Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Even voorstellen: Shankar Mahabir

13 augustus 2019

Alle blogs

Welkom bij Finanxe Shankar Mahabir! Een nieuwe interim collega die voor Finanxe in Noord Nederland aan de slag gaat. Van boksen tot natuurbescherming, deze veelzijdige financial is breed inzetbaar! Check het interview voor meer over Shankar, zijn kwaliteiten en ambities.

Shankar Mahabir - Interim Finance ProfessionalNaam:                             Shankar Mahabir

Leeftijd:                         28 jaar

Wonen:                           Geboren, getogen en woonachtig in Sneek

Werken:                         Gaat in augustus starten als interim professional: eerste opdracht bij Landal GreenParks

 

 

Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

“Ik heb een grote voorliefde voor de stad Sneek. Ik ben hier geboren en getogen en woon er met veel plezier. Ik heb hier op school gezeten en ben daarna bedrijfseconomie gaan studeren aan de NHL in Leeuwarden. Een van mijn hobby’s is weidevogelbescherming, dat betekent dat ik nesten met eieren zoek van bijvoorbeeld kieviten, grutto’s en scholeksters. Die nesten markeer ik zodat ze niet door boeren die op hun land werken beschadigd worden. Snoekbaarsvissen doe ik daarnaast graag, ik fitness regelmatig en houd van boksen. In het weekend drink ik graag een borreltje met mijn vrienden in de stad! Tijdens de Sneekweek die eraan zit te komen neem ik een paar dagen vrij en is het één groot feest samen, met mijn vrienden.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Als er de volgende dag een tripje met vrienden op de agenda staat, vissen of eieren zoeken bijvoorbeeld, dan hoef je me niet wakker te maken, maar word ik zelf al voor de wekker (die om 05:00 uur gaat) wakker.”

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen?

“Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij MRW Accountants, daar heb ik ook mijn Premaster Controlling gedaan. In die omgeving kwam ik erachter dat ik graag met cijfers werk maar dat ik werken met mensen minstens zo belangrijk vind. Bij een accountantskantoor mist dat laatste. Overleggen, netwerken, samen projecten oppakken, ik moet af en toe echt mensen om me heen hebben waar ik dingen mee kan bespreken. Daarnaast miste ik een stukje inhoud waar ik me in mijn studie controlling mee bezig hield: het bezig zijn met bedrijfsprocessen en efficiëntieslagen.

Finanxe kwam ik tegen op internet en de informatie sprak me zo aan dat ik een open sollicitatie heb verstuurd. En toen ging het snel! Een dag later ben ik bij Robert langs gegaan om kennis te maken en we hadden meteen een goede klik. Na een uur praten vroeg hij of ik nog een kopje koffie wilde. “Dan praten we nog even verder, ik zie wel potentie om jou als interim collega aan te nemen”, zei hij toen.

Hoe Robert het bedrijf presenteerde en wat ik er al van gelezen had sprak me aan. Jong en dynamisch, volop mogelijkheden om door te groeien op persoonlijk gebied maar ook inhoudelijk. Er zit veel diversiteit in de bedrijven waar Finanxe contact mee heeft. Ook het werken in een team van interim collega’s waarin iedereen een andere achtergrond, opleiding en ervaring heeft spreekt me aan. Hier in Friesland heb je niet veel van dit soort mogelijkheden, ik heb er echt zin in!”

Wat vind je zo leuk aan finance en interim werk?

“Toen ik naar de middelbare school ging zei ik altijd al dat ik bedrijfseconomie ging studeren. Inmiddels weet ik ook welke kant ik op wil binnen de financiële dienstverlening.

Interim werk heeft me altijd getrokken omdat je bij verschillende organisatie aan de slag gaat. En dan niet voor een paar weken, maar voor een langere periode. Heel veel zien, kennis op doen, netwerken. Je komt vaak bij bedrijven waar efficiëntieslagen te maken zijn. Je begint met niks, je moet zorgen dat je de juiste informatie krijgt en met de juiste persoon aan tafel komt te zitten. Die goede samenwerking creëren waarin je zowel met cijfers als met mensen bezig bent, dat is echt wat ik leuk vind.”

Waarom past dit werk bij jou?

“Ik ben sociaal sterk, kan met iedereen opschieten en een werkrelatie opbouwen. Het cijfermatige heb ik van nature, daar ben ik altijd al goed in geweest. Mensen die graag met cijfers werken zijn niet perse sociale mensen, ik denk dat ik in die zin een mooie combinatie te bieden heb. In mijn omgeving help ik regelmatig vrienden en familie, bijvoorbeeld met het opstarten van een bedrijf. Mooi om iets op te bouwen en te zien groeien.”

Wat zijn je ambities?

“Mijn ambities deel ik op in tussenstappen. Ik heb mijn pre-master gehaald, wil nu mijn Master afronden en uiteindelijk mijn RC titel behalen. Binnen de komende 5 jaar hoop ik dat te realiseren. En natuurlijk wil ik veel ervaring opdoen en doorgroeien naar een mooie functie als Business Controller! Een netwerk opbouwen, veel mensen leren kennen en zien hoe het er bij verschillende bedrijven aan toe gaat.”

 

Wil jij net als Shankar aan de slag als interim professional? Ervaring opdoen op een plek die aansluit bij jouw wensen en jouw ervaring?

Neem contact op met een van onze consultants.