AC8A6410 klein

Having fun counts! Zo maken we dit waar in Zwolle en Hengelo

26 juli 2022

Alle blogs

Having fun counts! Dat is een van de kernwaarden waarmee we ons onderscheiden en ervoor zorgen dat we de leukste en beste in finance zijn. In gesprek met Marion en Dewi komen we erachter op welke manier ze daar vanuit onze kantoren in Zwolle en Hengelo invulling aan geven.

In gesprek met Marion Kok, Business Manager in Zwolle en Dewi Linthorst, Medior Professional


Wat maakt het werken bij Finanxe leuk?

Dewi is in 2019 begonnen in het Young Talent Program en inmiddels via o.a. het Young Talent Program van de Finanxe Academy 

Dewi Linthorst opgeklommen tot Medior Professional. En die ruimte voor ontwikkeling is een van de dingen die Dewi zo waardeert aan Finanxe. Dewi: “In 2019 kwam ik al tijdens het afronden van mijn opleiding in contact met Finanxe. Ik heb toen met meerdere werkgevers gesproken, maar alleen bij Finanxe kreeg ik het gevoel dat ze me echt wilden helpen bij het vormgeven van mijn carrière. Je wordt dus zeker niet aan je lot overgelaten, maar iedereen staat echt klaar om je te helpen. Dat inspireert enorm!”

Marion vult aan: “Vlak nadat Dewi begon, kregen we al snel met corona te maken. De kernwaarde invullen was toen een iets grotere uitdaging, maar met online borrels, bingo en zelfs een online escape room, hebben we er toch iets moois van gemaakt. En dat we nu weer bij elkaar mogen komen, maakt het alleen maar makkelijker om meer fun te hebben. Want onze mensen, die maken de organisatie zo leuk!”

De kernwaarde in de praktijk

Bij Finanxe geloven we dat plezier een ontzettend belangrijke rol speelt bij de kwaliteit van je leven en je werk. Daarom zijn Marion en Dewi samen met 8 andere collega’s in november 2021 een projectteam gestart. “We willen steeds stapjes blijven zetten om de fun-factor te verhogen”, vertelt Marion. “Want hoewel nieuwe collega’s sowieso al een warm welkom krijgen via ons onboardingproces, zijn we als project ook bezig met een soort ontgroening. En dan zeker niet zoals bij een studentenvereniging, maar wel om het warme welkom nog meer te versterken. Ook is er een evenementencommissie die op allerlei manieren meer plezier in het werk brengt. Dat kan een simpele vrijdagmiddagborrel zijn, maar ook een bedrijfsteam dat meedoet aan een hardloopwedstrijd. Hoewel dat voor mij absoluut geen fun zou zijn, maar puur afzien!”

“Het mooie vind ik dat je als medewerker de vrijheid krijgt om over dit soort dingen na te denken”, vult Dewi aan. “Bovendien maakt het samenwerken in zulke projecten het werk automatisch alweer leuker. Je spreekt toch weer andere collega’s en bent op een leuke manier met een gezamenlijk doel bezig.” 

Marion Kok

Marion: “Het heeft ook niet zo veel zin als een manager achter z’n bureautje iets bedenkt, dat uitrolt en dan verbaasd is dat medewerkers er niet op zitten te wachten. Als je het samen bedenkt, werkt dat veel beter. En fun betekent ook niet voor iedereen hetzelfde, natuurlijk. De ene professional geniet misschien wel van een vrijdagmiddagborrel, terwijl de ander juist heel veel plezier beleefd aan het geven van een presentatie op een hogeschool. We proberen mensen dus ook heel nadrukkelijk mee te nemen in de dingen die zij leuk vinden.” 

“Wat voor mij ook absoluut fun uitstraalde, was het event met de personeelsvereniging en het Finanxe-festival afgelopen september”, vult Dewi nog aan. “Dat smaakte absoluut naar meer!”

Is Finanxe daarin anders dan anderen?

Werkplezier is natuurlijk iets dat bij veel meer werkgevers een rol speelt. Voor Marion en Dewi is het lastig te zeggen of het er bij andere bedrijven anders aan toegaat. “Maar wat ik wel weet”, vertelt Marion, “is dat wij al vanaf het eerste gesprek veel aandacht besteden aan de juiste klik. Als die er niet is, en je je niet voor kunt stellen dat je op vrijdagmiddag met elkaar een biertje drinkt, pas je misschien niet zo goed bij elkaar. En dan is het misschien ook lastiger om plezier in je werk te hebben.”

Dewi: “Finanxe is mijn eerste werkgever, dus veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet. Maar uit de sollicitatiegesprekken werd het inderdaad al direct duidelijk hoe Finanxe met je wil omgaan, en dat maken ze ook helemaal waar. Ik heb altijd veel contact met Marion en HR, bijvoorbeeld als het even niet lekker gaat of om een plan te maken voor mijn verdere ontwikkeling. En dat gevoel dat je niet een van de velen bent, maar er echt toe doet, dat is volgens mij lang niet overal zo.”

Want onze mensen, die maken de organisatie zo leuk!

Having fun festival

#havingfuncounts in het kort

  • Finanxe heeft een eigen PV, Project X. Zij organiseren regelmatig events en andere leuke dingen voor de collega’s. Het bestuur van de PV bestaat natuurlijk uit onze eigen mensen!
  • Finanxe zorgt regelmatig voor borrels, bijeenkomsten en jaarlijks een groot feest. Kijk hier de beelden van het vorige Finanxe Festival terug!
  • Having fun betekent niet alleen leuke activiteiten, maar ook leuk werk, opdrachten die bij jou passen en waar je blij van wordt.
  • In alles wat we doen, zorgen we voor een positieve vibe. Van de locaties tot de inhoud van trainingen en activiteiten. In alles zorgen we voor de beleving: Having fun counts. Wil je dat eens van dichtbij komen meemaken?

Finanxe logoNaast having fun counts, zijn er meer kernwaarden bij Finanxe. In alles wat wij doen en beleven zie je deze terug. Wil je er meer over lezen? Klik dan hier.​