Finanxe - Bemiddelt in financieel talent vanuit Groningen, Zwolle, Utrecht, Arnhem en Heerenveen

Hoe is het met Interim Finance Professional Sybrand Dijkstra?

11 juni 2018

Welkom bij Finanxe: Sybrand Dijkstra! Net een opleiding bedrijfseconomie afgerond en nu als interim professional aan het ontdekken wat het beste bij hem past. Een mooie uitdaging, in combinatie met waterpolo en een gezellig sociaal leven. Lees meer over Sybrand, zijn passie voor cijfers en voor muziek! 

Sybrand Dijkstra - Interim Finance ProfessionalIk ben Sybrand Dijkstra. Sinds ik vijf jaar geleden met mijn studie Bedrijfseconomie begon woon ik in Zwolle, samen met drie huisgenoten. Mijn studie heb ik dit jaar afgerond en ik heb zin om lekker aan het werk te gaan! De afgelopen jaren had ik samen met mijn compagnon een eigen bedrijf voor het schrijven van teksten. Ik heb dat met veel plezier gedaan maar door zijn nieuwe studie en mijn fulltime baan zijn we er sinds kort mee gestopt. In mijn jeugd speelde ik fanatiek waterpolo en daar ga ik binnenkort weer mee beginnen bij zwemvereniging Swol 1894. Daarnaast ga ik graag op stap met vrienden en mijn huisgenoten. Als het lekker weer is zoals de afgelopen tijd zitten we gezellig op het balkon om samen een hapje te eten. 

Statistieken van muziek 
Mijn studie heb ik eigenlijk altijd hartstikke leuk gevonden. Vakken als financiering en bedrijfsadministratie spraken me aan en de economische vakken vind ik prachtig. Ik heb een half jaar een verbredende minor ‘doing business in China’ gevolgd, waarvoor ik ook een paar weken in China was en een indruk van de markt daar heb gekregen. Ik ben van mezelf een cijfertjesfreak, niet alleen in de bedrijfseconomie maar ook tijdens het luisteren van muziek. Zo hou ik altijd samen met mijn vader de statistieken van onze muziek bij en kunnen wij precies zien welke artiesten, albums of nummers wij in verschillende periodes veel luisteren. Hiervan kan ik altijd wel genieten.

Ontdekken hoe bedrijven in elkaar zitten en welke functies ik leuk vind
Na het afronden van mijn studie had ik zelf nog niet een heel duidelijk beeld van wat ik precies wilde. Er zijn zoveel mogelijkheden, zoveel kanten die je op kunt! Via LinkedIn kwam ik met Bas van Finanxe in contact en toen ging het allemaal heel snel. Detachering spreekt me aan omdat ik zo bij verschillende bedrijven kan rondkijken, kan ontdekken hoe een bedrijf in elkaar zit en wat voor functies ik leuk vind. Optimalisaties en verbetertrajecten hebben mijn interesse, maar wat vind ik daarnaast leuk en wat vind ik niet leuk, dat wil ik graag ontdekken. 

Goede sfeer bij Landal Greenparks
Mijn eerste interim opdracht is bij Landal, een organisatie die vakantieparken in Europa exploiteert. Als medewerker Accounting vervang ik daar een collega die door ziekte is uitgevallen. Inmiddels heeft een andere collega een nieuwe baan gevonden dus de werkzaamheden stapelen zich op. Ik verzorg stukken voor de maandafsluiting maar heb ook betalingen gedaan toen de betreffende collega op vakantie was. Naast dit soort werkzaamheden ga ik me richten op verbeterprocessen: welke processen kunnen slimmer en sneller. Het is heel leuk dat ik daarvoor het vertrouwen krijg. De sfeer is prettig, ik had gelijk een goede klik met mijn manager en de afdeling is gezellig. Werken binnen een leuk team vind ik belangrijk, ik wil graag goed met mijn collega’s overweg kunnen. De afwisseling in mijn werk spreekt me het meeste aan. En ik blijf een cijfertjesfreak, dus binnen finance zit ik helemaal op mij plek. 

Ambities
Eigenlijk ben ik als interim professional bezig om mijn ambities meer concreet en helder te maken. Business Controlling leek me altijd erg gaaf, maar is dat in de praktijk ook zo? Ik kan me nu verdiepen in verschillende functies en branches om zo te ontdekken wat echt bij me past. Ik ben ambitieus en wil graag een mooie carrière opbouwen, daar ben ik hard voor aan het werk!
 

Heb jij interesse om net als Sybrand aan de slag te gaan als Interim Finance Professional? Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's: check de vacature en stuur ons je CV! 

 

vacature