IMG_4118

Johannes en Yannick volgen een traineeship bij ingenieursbureau Clafis ingenieus: hoe gaat het?

18 februari 2019

Alle blogs

Yannick Akkerman en Johannes Akkerman zijn geen broers al dragen ze dezelfde achternaam, wel volgen ze beide een traineeship bij Finanxe. Ze zitten in een opdracht bij Ingenieursbureau Clafis Ingenieus in Heerenveen. We zijn trots op deze samenwerking en spraken zowel klant als trainee over het traject.

 


Alexander Jaspers werkt als manager Finance bij Clafis in Heerenveen. Hij geeft leiding aan Yannick en Johannes bij Clafis. 

 

Hoe kwam je bij Finanxe terecht?

In september 2018 kwam er een acute hulpvraag en om die reden heb ik snel met Finanxe geschakeld. Jullie hadden direct geschikte kandidaten voor de baan gevonden en waren proactief, dat geeft vertrouwen. Johannes is toentertijd bij ons gestart.

IMG_4113

 

Hoe bevalt het contact met Finanxe?

"Heel goed! Het is laagdrempelig, we praten bijvoorbeeld ook over koetjes en kalfjes. Het contact wordt daardoor makkelijk. Het snel handelen is daarnaast heel positief."

Wat me opvalt aan Johannes en Yannick is dat ze heel zelfstandig zijn, eager zijn om te leren en snel leren.

Het proces van A tot Z meekrijgen 

"Johannes en Yannick kunnen bij ons veel leren. Ze kunnen alle facetten vanuit de financiële administratie mee krijgen. Ze kunnen het proces van A tot Z leren kennen. Dat vind ik voor hen heel belangrijk omdat voor de functies waar ze heen willen, de controller functies,  het goed is dat je van alles wat af weet. Zodat je snel in de helicopterview kan zitten. 

Bij Clafis hebben we een wisseling van directie gehad en op de afdeling zelf hebben we ook wat wisselingen gehad. Daarnaast werken we vanaf 1 januari met een nieuw systeem. Het is daardoor een dynamische periode geweest, maar Johannes en Yannick proberen wel hun weg daarin te vinden. En ze blijven kritische vragen stellen en in oplossingen denken. Dat is wat ik verwacht van iemand zoals Johannes of Yannick.

Daarnaast vind het heel belangrijk dat ze meedoen met trainingen die wij krijgen bij Clafis. Ook al worden Johannes en Yannick ingeleend. Ze zijn gewoon onderdeel van het team, ze hebben hun eigen aandeel daarin."

Clafis Ingenieus IMG_4121

Een dynamisch en mensgericht ingenieursbureau met een sterk verankerd netwerk in heel Nederland, dat is CLAFIS Ingenieus.

Opgericht in 2004 en hun advies- en ingenieursdiensten zetten ze in binnen diverse sectoren. Hoofdzakelijk bij gemeenten, overheden en grote technische bedrijven. Inmiddels werken er 450 'Clafisten' vanuit acht vestigingen verspreid over het land aan diverse mooie projecten. Ze mogen zich tot de top 15 van Nederlandse ingenieursbureaus rekenen. 

Johannes en Yannick zijn nadat ze klaar waren met hun studie gestart met het traineeship bij Finanxe. Ze zijn blij met hun opdracht bij Clafis omdat ze er veel kunnen leren en goede begeleiding krijgen. Ze vertellen wat meer over hun keuze en werkzaamheden. 

Waarom hebben jullie voor dit traject gekozen?

IMG_4114

Johannes: "Op een gegeven moment kwam ik in contact met Margreet, adviseur HR & Development bij Finanxe, en ze vertelde mij over het traject. Ik werd enthousiast over Finanxe. Het sprak me aan dat  je masterclasses kan volgen, een jaarcontract krijgt en doordat het interim werk is heb je veel sneller een leuke opdracht. Je leert veel in een korte periode. Wat ideaal is als je net van school komt."

Yannick: "Toen ik afgelopen zomer afstudeerde wist ik nog niet precies wat ik wilde doen. Ik heb ook nog een leraren opleiding gedaan. En toen dacht ik, nu moet ik kiezen. Maar dat hoeft eigenlijk nog helemaal niet. Je hoeft nog geen definitieve keuze te maken. Dus toen ik op de universiteit Margreet en haar collega John een keer tegen kwam tijdens een careerevent heb ik met hen gesproken en dat klikte. Daarna heb ik een tweede gesprek gehad en nog steeds was de klik er. Ook mij sprak het aan, zoals Johannes al aangaf, dat je je heel allround ontwikkeld. Een goed idee kan krijgen wat er in de finance wereld speelt.

Wat zijn jullie werkzaamheden bij Clafis?

Johannes: "Dat is heel divers eigenlijk. Veel boekingen, inkoopfacturen, facturatie en rapportages maken. Ik doe allround heel veel. Misschien gaat het nog specialistischer worden, maar nu vind ik het heel leuk juist om veel zaken te doen." Voor Yannick geldt hetzelfde. Hij voegt eraan toe dat hij nog bezig is met het uitzoeken van subsidies.

IMG_4117

Misschien is Finanxe over een aantal jaren een hele grote speler, dan voel ik me trots dat ik in de beginfase van de groei betrokken was.

Hoe ervaren jullie het contact met Finanxe?

Yannick: "Goed! Ik ervaar het als prettig dat Finanxe echt bezig is met hoe het met ons gaat. Ik krijg regelmatig de vragen; hoe gaat het op je plek, loop je nog ergens tegenaan? Finanxe is geen uitzendbureau, als het nodig is word ik geholpen."

Begin dit jaar hield Finanxe een nieuwjaarsborrel waarbij de plannen voor 2019 gedeeld werden, dat sprak Yannick erg aan. “Om te horen vanuit Martijn, directeur van Finanxe, hoe het bedrijf groeit en om te zien dat je daar zelf onderdeel van bent is gaaf. Misschien is Finanxe over een aantal jaren een hele grote speler, dan voel ik me trots dat ik in de beginfase van de groei betrokken was.”


Is de Finanxe Academy iets voor jou?

Ben jij net (of bijna) afgestudeerd en op zoek naar een baan waarin je wordt uitgedaagd en waar jouw ontwikkeling centraal staat? Wil jij als interim finance professional het verschil maken bij gerenommeerde organisaties in Nederland? Ben jij op zoek naar werk dat uitdaagt en inspireert? Dan zijn wij op zoek naar jou. Finanxe is specialist in bemiddeling van HBO en WO finance professionals. We zijn een energieke en gedreven organisatie, vol ervaring en met een passie voor financieel talent!

Finanxe Academy

Speciaal voor net afgestudeerden met maximaal een jaar werkervaring, heeft Finanxe een Academy opgericht. Bij de Finanxe Academy ga je aan de slag bij een gerenommeerde organisatie en volg je daarnaast een afwisselend persoonlijk ontwikkeltraject. Die combinatie maakt dat jij binnen no-time doorgroeit tot een vakvolwassen finance professional. Instroom is op elk moment mogelijk. 
 

Ontdekken wat bij je past

Het is belangrijk dat jij bij de start van jouw carrière ontdekt wat bij je past, wie jij bent en hoe jouw kwaliteiten en ambities het meest tot hun recht komen. Waar ligt jouw kracht, hoe kun jij van toegevoegde waarde zijn voor een organisatie en waarin kun je jezelf nog ontwikkelen? Na een traject bij de Finanxe Academy heb je antwoord op deze vragen en weet jij welke volgende stap je wilt zetten. Je kunt doorgroeien tot senior Professional of bemiddeld worden naar een baan die bij jou past.
 
Benieuwd of jouw carrièrekansen bij Finanxe liggen? Klik op deze button voor meer informatie: