Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Even voorstellen: Elske Hof

20 augustus 2019

Alle blogs

Elske Hof, 24 jaar jong en net afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is groot fan van wintersport en legt haar eigen tuin aan. Ze vindt het leuk om zich te verdiepen in een administratie en verbanden te kunnen leggen tussen de cijfers. Daarnaast vindt ze het belangrijk om verder te kijken dan de cijfers en eventuele andere verbanden te zoeken. In september start ze als junior professional bij ons. Ontmoet deze leergierige en vrolijke dame.   r.

Elske Hof - Interim Finance Professional

Naam:                 Elske Hof

Leeftijd:              24 jaar

Wonen:               Woont samen in Oldeberkoop op een boerderij

Hobby’s:             Wintersport – koken – op stedentrip gaan

 

 

Vertel eens, wie is Elske en wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Ik zou mezelf omschrijven als een leergierig persoon die zich snel kan aanpassen en nieuwe dingen snel oppakt. Ik heb Bedrijfskunde in Groningen gestudeerd en daar een hele leuke tijd gehad. Na mijn studie ben ik begonnen met de master Organizational and Management Control en heb ervoor gekozen om een stage te gaan doen. Omdat ik naast de theorie ook wou ervaren hoe het in de praktijk is. Want leren uit de boeken vind ik leuk, maar het komt niet altijd overeen met de praktijk. Ik heb een hele leuke stage gehad bij Traffic4u in Groningen en via mijn stage ben ik bij Mediabrands beland in Amsterdam. Daar heb ik mijn scriptie kunnen schrijven. Ook werkte ik er één dag in de week. Nu gekozen voor interim werk en wat mij daar zo ontzettend in aanspreekt is dat je tijdelijke klussen gaat doen waardoor ik veel kan leren in een relatief korte tijd. De gedachte dat ik ergens twee jaar zou zitten begon mij een beetje aan te kruipen.

Mijn grootste hobby is wintersport! Daarnaast vind het erg leuk om te koken voor een grote groep mensen en ook vind ik het heerlijk om in de tuin te werken. Momenteel leg ik onze eigen tuin aan. Mijn oma is tuinarchitect en heeft een tekening voor mij gemaakt, dat ben ik nu aan het aanleggen.

 

Hoe kwam je bij Finanxe?

Nadat Mark Naberman contact met mij opnam hebben we een kennismakingsgesprek gehad wat heel positief was. Toen besloten om eerste mijn vakken af te ronden en daarna zelf weer contact opgenomen. Het sprak mij aan dat jullie de mogelijkheid bieden om jezelf te blijven ontwikkelen en ik toegang heb tot de Academy van Finanxe.

 

Waarom past dit werk bij jou?

Om aan de hand van de cijfers te gaan kijken wat er binnen een bedrijf gebeurt en de verbanden te zien tussen de cijfers en het bedrijf is erg gaaf. Ik vind het heel erg leuk om met cijfers te werken. Cijfers zijn heel duidelijk, ze liegen niet. Daarnaast maak ik graag de vertaalslag voor andere mensen. Mijn opleiding was daar ook erg op gericht. Aan de ene kant zie je processen en bedrijfsvoering, maar hoe vertaald zich dat naar de cijfers of andersom.

 

Wat zijn je ambities?

Ik wil eerst heel graag veel leren in de praktijk en daarnaast de opleiding tot register controller volgen. Zodra ik zelf beter weet wat ik wil ga ik nadenken over mijn vervolgstappen. De toekomst ligt nog open.

Wil jij net als Elske je carrière een vliegende start geven? 

Neem contact op met een van onze consultants