Inge Bolt Breed

Even voorstellen: Inge Bolt

20 oktober 2020

Alle blogs

Geboren en getogen in Groningen, in de regio Groningen dan wel want ze is al wel regelmatig verhuisd. Met één uitstap naar Zuid-Afrika voor een stageperiode, waar ze in Kaapstad doorbracht. Inmiddels woont ze samen met haar vriend (uiteraard terug in het Groningen) met hun twee katten. Ze had niet gedacht dat ze in het Finance vak zou belanden maar uiteindelijk bleek dit toch het beste bij haar te passen en heeft ze er nog elke dag plezier in. Van Zuid-Afrika naar Hanzevast naar EY en dan nu aan de slag als Interim Professional bij Finanxe, welkom Inge!

.Inge Bolt - Interim Professional

Naam: Inge Bolt

Leeftijd: 25 jaar

Woonplaats: Groningen

.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben fan van gezelschapsspelletjes, dat vind ik leuk om te doen. Daarnaast houd ik ook erg van lezen. In de vakanties heb ik daar meer rust voor dan bijvoorbeeld tijdens het werken. In die vakanties ga ik ook graag op reis en stedentrips. Deze zomer hadden we een rondreis door de Balkan gepland maar helaas is dit door Corona (nog) niet doorgegaan.

Nu gaan we in december, hopelijk als alles het toe laat, nog een aantal dagen naar Schotland. Ook leuk!

Waar mogen we je voor wakker maken?

Deze vraag heb ik voorbij zien komen, lastig hoor! Ik houd van pasta, dus misschien een bord goed eten? Maar of ik er nu echt gelukkig van word als je me daarvoor wakker maakt, ik weet het niet.

En wat heb je hiervoor gedaan?

Ik ben net klaar met studeren en heb daarnaast ook al wat ervaring opgedaan. Na mijn stage in Zuid-Afrika, heb ik ook nog een extra stage hier in Nederland te geven. Om mijn werkervaring nog meer een boost te geven. Bij deze extra stage ben ik blijven plakken en heb ik ook nog een langere periode gewerkt als Junior Fondsmanager. Een hele leuke rol, daar heb ik heel veel geleerd.

Mijn afstudeerscriptie heb ik bij EY gedaan en daar heb ik ook een baan aangeboden gekregen waar ik op in ben gegaan.

En nu aan de slag bij Finanxe, hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik kende jullie al wel door mijn beste vriendin. Zij is ook werkzaam bij Finanxe en doet dit met veel plezier. Een goede referentie dus! Toen ik mijn scriptie had behaald heb ik dit op Linkedin gepost en ben ik benaderd door de consultants. Zo snel kan het gaan!

Wat verwacht je van je interim rol bij Finanxe? Heel anders dan bijvoorbeeld je functie bij EY?

Ja klopt, dat denk ik ook! Het lijkt me heel erg leuk om verschillende bedrijven te gaan zien en leren kennen. Ik heb bij Hanzevast mogen ervaren hoe het bij een kleinere organisatie is en bij EY juist het tegenovergestelde, nu ben ik benieuwd wat er nog meer te ontdekken valt!

Daarnaast wil ik mij verdiepen in de verschillende sectoren, zodat ik heel gericht kan ervaren wat goed bij mij past.  

En wat is je ambitie op de lange termijn?

Een gesprek met een partner bij EY bracht mij een inzicht, vind ik het niet leuker om ‘aan de andere kant van de tafel’ te zitten? Dat spreekt mij inderdaad nog wel meer aan en is iets waar ik verder mee wil. Projecten van begin tot eind te begeleiden, dat vind ik tof.

Waar komt eigenlijk jouw liefde voor het finance vak vandaan?

Het vakkenpakket Economie en Maatschappij lag mij op de middelbare school bijzonder genoeg helemaal niet en ik heb nog de overstap naar Cultuur en Maatschappij gemaakt. Waar ik dus nooit had verwacht om een financiële studie te gaan doen, bleek dit uiteindelijk het beste bij mij te passen. De studie heb ik echt met veel plezier gedaan en nog elke dag vind ik Finance het leukst!