Breman vacature Controller

Installatiegroep Breman zoekt een controller

1 november 2022

Een team en een organisatie volop in ontwikkeling. Financial control en talloze toffe projecten om op te pakken: als jij houdt van bouwen en professionaliseren, lees dan vooral verder. In dit interview vertelt concerncontroller Hendrik Wijnja alles over Breman, team finance en de nieuwe collega die hij zoekt!


Team financial control

Breman Centrale Diensten, dat is het bedrijfsonderdeel waarvoor Hendrik een nieuwe collega zoekt. Van daaruit ondersteunen diverse stafafdelingen (zo’n 75 mensen) de in totaal 28 vestigingen van Breman. De finance kolom, aangestuurd door de financieel directeur, is onderverdeeld in financial control en business control.

Hendrik: “Zelf ben ik verantwoordelijk voor het team financial control, bestaand uit de crediteurenadministratie (zeven collega’s) en vijf financial controllers. We zijn op zoek naar een Controller om dit team te versterken. Met z’n vijfen zijn wij verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de periodeafsluiting en alles wat daarbij komt kijken. Onze vestigingen voeren hun eigen administratie, wij zorgen voor het samenvoegen, contact met de banken, financiering, rapportages en afstemming met de belastingdienst en accountants.”
 

Afbeelding uitnodiging intranet vrijdagmiddagborrel (6)

Breman

Eén op de zes nieuwbouwwoningen in Nederland wordt door Breman van installaties voorzien, vertelt Hendrik. Van particuliere woningen tot grote nieuwbouwprojecten en bijzondere panden zoals het Anne Frankhuis. “Onze 28 gespecialiseerde installatiebedrijven vind je door het hele land en zelfs een aantal in Duitsland. Breman Centrale Diensten houdt kantoor in Genemuiden, maar we hebben ook kantoorruimte in het oude Philips gebouw in Zwolle waar onder andere onze bedrijfsschool gevestigd is. Een bijzonder pand op een mooie centrale plek. En heel leuk en afwisselend om tussen de technici in opleiding te werken.”

 

 

Klimmen uit een dal

De afgelopen jaren kreeg Breman te maken met een groot fraudeschandaal en een oordeelonthouding bij de accountantsverklaring. Hendrik: “Voor mij was dat een belangrijke reden om hier aan de slag te gaan. Professionaliseren en de zaken op orde krijgen, dat vind ik een uitdaging. Inmiddels hebben we mooie stappen gezet en onder andere een goedkeurende verklaring gekregen. Breman gaat een groeifase in en als finance team moeten we daar klaar voor zijn. Bouwen aan een organisatie en iets moois neerzetten, dat geeft mij energie.”

De uitdaging voor Breman is niet om voldoende werk binnen te halen maar om voldoende techneuten te vinden, vult Hendrik aan. Breman focust op duurzaamheid en binnen de installatiebranche is daarin de komende jaren volop werk. Hendrik: “Als je driehonderd miljoen omzet hebt, moet de boel gewoon strak geregeld zijn. Daarom zijn we binnen de hele organisatie bezig met professionalisering en is er een cultuuromslag gaande. De afgelopen maanden hebben we een strategische herijking gedaan, we kijken met een frisse blik vooruit en dat geeft een positieve sfeer en energie.”
 

Bremanisme

Financial Control is een gezellig team, een afdeling in opbouw. “We verdelen samen de taken, waarbij ik meewerkend voorman ben. We zoeken een nieuwe collega die echt een rol pakt binnen het team. Medewerkers hebben veel te zeggen binnen Breman, de organisatie kent een open en platte cultuur. Dat wordt natuurlijk bij meer bedrijven gezegd, maar je voelt de ruimte hier echt. Ruimte om ideeën te ontwikkelen, mee te denken en gewoon te doen. Bremanisme noemen we dat, je verbonden voelen met de organisatie. Het maakt dat mensen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben en tot hun recht komen. Ook qua ontwikkeling op de lange termijn liggen er volop kansen. Als jij na twee jaar wilt overstappen naar business control of juist wilt ontdekken hoe het op een vestiging is, dan kan dat.”

 

EEN GOEDE WORK-LIFE BALANCE IS BELANGRIJK EN DAAROM KRIJG JE HIER DE NODIGE VRIJHEID.

Werken als de kinderen op school zitten

‘Doe maar normaal en niet teveel poeha.’ Breman is een familiebedrijf en plannen zijn gericht op de lange termijn, vertelt Hendrik. Het bedrijf mooier maken voor komende generaties. Werk is belangrijk, maar je privéleven ook. Goed in je vel zitten maakt dat je op je werk ook goed presteert. “Een goede work-life balance is belangrijk en daarom krijg je hier de nodige vrijheid. Zelf heb ik om de week een woensdag vrij, dan ben ik met mijn kinderen. Onze nieuwe collega zou ook prima iemand kunnen zijn die werkt als de kinderen op school zitten. Daarin zijn we flexibel.”

Lijst van projecten

Elke periodeafsluiting (dertien periodes) zijn er een aantal standaard taken te doen. In de tussenliggende weken pak je op wat er ligt. Hendrik: “Ik heb een hele lijst waarmee we aan de slag kunnen. Allerlei optimalisatieprojecten, regelmatig onze bedrijven bezoeken om steeds beter te begrijpen wat daar gebeurt, en verschillende uitzoekklussen. Tot nu toe werkten we veel in Excel, maar onze nieuwe collega kan aan de slag met een nieuwe rapportage- en consolidatietool.”

Wie past er binnen het team?

En wat voor persoon is die nieuwe collega? Wie past er binnen het team? Hendrik: “Het moet sowieso iemand zijn die het leuk vindt om in een team te werken en daarvan te leren. Ik vind het belangrijk dat je een beetje sensitief bent, dat je op een goede manier met je collega’s op de verschillende vestigingen om kunt gaan. Als finance team ondersteunen wij hen, uiteindelijk verdienen onze technici het geld. Onze nieuwe collega moet niet bang zijn om zijn of haar mening te geven, je mag de boel best een beetje opschudden. Bij Breman is er veel mogelijk maar je moet het wel zelf doen. Laat jezelf zien: dit ben ik en dit kan ik. Als je dat doet kun je hier een hele mooie tijd hebben. Veel lol en ontzettend veel leren!” 

 

Klik hier voor de volledige vacature

Solliciteer op de vacature controller bij Breman als jij blij wordt van:

  • Uitdaging,
  • potentieel om te leren, jezelf te ontwikkelen,
  • een breed, divers technisch bedrijf,
  • een afwisselende finance rol waarin allerlei takken van sport bij elkaar komen,
  • Een familiebedrijf, platte organisatie met aandacht voor personeel.

Jongman, Angela

 

 

Heb jij zin om aan de slag te gaan bij Breman?
 

Neem contact op met Angela Jongman via 06-29586655 of