinds begin september komt Eva een stuk vaker bij Finanxe over de vloer, want als Directeur Organisatie & Ontwikkeling neemt ze een deel van de taken van Martijn Bakker over. 

Een mooie uitdaging, aldus Eva: 'Finanxe is aan het groeien. Met de steeds grotere groep financials die voor ons werkt groeit ook onze impact op de markt. Heel mooi om te zien is dat. We zitten in een transitiefase, zo ‘in de adolescentie omschrijf ik het. Aan de vooravond van echte volwassenheid en op weg om een van de grote spelers in de markt te worden. In deze fase kan ik Martijn heel goed aanvullen. Het is weer tijd voor een verdere stap en voor een nóg hoger niveau van professionaliteit. Samen kunnen we die stap zetten en onze mensen de tijd en aandacht te geven die ze verdienen.'

 

Eerste echte baan

De samenwerking tussen Martijn en Eva gaat jaren terug. 'Na mijn studie in Groningen gaf Martijn me bij Unique mijn eerste echte baan. Toen hij daar vertrok om Finanxe op te richten heb ik zijn rol als manager van de regio overgenomen.' Na functies als HR-adviseur in de accountancy en General Manager bij Autotrust Europe stapt Eva begin 2019 over naar Finanxe. 'Mijn liefde voor het detacheringsvak is altijd gebleven. Het verschil maken en invloed uitoefenen, dat is wat ik leuk vind. Als organisaties in beweging zijn en er verandering nodig is dan ben ik op mijn best. Rustig vaarwater, daar krijg ik de kriebels van.'

Vreemde eend

In haar nieuwe rol is Eva verantwoordelijk voor alle randvoorwaarden die de succesvolle groei van Finanxe mogelijk maken. 'Mijn collega’s die commercieel het verschil maken moeten zich kunnen focussen om succesvol te zijn. Samen bouwen we aan ons doel: de beste, leukste en meest succesvolle partij worden in de financiële detacheringsmarkt.' 

Eva vd Veeken - Directeur organisatie & ontwikkeling finanxeEva gaat zich met name met HR, communicatie en marketing bezighouden, maar daarnaast pakt ze alle projecten op die buiten de reguliere operatie vallen. Bij veel organisaties moet je behoorlijk investeren in gezamenlijkheid, identiteit en kernwaarden vertelt Eva, maar bij Finanxe is dat anders.

'Mijn collega’s hebben al een Finanxe hart, ze voelen zich verbonden en verantwoordelijk voor het bedrijf. Heel gaaf is dat. Binnen de financiële sector zijn we een beetje een vreemde eend in de bijt. We zijn niet bang en durven anders te zijn. Daarmee sluit Finanxe in mijn optiek heel erg aan bij het werken en organiseren van de toekomst.'

 

 

Niet bang elkaar in de weg te zitten

Twee directeuren op een schip, dat betekent intensief samenwerken! Volgens Eva gaat dat helemaal goedkomen: 'Martijn en ik vullen elkaar aan. Onze samenwerking gaat vanzelf, maar we zijn niet bang om elkaar af en toe in de weg te zitten. We hebben allebei oog voor commercie en zijn resultaatgericht. Martijn heeft ontzettend goede en creatieve ideeën die waardevol zijn voor de organisatie. Hij is bepalend voor de cultuur en uitstraling en mede daarom is Finanxe zo succesvol. Martijn is een echte ondernemer die risico’s durft te nemen, kansen ziet en dan in de zesde versnelling vooruit gaat. Ik ben ook ondernemend maar denk langer na voordat ik een stap zet. Hoe gaan we het precies aanpakken en wat zijn de consequenties voor de lange termijn?'

 

Bizar goed gedaan

Een grote uitdaging voor Eva zal het tempo zijn waarin de organisatie groeit en ontwikkelt. Klanten en medewerkers hebben hoge verwachtingen. Als Finanxe leider in de markt wil worden moet er in hoog tempo doorontwikkeld worden. Eva: 'Dat vraagt om veel eensgezindheid, vertrouwen en flexibiliteit. Het verdelen van mijn tijd wordt een uitdaging voor me! Maar ik heb heel veel zin om met al deze toffe collega’s Finanxe verder uit te bouwen. Ik weet bijna zeker dat we over twee jaar terugkijken en denken: dit hebben we echt bizar goed gedaan met zijn allen, we hebben iets heel moois neergezet. De energie die we daarvan gaan krijgen, daar kijk ik echt naar uit!'

Eva vd Veeken - Directeur organisatie & ontwikkeling finanxeEva (33) woont samen met zoon Guus , dochter Julia en hond Bruno in Groningen. Ze is van origine Brabantse en dol op alles wat met lekker eten en koken te maken heeft. 'Ik hockey en wil nog wel eens een balletje slaan op de tennisbaan. Ik ben een echt buitenmens en houd van dieren.'

Woorden die Eva omschrijven: daadkrachtig, doelgericht, scherp op kwaliteit, vooruitstrevend met focus op mensen. 

Iedere dag op zoek zijn naar hoe de dingen die ik en mijn team doen leuker, beter en meer toegevoegde waarde kunnen leveren.

Martijn Bakker - Owner & Consultant @ FinanxeMartijn Bakker:

'Als eigenaar van een groeiende organisatie kom je op bepaalde momenten voor keuzes te staan. Waar heeft jouw bedrijf behoefte aan? Wat is nodig om te blijven groeien? Waar heb je zelf plezier in en waar wil je op blijven focussen? Finanxe is klaar om verder te professionaliseren. Met Eva halen we daarvoor de juiste expertise in huis. Eva vult mij heel goed aan, ze is slim, nieuwsgierig, kritisch, analytisch sterk en enorm gedreven.

Daarnaast ze is extreem goed in waar ik minder goed in ben. Ze kan procesmatig werken en structuur aanbrengen. Ze brengt duidelijkheid en is in staat om ideeën die ik heb om te zetten in concrete projecten die ze vervolgens met een prachtig eindresultaat afrond. Zelf ben ik het meest van toegevoegde waarde als ik mij blijf focussen op de aansturing van onze kantoren en de lange termijn plannen voor Finanxe. Toen Eva 1,5 jaar geleden bij ons binnenkwam had ik deze stap al in mijn achterhoofd. Ik ben trots dat we er nu helemaal klaar voor zijn en heb zin in deze volgende fase voor Finanxe!'