Header website  (6)

Gemeente Heerenveen zoekt een Strategisch Adviseur

7 februari 2023

Alle blogs

Ben jij de gedreven Strategisch Adviseur die we zoeken voor de gemeente Heerenveen? Lees dan snel verder.

In gesprek met: Siemen Duursema, Teamleider Financiën bij gemeente Heerenveen. Hij geeft een kijkje in de keuken van gemeente Heerenveen.

Siemen: “In mijn functie als Teamleider Financiën stuur ik het team financiën aan, ook ben ik verantwoordelijk voor de inhoud. Alle stukken die wij aan het college en de raad overhandigen, worden binnen dit team financieel getoetst en er wordt scherp gekeken naar risico’s. Dit doen we uiteraard met een bevlogen team.”

Heerenveen is de sporthoofdstad van het Noorden en de economische motor van de provincie. Met ruim 50.000 inwoners is Heerenveen één van de grotere gemeenten van Friesland. Gemeente Heerenveen is eigenzinnig en creatief, dynamisch en ambitieus. Een gemeente vol kwaliteiten, maar ook vol uitdagingen. Met een team van zeshonderd enthousiaste professionals bouwt de Gemeente aan een leefbaar, veilig en duurzaam Heerenveen.

In ons team wordt veel gediscussieerd, durf je mening te geven!

Sterk team

Siemen: “In totaal werken er zo’n zeshonderd mensen bij de Gemeente Heerenveen. Het team financiën is dan ook een ondersteunend team. Het team werkt hard en er is binnen het team een sterk gevoel van verbondenheid. Professionaliteit, verantwoordelijkheid, betrokkenheid en zakelijkheid zit echt in het DNA van het team, dat maakt ons sterk en betrouwbaar.”

Wat ga je doen?

Als Strategisch Adviseur denk je mee en adviseer je het management en bestuur op het gebied van diverse projecten. Je fungeert als adviseur en sparringpartner en schat nauwkeurig de risico’s in die projecten met zich meebrengen. Je bewaakt de planning- en control-cyclus van de projecten en onderneemt tijdig actie bij afwijkingen of ontwikkelingen die het project (kunnen) beïnvloeden. Je werkt nauw samen met de Teamleider Financiën, financieel experts en beleidsmedewerkers.

Hoe kan je werkdag eruit zien als Strategisch Adviseur? 

Siemen: “Je start je dag met een gesprek met een financieel expert. Vervolgens ga je aan de slag met je belangrijkste sparringpartners. Dit zijn bijvoorbeeld afdelingshoofden en wethouders van de Gemeente. Je onderzoekt hoe de lopende projecten ervoor staan, bekijkt de eventuele risico’s en grijpt waar nodig in.”

Als je uitgedaagd wilt worden, maar ook in staat bent anderen uit te dagen, dan ben je van harte welkom bij Gemeente Heerenveen.

Wat breng je mee?

Voor complexe vraagstukken draai jij je hand niet om. Je geeft gedegen advies. Een advies waarin trends en ontwikkelingen zijn meegenomen, rekening houdend met de visies en belangen van Gemeente Heerenveen en andere betrokken partijen. Dit advies kan zijn voor de aanpak van een intern verandertraject, maar ook een advies gericht op nieuw gemeentebeleid. 

Jij legt de verbinding tussen de afdelingen

Als strategisch adviseur ben jij de sparringpartner voor het management en bestuur. Vanuit verschillende invalshoeken overzie jij de financiële aspecten van vraagstukken en analyseert deze. Je bent gericht op samenwerking en weet je op overtuigende wijze verbinding te leggen tussen de verschillende afdelingen.

Waarom reageren?

“Op dit moment wordt er aan waanzinnig veel projecten gewerkt, op verschillende terreinen. Denk hierbij aan infrastructuur, schoolprojecten, grondexploitaties en natuurlijk is sport een belangrijk onderdeel van de Gemeente Heerenveen. Het team waarin je terecht komt wil echt een volwaardige partner zijn van de business, de lat ligt dus hoog.”

Help jij gemeente Heerenveen op strategisch gebied verder te verbeteren? Wij zijn op zoek naar een Strategisch Adviseur met een hands-on mentaliteit en een passie voor adviseren bij complexe vraagstukken. Solliciteer nu!

Klik hier voor de vacature.