Energiewacht Mark Finanxe 2022

Mark over zijn interim opdracht bij Energiewacht

4 augustus 2022

Alle blogs

Mark ten Berge is sinds ruim 3 maanden aan de slag als Interim Professional bij Energiewacht. Een grote organisatie, die bovendien te maken hebben met een grote verandering: de 3 grote kantoren in Assen, Zwolle en Enschede gaan fuseren. We spraken Mark over zijn ervaringen en de inhoud van deze opdracht.


“Voordat ik bij Finanxe aan de slag ging, heb ik bij verschillende andere bedrijven ondersteuning geboden op de financiële administratie. Na een paar jaar meer van hetzelfde, werd het tijd voor meer uitdaging”, begint Mark. “En dat heb ik nu gevonden bij Energiewacht. Ik ben er in principe aan het werk op de financiële afdeling van kantoor Enschede, waarbij het grootste deel van mijn werk bestaat uit debiteurenbeheer. Maar tegelijkertijd denk ik ook steeds vaker mee over hoe het werk na de fusie eruit moet komen te zien. Het is leuk om daar samen met collega’s van de andere vestigingen over te praten.”

 

Kritisch meedenken

Als we Mark vragen wat hij het leukste vind aan deze opdracht, hoeft hij niet lang na te denken: “Ik voel echt de vrijheid om het huidige proces kritisch te bekijken en mogelijke verbeteringen voor te stellen. Het debiteurenbeheer zoals ik dat nu bijvoorbeeld doe, bestaat na de fusie in zijn huidige vorm misschien niet meer. Maar je hebt het wel over een belangrijk proces waar klanten direct bij betrokken zijn, dus is het fijn om te merken dat je de kans krijgt om het proces te optimaliseren. Ik denk dat dat ook is waar ik de meeste toegevoegde waarde lever.”

“Voor een deel komt dat natuurlijk ook door wat je vanuit Finanxe meekrijgt, je merkt op allerlei manieren dat ze betrokken zijn bij je carrière en ontwikkeling. Het is absoluut niet zo dat ze je op opdracht sturen, de marge pakken en het daarmee prima vinden. Je krijgt echt goede persoonlijke begeleiding, en ik voel me ook veilig om dingen te bespreken die iets minder goed gaan of minder goed bevallen. Een mooi voorbeeld vind ik dat Martijn, de eigenaar en directeur, persoonlijk aanwezig was bij mijn introductiebijeenkomst. Dat zie je bij heel veel andere bedrijven waarschijnlijk niet!”

Ik voel echt de vrijheid om het huidige proces kritisch te bekijken en mogelijke verbeteringen voor te stellen.

Blijven leren en ontwikkelen

Naast het persoonlijke contact met zowel zijn business- als HR-consultant, volgt Mark ook het juniorprogramma van de Finanxe Academy.

Mark ten Berge JPG“Dat is voor een deel vakinhoudelijk, maar ik heb ook al een paar persoonlijkheidstrainingen gevolgd. Ik vind dat die laatste met name bijdragen aan de kwaliteit van mijn werk: het zijn weliswaar dingen die je misschien al wel van jezelf wist, maar waar je nooit zo op hebt gelet. Omdat ik nu meer inzicht heb in mijn kwaliteiten en valkuilen, weet ik beter wat ik moet doen om het gewenste resultaat te behalen.”

“De Finanxe Academy heeft zelfs invloed op mijn persoonlijke leven. We deden een training waar we keken naar energiebrengers en energievreters. Toen werd ik eventjes met de neus op de feiten gedrukt dat ik bijvoorbeeld een beter sportritme nodig heb. Dat is ook weer een mooi voorbeeld van hoe Finanxe écht bezig is met mij als mens, en niet over mijn rug probeert zo veel mogelijk geld te verdienen. En na de zomervakantie ga ik weer 3 keer per week naar de sportschool!”

 

 


Finanxe logoOnze kernwaarden zie je overal terug, van de mogelijkheid om te groeien en te ontdekken #ExploringCounts tot in de kwaliteit waar we voor staan #BeingTheBestCounts. Wil je weten wat dit voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op voor een kop koffie, we vertellen je graag meer!