Website  Header

Ga aan de slag als Manager Accounting bij Royal Reesink

4 oktober 2022

Alle blogs

We spreken Myrthe Smeenk, Group Manager Accounting, Reporting and Control bij Royal Reesink. 

 

Even voorstellen: Royal Reesink

Royal Reesink is marktleider als internationale distributeur en serviceverlener op het gebied van hoogwaardige machines, componenten en diensten voor landbouw, landschapsonderhoud, intern transport, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw. We zijn op zoek naar een sterke Manager Accounting om bij te dragen aan de verdere optimalisatie van de financiële processen en systemen.

Klanten over de hele wereld

Klanten van Royal Reesink vind je in alle denkbare segmenten. Denk hierbij aan logistieke centra, agrarische bedrijven, bosbouw- en groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, industrie, aannemingsbedrijven, loonwerkers, waterschappen en (lokale) overheden. Reesink is van oorsprong een Nederlands bedrijf met een solide basis in Nederland. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid, en heeft inmiddels meer dan 2.500 medewerkers en meer dan veertig dochterbedrijven over de hele wereld.  

 

Uitdagende functie

“Ik ben tien jaar werkzaam geweest als accountant bij één van de Big-4. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging; meer vooruitkijken en minder de controlerende “terugkijk” rol. Royal Reesink is volop in ontwikkeling, en er liggen veel mogelijkheden voor standaardisatie en professionalisering. Een hele mooie uitdaging dus.” aldus Myrthe.

“Onze groep bestaat uit ruim veertig bedrijven. Mijn team en ik zijn onder andere verantwoordelijk voor de maandrapportages, analyses, budgetten en forecasts voor de hele groep” zegt Myrthe. “Dit is een functie waarin je echt impact kunt maken op de toekomstige manier van werken van de financiële afdeling, je kunt echt wat betekenen” zegt Myrthe.

 

Waar kom je terecht?

“Bij deze functie als Manager Accounting bij Royal Reesink stuur je twee mensen aan. Je rapporteert aan mij en werkt samen met verschillende afdelingen op het hoofdkantoor. Je bent verantwoordelijk voor de administraties van de verschillende holding entiteiten. Iedere maand kom je samen met verschillende stakeholders vanuit de hele organisatie en moet je per afdeling goed kunnen inschatten welke effect de ontwikkelingen hebben op de financiën van de holding entiteiten.  Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een aantal procesverbeteringsprojecten. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van boekingen, het optimaliseren van processen. Je bent echt een spin in het web.”

Deze functie is echt een combinatie van (het reviewen van de) boekhouding, controlling en coaching.

Wie zoeken wij?

Het is belangrijk dat jouw persoonlijkheid past bij de functie als Manager Accounting. Naast de juiste ervaring met de kernprocessen van de boekhouding, is Royal Reesink op zoek naar een pragmatisch, analytisch persoon met sterke communicatieve vaardigheden. Je hebt dagelijks contact met veel verschillende stakeholders en zal dan ook veel ad-hoc kwesties tegenkomen.

Welke tips heeft Myrthe?

“Als je op zoek bent naar een uitdaging en een coachende, veelzijdige rol, dan is deze functie jou op het lijf geschreven. Je moet wel stevig in je schoenen staan. Het is een groot bedrijf en je moet echt een beetje pit en energie hebben. Maar, er is zeker ook tijd voor humor; samen werken is samen lachen.

Kun jij snel schakelen, ben je proactief en krijg je energie van het verbeteren van financiële processen en systemen? Dan ben jij de Manager Accounting die wij zoeken! 

Klik hier om naar de vacature te gaan.