MartijnFinanxe

Finaxe wordt Finanxe

16 januari 2019

Sinds een paar dagen worden er allerlei wijzigingen aangebracht op de social media kanalen van Finaxe. Medewerkers plaatsen een ‘N’ voor de welbekende ‘X’, foto’s zijn voorzien van een nieuw logo. Wat is er eigenlijk gaande bij Finaxe? We spraken Martijn Bakker, eigenaar bij Finaxe of Finanxe…

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is er gaande bij Finaxe? Of Finanxe?
 

Finaxe Martijn_0298“Haha, je bedoelt Finanxe. Vorige week heetten we nog Finaxe, maar vanaf nu hebben we het alleen nog over Finanxe (spreek uit als Finance). Afgelopen 3 december heeft de rechtbank in Den Haag besloten om het gebruik van de handelsnaam Finaxe te verbieden. Er bleek dat een partij vond dat onze handelsnamen teveel op elkaar leken. Wij zien het vooral als compliment dat een voor ons onbekende partij hier een punt van maakt."

Wat betekent dat nu voor Finanxe?

“De naamswijziging is op zichzelf niet zo heftig. Er is gekozen voor de uitspraak ‘Finance’ waarmee het voor de markt duidelijk is wat wij doen. Dat het geschreven woord anders wordt uitgesproken kan voor verwarring zorgen, maar we gaan dit juist gebruiken als ons kenmerk. Wij zijn FinanXe ( “Finance”) waar je de C als een X schrijft. We blijven de X- factor in financieel talent en ons logo verandert in detail.”

“De naamsverandering brengt vooral een heleboel werk met zich mee. Er moet aan zoveel zaken worden gedacht, mijn hoofd loopt er soms een beetje van over. Gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen. Vrijwel elke medewerker van Finanxe draagt zijn of haar steentje bij. We doen dit echt als team, dat voelt goed.

Wij zijn FinanXe ( “Finance”) waar je de C als een X schrijft. We blijven de X- factor in financieel talent en ons logo verandert in detail - martijn bakker, directeur Finanxe