EYBuildingaBetterWorld

EY zoekt finance professionals om het team te versterken. Nathalie Wormskamp-Hazenberg vertelt over haar ervaringen binnen EY

1 april 2019

Alle blogs

EY in Zwolle is op zoek naar Finance Professionals om het team te versterken. Accountants met 2 tot 5 jaar werkervaring die graag bij EY hun carrière willen voortzetten. Finanxe sprak onder andere met Nathalie Wormskamp-Hazenberg. Een gepassioneerde, hartelijke dame die, zoals ze zelf zegt, haar baan leeft. Volgens haar LinkedIn profiel is ze Office Assistant bij EY Zwolle, maar of die titel de lading helemaal dekt….? Lees mee wat Nathalie beweegt en  waarom ze ook wel de moeder van EY Zwolle wordt genoemd.

Nathalie Wormskamp-Hazenberg

NathalieEY“Ik ben Office Assistant en daarnaast werk ik binnen EY voor twee partners. In deze functie coördineer ik alles wat met het kantoor te maken heeft. Voor een deel facility aangelegenheden en voor een groter deel het onderwerp ‘People’, dat is waar mijn toekomst ligt als secretaresse. Vrijwel alles kan tegenwoordig digitaal en op afstand, maar dat vaste gezicht op kantoor dat is toch wel mijn toegevoegde waarde voor EY. Ik ben eigenlijk een beetje de ANWB, de moeder, de praktijkondersteuner, het evenementenbureau en de ogen en oren op kantoor voor de collega’s.”


 

Vertel eens, hoe is het zo gelopen dat je hier nu al twintig jaar werkt?

Dit toepasselijke tegeltje hangt bij Nathalie op kantoor“Haha, twintig jaar ja. Dat is echt lang he? Zo voelt het helemaal niet. Ik heb zoveel verschillende dingen gedaan en omdat EY erg met haar tijd meegaat heb ik veel verschillende werkzaamheden gedaan. Ik kwam binnen als Hoofd Secretariaat in Ede en heb een tijd gewerkt voor de advocaten in Apeldoorn, daarna ben ik terechtgekomen bij de ACR praktijk en toen ben ik voor auditpartner Daniel Groot Zwaaftink gaan werken. Voor nu is besloten dat ik behalve voor de kantoorvoorzitter, ook voor een van de Tax partners van EY ga werken. Daar heb ik enorm veel zin in. Ik ben echt gegroeid van secretaresse naar Office Assistent en ga met heel veel plezier naar mijn werk.”

 

Kan je iets vertellen over dat onderdeel ‘People’ binnen EY?
 

“Dit onderdeel is voor een deel gefaciliteerd in het People overleg. Bij dat overleg is bijvoorbeeld de overkoepelend People partner aanwezig, maar ook iemand van HR, Planning, van elke vestiging een Manager en ik. Uit zo’n overleg komen duidelijke actiepunten, dus dat is echt georganiseerd in het belang van onze mensen, wij willen graag dat het goed met ze gaat. Ik denk dat de meeste informatie over hoe het met de mensen gaat meer vanuit de wandelgangen komt. Een praatje bij het koffiezetapparaat, een gesprek tijdens de lunch of als een collega even bij me binnenwipt voor een gesprek.”

 

Hoe omschrijf je de cultuur binnen EY?

“Heel erg informeel. Ik vind bijvoorbeeld dat de partners heel toegankelijk zijn. Ze zijn regelmatig aanwezig bij events en organiseren sessies waarbij collega’s vragen kunnen stellen.  Ze lunchen altijd mee en dan hebben we enorm veel lol met elkaar. Ik app mijn vragen gewoon, of het nou ’s avonds is of in het weekend. Als je zin hebt om onder werktijd even een uurtje te hardlopen, of je moet tussendoor even naar school voor een tienminutengesprek, dan kan dat gewoon. Het is een kwestie van geven en nemen.”

 

Wat is jouw toegevoegde waarde binnen EY?

“Ik probeer er voor te zorgen dat mensen elkaar spreken en ontmoeten. Iedereen is natuurlijk erg druk met zijn of haar werk, maar ik zorg er voor dat de partners en collega’s elkaar regelmatig ontmoeten en dat mensen op de hoogte zijn van wat er speelt bij anderen. Ik ben eigenlijk een beetje de lijm van het kantoor. Het voelt een beetje gek om over mezelf te zeggen, maar ik denk wel dat het zo is.

Ik kijk ook regelmatig in de agenda’s van collega’s en vraag ze dan waarom ze niet in hun agenda zetten dat ze hun kinderen naar school brengen, in plaats van dat er weer een afspraak komt te staan. Of dat ze een vakantie moeten plannen voordat de agenda weer overloopt. Er is veel oog voor de Worklife balance binnen EY en ik hoop daar op mijn manier een steentje aan bij te dragen.”

 

Voel je je gewaardeerd?

“Ja, heel erg. Ik krijg regelmatig te horen dat collega’s blij met me zijn, dat ze het fijn vinden dat ik hen dingen uit handen neem, dat soort dingen. Ook met de nieuwkomers heb ik goed contact. Als we een startersbijeenkomst hebben krijg ik ook altijd de mogelijkheid om collega’s toe te spreken. Ik wil graag zorgen voor een warm bad als mensen hier beginnen en dat lukt ons steeds beter. Dat is leuk.”

 

Noem eens wat hoogtepunten uit jouw carrière binnen EY

“Wauw. Wat een goede vraag. En lastig om te beantwoorden. Ik heb zoveel leuke dingen gedaan hier. Het eerste wat in me opkomt is het event in Kampen. Toen hebben we een kick-off gedaan met drakenbootraces, handboogschieten en inhoudelijke sessies. Dat heb ik, met behulp van onder andere een collega uit Utrecht, echt van A tot Z georganiseerd voor 400 mensen. Daar kijk ik met heel veel plezier op terug. Bloed, zweet en lol was dat.

FilmpjeEY

Bekijk hier het filmpje van deze gave dag.

Verder regel ik jaarlijks de ski trip. We gaan in April, tijdens het Electric Mountain Festival, met 50 collega’s van de vestigingen Groningen en Zwolle naar Sölden. Zo gaaf om daar met elkaar te zijn. We gaan heel informeel met elkaar om. Ook op kantoor hoor. Maar tijdens zo’n skitrip is het echt feest. Ik geniet er altijd met volle teugen van.”

MarionHetebrijBen je benieuwd naar de carrièremogelijkheden binnen EY of wil je een keertje vrijblijvend kennismaken? Neem contact op met Marion Kok via 06-53 59 37 30 of via 

 
Bekijk ook het interview met Maaike Westra, Controleleider Audit bij EY, Henk Hokse, Audit partner bij EY of Unsal Tan, Senior Staff (controleleider) bij EY.