Headers website nieuwe stijl  (1)

Nieuwe collega Niels is FC Groningen supporter in hart en nieren

15 november 2021

Niels heeft inmiddels een flinke studieperiode achter de rug, welke ooit begon op het VMBO TL. Inmiddels is hij een HBO opleiding Finance & Control en Pre-Master én Master Finance verder. Hij omschrijft zichzelf als sociaal, nuchter en als een echte doorzetter. Met zijn diploma’s, werkervaring en positieve instelling, is hij er klaar voor om aan zijn avontuur bij Finanxe te beginnen. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan verder!

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd ben ik vaak in het FC Groningen stadion te vinden. Bij (bijna) alle thuis- en uitwedstrijden ben ik aanwezig. Daarnaast vind ik het leuk om mijn tijd te stoppen in beleggen. Zo lees ik hier vaak boeken over of ben ik bezig met de beleggingen zelf. Vroeger heb ik altijd op judo en voetbal gezeten, maar tegenwoordig ben ik meer van het boksen en fitnessen. Ook vind ik gezelligheid met vrienden opzoeken leuk en is reizen iets wat ik graag doe. Jammer dat dit de afgelopen tijd in mindere mate kan. Hopelijk in de toekomst snel weer als voorheen!”

Heb je al reisplannen klaarliggen?

“Het lijkt mij sowieso tof om een keer voor een half jaar erop uit te gaan. Dat heb ik jammer genoeg nog nooit gedaan, maar dit is zeker een ambitie. Als ik dan moet kiezen uit een land of werelddeel, dan zou ik voor Zuid-Amerika gaan"

Ben jij meer een avond- of ochtendmens? 

“Ik herken mezelf in beide eigenlijk wel. Zo kan ik altijd zonder problemen vroeg opstaan, maar kan ik ook ‘s avonds laat altijd nog goed actief zijn.”

Mogen we jou ergens voor wakker maken in de nacht?

“Mij mag je wakker maken voor een goed potje voetbal van FC Groningen of een lekker, koud biertje”

De ‘liefde’ voor jouw vakgebied, is die al vroeg ontstaan?

“Die liefde is bij mij door de jaren heen ontstaan. Vooral tijdens het volgen van mijn studies. Door veel tijd en moeite te stoppen in het beleggen, is mijn passie voor het finance vak ook groter geworden. Wat ik zie, is dat de markt continu verandert. Als Financieel Controller moet je daar je analyses op kunnen aanpassen. Gelukkig volg ik al het economische nieuws op de voet, dus ik ben helemaal up-to-date, haha. Toch denk ik op gebied van finance hierin nog veel te kunnen leren.”

Hoe ben je in contact gekomen met Finanxe?

“Finanxe benaderde mij al redelijk vroeg tijdens mijn master. Via LinkedIn werd mij gevraagd een keer een kop koffie te komen drinken op kantoor. Ik was erg druk met studeren, dus kwam er toen helaas niet aan toe. Nadat ik mijn papiertje op zak had, kwam ik al snel in contact met Mark (van Finanxe Groningen) en kon ik op gesprek komen. Nu zit ik hier, haha.”

Wat zijn je verwachtingen? 

“Mijn eerste verwachting is dat ik in een heel leuk team van mensen terechtkom. Vooral de jonge cultuur en het enthousiasme spreken mij erg aan. Ook denk ik binnen dit team veel te kunnen gaan leren en hierin door te groeien. Al met al denk ik een hele leuke tijd te gaan krijgen hier.”

En heb je op professioneel gebied verder nog verwachtingen?

“Ik denk dat ik veel kan leren van de financiële wereld waarin ik terecht kom. Met name als ik bij meerdere, gave opdrachtgevers aan de slag mag. Zo hoop ik op die manier meer op te kunnen pikken en leren dan slechts bij één bedrijf werkzaam te zijn. Stappen zetten op persoonlijk gebied is ook iets wat ik graag zou willen. Ik verwacht een nog betere professionele houding aan te kunnen leren nemen.”

Heb jij nog ambities? Toekomstplannen?

“Ambities, dat vind ik altijd zo’n woord voor een millennial, haha. Maar wat mij nog gaaf lijkt? Die eerdergenoemde reis naar Zuid-Amerika! Als je kijkt op professioneel gebied, dan zou ik het liefst een eigen bedrijf beginnen. Eigen baas zijn, dat lijkt mij wel wat! Verder probeer ik nu vooral goed te kijken wat ik leuk vind en wat bij mij past. Hopelijk zien we dan over 5 jaar wat dit precies geworden is.”

 

Jij ziet wel waar het schip strand?

“Precies. Genoeg ambities voor een mooi toekomstperspectief. Toch lijkt het mij nog gaaf om bijvoorbeeld in het buitenland te gaan werken. Voor een bedrijf in Japan bijvoorbeeld. Niet alleen om te werken, maar ook vanwege de andere cultuur en de mensen.”

Dus eigenlijk suggereer je dat Finanxe haar contacten daar moet gaan leggen?

“Ja, eigenlijk wel! Of een plek als Australië of Nieuw-Zeeland. Het lijkt me heerlijk om daar heen te gaan en te ontdekken wat daar allemaal mogelijk is. Misschien iets voor Finanxe voor in de toekomst, haha!”

Ontwerp zonder titel

Niels Alberts

Niels is sinds 8 november gestart als Junior Finance Professional bij Finanxe. Momenteel zit hij bij BOS services voor zijn eerst opdracht.  Hij heeft zin in zijn nieuwe avontuur bij Finanxe en kijkt met nieuwsgierige blik naar de toekomst. Contact opnemen kan via n.alberts@finanxe.nl of klik hier.