Finanxe_T4B3636

Hoe is het met de Finanxe Academy? Interview met Margreet Reijs

7 augustus 2018

Logo Finanxe Academy

In december startte Margreet Reijs als consultant voor de Finanxe Academy. Inmiddels is er veel gebeurd en is de Finanxe Academy volop van start! 15 trainees aangenomen, mooie organisaties die deelnemen een samenwerkingsverband met Hogescholen en Universiteiten. De hoogste tijd voor een update: Hoe is het met de Finanxe Academy? Interview met Margreet Reijs: 

In december ben je gestart bij Finanxe, wat is er sindsdien gebeurd? Finanxe Margreet 2

Margreet Reijs: "We hebben een werkgroep opgestart met collega’s en daarin hebben we het hele concept inhoudelijk goed uitgedacht. Van arbeidsvoorwaarden tot masterclasses. Wat vinden starters leuk, wat hebben ze nodig, hoe raken ze betrokken bij Finanxe? Daarna zijn we eigenlijk gewoon gestart met de promotie, een folder maken, afspraken bij Hogescholen en Universiteiten, starters en bedrijven benaderen. Bij elke klant waar de Finanxe consultants contact hebben, wordt de Academy onder de aandacht gebracht." 

Wat is het resultaat tot nu toe? Hoeveel trainees zijn er aan het werk en wat doen ze? 
"Er zijn inmiddels 15 trainees aangenomen, waarvan een deel al gestart is en een deel in september-oktober start. Voor die laatste groep zijn we nu druk bezig passende opdrachten te vinden. 

Onze trainees werken bijvoorbeeld bij Wehkamp aan procesoptimalisatie binnen de afdeling Acounts Payable. Bij Landal is een van onze talenten bezig de administratie van de Deense Landalparken te integreren in het Shared Service Centra van Landal in Nederland. Een superleuke opdracht waarvoor hij bijvoorbeeld ook Deense vestigingen bezocht heeft. Weer een andere trainee assisteert de Manager Finance van Ventolines bij een automatiseringstraject. Andere klanten waar momenteel trainees werken zijn Venko in Hoogeveen en NNZ Packaging in Groningen. Het aantal deelnemende organisaties breidt snel uit omdat veel organisaties waar Finanxe mee samenwerkt enthousiast zijn." 
 
Finanxe Rik_1113Rik Wolthuis, consultant bij Finanxe: “Het gaat heel goed met de Academy. De nieuwe vorm van de Academy hebben we getoetst bij bedrijven en deze gefinetunede versie wordt heel goed ontvangen. We zijn allemaal blij verrast over het aantal mensen dat al gestart is. De vraag naar talentvolle starters is echt groot."
 

Een belangrijk onderdeel van het Finanxe Academy traject zijn de masterclasses. Wat is dit voor programma? 
Margreet: "Het programma is inmiddels bekend voor het hele jaar en in september starten we met de eerste masterclass ‘Vechtlust voor beginners’ (Bokscoaching). Elke maand hebben we een terugkomdag. De masterclasses duren een dag en de opbouw is echt over nagedacht; het is afwisselend, deels gericht op persoonlijke ontwikkeling  en deels op theorie en de praktijk. De masterclass Bokscoaching helpt professionals bijvoorbeeld om zichzelf beter te leren kennen en in hun kracht te komen. Waar ben je goed in, wat zijn je valkuilen en hoe houd je daar de balans in? In de masterclass ‘Effectief Communiceren’ leren trainees hoe je jezelf maar ook de plannen die je maakt en projecten die je uitvoert presenteert. Daarnaast zijn er dagen waarin we kennismaken en cultuur opsnuiven bij verschillende bedrijven en theoretische masterclasses op het gebied van Finance & IT en Finance & Business."

De combinatie van dit programma en mooie opdrachten bij verschillende organisaties maakt dat starters veel leren, sneller vakvolwassen zijn en sneller doorstromen naar een volgende functie. Een mooie start van hun carrière!" 

Finanxe Jerwin_0354

Jerwin ten Caat, consultant bij Finanxe: “Ik krijg terug van startende financials dat ze Finanxe een prettige organisatie vinden, we zijn benaderbaar, ze kunnen op een makkelijke en laagdrempelige manier contact met ons hebben. 

 

Jullie werken samen met scholen, hoe ziet die samenwerking eruit? 
"Momenteel werken we samen met de Hanzehogeschool, NHL, Windesheim en de RUG. Daar geven we gastcolleges of nemen deel aan career- events, om zo ook de Finanxe Academy te promoten! Studenten vinden het heel leuk om mensen uit het werkveld te ontmoeten. We richten ons niet alleen op vierdejaars maar juist ook op tweede- of derdejaars studenten door daar bijvoorbeeld sollicitatietrainingen te geven. Zo proberen we elk jaar van de opleiding zichtbaar te zijn. 

Starters die zichzelf willen ontwikkelen, leergierig en ambitieus zijn en willen ontdekken wat bij ze past vinden de 

Finanxe Academy fantastisch. Vooral het werken bij verschillende organisaties in combinatie met het ontwikkeltraject spreekt ze aan."

RUG

Windesheim

 

 

 


 

Hanzehogeschool

 

 


NHL

 

Ik wil deelnemen aan de Finanxe Academy, wanneer kan ik starten en hoe kan ik me aanmelden? 

"Je kunt gedurende het jaar instromen, er zijn geen vastgestelde startmomenten omdat het moment dat mensen afstuderen of toe zijn aan een eerste baan verschillend kan zijn. Voor meer info kun je natuurlijk de info over de Finanxe Academy op onze website checken en uiteraard kun je vrijblijvend contact met mij opnemen! Tot bels/mails/ziens! 

Margreet Reijs - +31 (0)6 4840 8938