Peesdoek met gras onder achterlader

Geesinknorba zoekt Plant Controller en Group Controller

13 april 2023

Alle blogs

Ga aan de slag als Plant Controller of Group Controller bij het wereldwijde productiebedrijf voor afval oplossingen Geesinknorba uit Emmeloord

Geesinknorba Groep is een toonaangevende Europese producent van oplossingen voor service en afvalbeheer. Het bedrijf bestaat al ruim 150 jaar en is gespecialiseerd in afvalinzamelvoertuigen, zelfpersende en stationaire afvalpersen en is momenteel actief in ruim 40 landen. Grote kans dus dat je wel eens een voertuig van Geesinknorba voorbij hebt zien rijden. Het hoofdkantoor van Geesinknorba is gevestigd in Emmeloord, waar het ook afvalinzamelingsvoertuigen ontwerpt en produceert.

We spreken Ruben Heijn, Group Controller bij Geesinknorba. Hij vertelt ons over de organisatie en wie hij zoekt voor deze vacature. Geesinknorba is op zoek naar een gedreven Plant Controller en een Group Controller om zijn hechte team te versterken.

Een functie als Plant Controller

Ruben: “Door mijn ervaring op de finance-afdeling kan ik vertellen wat de functies inhouden. Als Plant Controller coördineer je de kanten van de productieprocessen. In Emmeloord ben je binnen de productiefaciliteit verantwoordelijk voor een juiste, tijdige en volledige financiële informatievoorziening aan het MT. Je bent onderdeel van de afdeling Finance & Control en rapporteert aan de CFO en COO.”

Geesinknorba is volgens Ruben heel dynamisch. “Er is geen dag hetzelfde” vertelt hij. “Wanneer je ons bedrijf vergelijkt met andere productiebedrijven, dan merk je dat er bij ons minder sprake is van een gekaderd takenpakket. Je hebt veel te winnen en te onderzoeken, er zijn altijd verbeteringen mogelijk om uiteindelijk tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Een functie als Group Controller

Ruben: “Als Group Controller ben je verantwoordelijk voor de volledige financiële informatievoorziening aan de directie. Je maakt deel uit van de afdeling Finance & Control en rapporteert aan de CFO. Je verzamelt, verwerkt en presenteert prognoses, rapportages en jaarrekeningen. De functie is heel divers. Je hebt regelmatig contact met externe auditors en adviseurs, je communicatieve vaardigheden moeten dus wel voldoende zijn.”

“De complexiteit en de uitdagingen die deze functies met zich meebrengen vind ik erg fijn", legt Ruben uit. “Na de wisseling van aandeelhouders, merk ik dat we de nieuwe CEO nieuwe energie geven. Door met gedreven en slimme mensen te werken, werken we de nieuwe plannen met veel passie uit.

“We zoeken iemand die niet ‘op de winkel wil passen’, maar van aanpakken weet!”

Missie en visie van Geesinknorba

Een duurzamere wereld

De afvalproducent heeft een duidelijke missie en visie: hij ontwerpt, levert en onderhoudt afvalmanagementoplossingen die zijn klanten helpt om de wereld een betere en duurzamere plaats te maken. Geesinknorba maakt het mogelijk om zuinig met schaarse middelen om te gaan door kwaliteitsproducten met unieke effectiviteit te bieden.

Internationaal werken

Ruben: “In Spanje en Zweden wordt de kit (de vuilniswagen zonder chassis) van DAF of Mercedes los geleverd. Daar bouwen ze dan ter plekke de vuilniswagen op een chassis naar keuze. Contact met verschillende mensen uit verschillende landen maakt het werk interessant.”

Elektrische vuilniswagens

Geesinknorba gaat met de tijd mee. Momenteel biedt het bedrijf hybride, volledig elektrische en zelfs waterstof aangedreven vuilniswagens aan. Met activiteiten in zo’n 40 landen, is Geesinknorba een grote speler op het Europese toneel van de vuilnisverwerking.

“Van een plaat staal tot de hydrauliek: alles wordt hier binnenshuis geassembleerd. Het gezamenlijk maken van één product is wel heel gaaf!”

Werken als team aan prachtige producten

Samenwerken

“Je kunt het Geesinknorba het beste zien als een familiebedrijf” zegt Ruben. “Er werken mensen met enorm lange dienstverbanden. Sommigen werken hier al tientallen jaren; dat is tegenwoordig toch wel uniek.”

Informele sfeer

De sfeer binnen het bedrijf wordt door Ruben gekenmerkt als ‘informeel’. “Het is wel belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, je moet wel je mannetje kunnen staan. Duidelijke communicatie is bij ons erg belangrijk. Constructief met elkaar in gesprek gaan en aannames ter discussie stellen is van groot belang en op dit gebied valt er binnen de organisatie nog wel wat te winnen.”

Iedereen draagt een steentje bij

Als team de klus klaren is een gewoonte bij Geesinknorba. “Iedereen heeft het beste voor met het bedrijf en draagt op zijn of haar manier een steentje bij; dat vind ik mooi om te zien” zegt Ruben.

Doorgroeien binnen de organisatie 

Bij Geesinknorba zijn er veel mogelijkheden om bepaalde competenties te ontwikkelen of nieuwe vaardigheden aan te leren. Met behulp van cursussen of opleidingen, zowel intern als extern, sta jij nooit stil en wordt doorgroeien altijd gestimuleerd.

Gaat jouw hart sneller kloppen van dit internationale en duurzame bedrijf? Wil jij jezelf ontwikkelen bij deze afvalreus? Dan is een uitdagende rol als Plant Controller of Group Controller iets voor jou. Bekijk de vacature(s) en reageer. 

Klik hier voor de vacature Plant Controller.
Klik hier voor de vacature Group Controller. 

Ontwerp zonder titel (1)


Neem contact op met  
Agnes Heutink
06-25166822 

 

Jeroen Ouwerling

 

Neem contact op met  
Jeroen Ouwerling
06-82 06 37 53