JacobienBlackAchtergrond

Het Finanxe Young Talent Program verwelkomt collega Jacobien van Hattem!

17 september 2019

JacobienNaam: Jacobien van Hattem

Leeftijd: 23 jaar

Wonen: Bij ouders in Oldebroek

Werken: In september gestart als trainee

 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

“Een grote hobby van me is het geven van turnlessen. Ik heb zelf veel geturnd, dat doe ik nu niet meer, maar het lesgeven aan jonge meiden in de selectie vind ik superleuk. Het is echt een passie van me en daar wil ik naast mijn werk ook verder in groeien. Zelf doe ik daarnaast aan bootcamp om fit te blijven. 

Volgend jaar ga ik trouwen met mijn vriend, tot die tijd woon ik bij mijn ouders. Het voorbereiden van de bruiloft is iets waar ik de komende tijd regelmatig mee bezig zal zijn! Deze zomer ben ik naar Friesland op vakantie geweest, een week met mijn vriend en een week met mijn zusje. Lekker om even te ontspannen! We hebben veel bekeken maar ook veel gerelaxt en spelletjes gespeeld.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? 

"Die vraag zag ik al voorbij komen in andere interviews, ik heb er over nagedacht… Liever niet eigenlijk! Maar als je me dan toch perse wakker wilt maken dan graag voor lekkere sushi.”

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen? 

“Na de middelbare school heb ik de MBO opleiding filiaalmanager gedaan.  Ik wist eigenlijk al vrij snel dat daar niet mijn toekomst lag, dat ik verder wil studeren. Toen ik bij een winkel aan de slag ging waar ik veel op kantoor met de administratie werkte, ontdekte ik dat die richting me erg aanspreekt. Economie heb ik altijd en boeiend vak gevonden en na wat oriënteren heb ik besloten om Bedrijfseconomie te gaan studeren. Dat is echt een goede keuze geweest, het was een erg leuke studie.

Op een terugkomdag tijdens mijn afstudeerperiode gaf Marion van Finanxe een presentatie bij ons op school. Omdat ik nog niet precies weet welke functie en welk type organisatie echt bij me past sprak het verhaal van Marion me aan. Na een persoonlijk kennismakingsgesprek met haar werd ik echt enthousiast! Finanxe als bedrijf lijkt me heel leuk, de sfeer is goed. Het op verschillende plekken ervaring op doen daar heb ik heel veel zin in. Je kunt van alles proberen en neemt bij meerdere bedrijven een kijkje in de keuken, dat lijkt me eigenlijk het leukst. Het mooie van deze traineeship is dat je de coaching en de workshops erbij krijgt, dat voelt echt als een mooie kans.”

Wat vind je zo leuk aan het vakgebied finance?

"Werken met cijfers vind ik gewoon heel erg leuk. Dingen uitpluizen, puzzelen om alle informatie op zijn plek te krijgen, organiseren, overzichten maken, daar heb ik plezier in. Mijn afstudeerstage heb ik bij het Deltion college gedaan en het grappige is dat ik daar ook mijn eerste opdracht als trainee ga doen. Ik had al besloten dat ik bij Finanxe aan de slag zou gaan toen ik hoorde dat Marion ook bij Deltion in gesprek was. Van het een kwam het ander en zo ga ik daar voor een paar maanden aan de slag!” 

Waarom past dit werk bij jou? 

"Ik ben nauwkeurig in mijn werk en ik ben goed in het uitzoeken van dingen. Kijken waar dingen fout gaan en daar dan de oorzaak van ontdekken. Ik ben gedreven en bijt me vast, ik zorg ervoor dat het echt goed wordt.”

Wat zijn je ambities?

“De non-profitsector trekt me, ik kan me goed voorstellen dat ik daar in de toekomst terechtkom. Maar het lijkt me heel leerzaam om nu de eerste jaren ook andere dingen te proberen en allerlei organisaties te leren kennen. Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk voor me, ik wil fulltime werken maar ook echt in mijn vrije tijd de ruimte hebben om andere dingen te doen. De afwisseling van het interim werk trekt me, leuk om veel nieuwe mensen leren kennen. Het komende jaar hoop ik te gaan ontdekken welke functie en organisatie het beste bij me past!” 

Wil jij net als Jacobien ontdekken bij welk bedrijf en in welke functie je het allerliefst aan de slag gaat? Je continue blijven ontwikkelen en ontdekken wat echt bij je past? Neem contact op met Finanxe bekijk deze vacature! 

VACATURE