Vacature WIJ Groningen

‘Finance is zo breed, welke kant ga ik op?’ - Ontdekken wat bij je past met het Young Talent Program

18 mei 2020

Alle blogs

Een jaar geleden waren Marion (Finanxe consultant) en Deborah (interim financial) op Hogeschool Windesheim om een gastcollege te geven. Ook studenten Bedrijfseconomie Sophie en Jacobien waren aanwezig, op dat moment beide aan het afstuderen. Het leuke is dat deze dames, ondanks de nodige twijfels vooraf, inmiddels in het Young Talent Program een vliegende start van hun carrière gemaakt hebben! Jacobien: “Mijn interesse was wel zo groot dat ik mijn gegevens achterliet, maar eerlijk gezegd dacht ik niet dat het Young Talent Program echt wat voor mij zou zijn. Inmiddels ben ik gestart met mijn tweede opdracht en zit ik helemaal op mijn plek!”
 

Vanzelfsprekende keuze

 

JacobienErgens solliciteren en dan vast in dienst, dat was de vanzelfsprekende keuze voor Jacobien van Hattem. Pas tijdens haar intakegesprek met Marion wordt ze echt enthousiast over het idee om op verschillende plekken te gaan leren en ontwikkelen. Jacobien: “Het was gewoon een heel leuk gesprek en van het programma en het soort opdrachten werd ik ook blij. Na mijn afstuderen wist ik niet welke rol bij me past en wat ik leuk zou vinden. Het feit dat je als interimmer niet vastzit op één plek maar verschillende dingen kunt proberen is eigenlijk heel fijn. Het is de combinatie die het aantrekkelijk maakt: allerlei workshops en trainingen, de begeleiding vanuit Finanxe door Nienke die regelmatig langskomt en de leuke, uitdagende opdrachten. Vooraf twijfelde ik over het steeds contact leggen met nieuwe collega’s. Kan ik dat wel? Het is fijn om te merken dat het eigenlijk heel makkelijk gaat. Ik heb ontdekt dat ik snel dingen oppik, kan schakelen en flexibel ben.

 

 

De Finanxe Academy bevat op dit moment twee programma’s het Young Talent Program en Become a Pro

Nergens echt contact met collega’s

 

Sophie vaessen2Ook Sophie Vaessen heeft vooraf haar twijfels. Ze zit volop in het afstuderen en is nog niet echt bezig met de volgende stap. Maar, het verhaal van Deborah klinkt zo interessant dat ze toch in gesprek gaat. Sophie: “Bij interim werk denk je aan wat oudere, ervaren mensen. Ik had het nog niet als optie voor mijzelf in gedachten. Mijn twijfel zat ‘m ook vooral in het feit dat je nergens echt contact hebt met mensen. Bij een klant zit je maar kort en de organisatie die jou detacheert zie je niet. Dat was mijn beeld. Tijdens het gesprek met Marion met merkte ik al dat mijn beeld niet klopte. Ik had een oppervlakkige kennismaking verwacht maar dat gesprek ging een stuk dieper. Finanxe is een heel mensgericht bedrijf. Het feit dat de coaches van Finanxe mij in mijn leerproces kunnen ondersteunen, in combinatie met de interessante workshops en opdrachten, dat trok me aan. Voor mij is het een uitdaging om mijzelf te laten zien als ik ergens binnenkom, ik ben geneigd wat op de achtergrond te blijven. Finanxe helpt mij om snel mijn plek te vinden en de juiste, leuke werkzaamheden te krijgen.”

Als starter is het echt superinteressant om op verschillende plekken te zien hoe een organisatie in elkaar zit, hoe processen lopen en hoe een administratie is ingericht. Daar heb je als je studeert eigenlijk geen idee van

 

Elkaar nu pas leren kennen

Naast het complete programma genieten Jacobien en Sophie van het contact met hun interim collega’s. Jacobien: “Het is leuk om met een vaste groep bij elkaar te komen en naast je dagelijkse collega’s ook binnen Finanxe contacten op te bouwen. Met Sophie heb ik inmiddels ook buiten de meetings om regelmatig contact. Tijdens onze studie hebben we elkaar niet ontmoet, maar nu leren we elkaar steeds beter kennen!”

De bokscoaching masterclasses worden door beide dames gewaardeerd. Voor Jacobien springt ook de Gazelle Xperience eruit. “Daarin heb ik gezien wat een functie als productiecontroller kan inhouden en dat die rol mij aanspreekt. Dit soort bijeenkomsten helpen om te ontdekken wat bij je past, dat leer je tijdens je studie niet.” Sophie: “Bepaalde oefeningen zetten je aan het denken en maken dat je anders naar dingen gaat kijken. Ik vond het heel tof dat je met een sport als boksen inzichtelijk kunt maken wat jou manier van werken is en hoe je reageert. En het was erg leuk om te doen!”

Interimmen binnen Vitens

Sophie switcht tot nu toe nog niet van opdrachtgever maar ontwikkelt zich binnen een organisatie. Haar eerste opdracht bij Vitens is namelijk verlengd. Begonnen op de afdeling crediteuren ondersteunt ze inmiddels ook bij de overstap naar een nieuw softwaresysteem.

Sophie: “Ik zit hier goed op mijn plek! Er is bij Vitens veel ruimte en vrijheid voor je eigen initiatief en wensen. Als ik bijvoorbeeld een keer wil meekijken met de maand- of kwartaal rapportage dan kan dat. Ik kan binnen dit bedrijf verschillende opdrachten doen en dat is erg leerzaam. Sinds ik met het Young Talent Program gestart ben sta ik steviger in mijn schoenen en dat krijg ik ook terug van anderen. Ik ben heel blij met mijn keuze. De komende tijd hoop ik steeds meer helder te krijgen wat het beste bij mij past. Ik kijk met een open blik naar de toekomst, er is zoveel leuks te doen en zoveel te bereiken.”

Deltion & PrimaGaz

Voor Jacobien sluit haar eerste opdracht aan op haar afstudeerstage bij het Deltion College. Ze ondersteunt daar de administratie van het studentenfonds, het coderen en verwerken van facturen en ze doet onderzoek naar declaraties. Ook voert Jacobien een aantal losse taken uit voor de maand- en jaarafsluiting. “Een fijne, leuke en afwisselende tijd! Maar ik had ook zin in een nieuwe uitdaging. Sinds 1 maart zit ik bij PrimaGaz, waar ik voornamelijk werk aan de administratie voor België. Dat bevalt heel goed. Na twee weken inwerken moest ik door de Corona crisis vanuit huis verder gaan, dat was wel even wennen. Gelukkig kan er veel online! Er is hier lekker veel te doen en dat vind ik fijn. Vooraf dacht ik, ik ga een jaartje interim werk doen en dan op zoek naar iets vasts. Maar dat begint echt te veranderen. Als starter is het superinteressant om op verschillende plekken te zien hoe een organisatie in elkaar zit, hoe processen verlopen en hoe een administratie is ingericht. Daar heb je tijdens je studie eigenlijk geen idee van. Er zijn zoveel verschillen tussen bedrijven, het is boeiend om dat te ontdekken. En steeds een nieuwe uitdaging bevalt me echt heel goed!”


Wil jij meer weten over ons Young Talent Program? Lees dan snel verder.