Martho Flexwerk 6

Martho Flexwerk uit Emmeloord zoekt een Controller

4 februari 2021

Hiddo de Bruin - Algemeen Directeur Martho FlexwerkWe spreken Hiddo de Bruin, Algemeen Directeur. In de afspraakbevestiging die we stuurden stond duidelijk ‘vacature inventarisatie en interview’ en daar weet Hiddo wel raad mee. Zonder hem een vraag te hoeven stellen vertelt hij ons het naadje van de kous. Bijvoorbeeld over het ontstaan van Martho 15 jaar geleden, het imago dat lange tijd aan de branche kleefde, de reden dat ze naast de agrarische sector nu ook de food en logistieke sector bedienen en waarom het zo’n gave organisatie is om voor te werken. Een verhaal dat eigenlijk niet in een interview is samen te vatten. Toch doen we een poging, lees maar mee…

Martho Flexwerk zoekt een Controller“Waar zal ik beginnen? Zal ik eerst maar eens wat vertellen over Martho?” Heel graag! “Martho Flexwerk is een regionale uitzendorganisatie gevestigd in Emmeloord. We bestaan nu zo’n vijftien jaar en ik ben hier zelf twee jaar geleden ingestapt. Toentertijd bedienden we vooral bedrijven binnen de agrarische sector, maar die seizoenen volgen elkaar nooit naadloos op. Dat is niet goed voor je business en daarom zijn we ons meer gaan richten op de branches food, industrie en logistiek. In dat proces zitten we eigenlijk nog steeds. Dat betekent concreet dat we bestaande klanten binnen de agrarische sector blijven bedienen, maar onze new business vooral willen werven in andere sectoren zoals Food, Productie, Industrie en Logistiek . Zestig procent van onze klanten zit inmiddels in de overige sectoren, dus die ontwikkeling is best wel hard gegaan. Daar zijn we trost op, maar we willen nog veel verder groeien.”

Een totaalpakket voor de uitzendkracht

“Binnen al deze ontwikkelingen blijven we een uitzendbureau voor de arbeidsmigrant. Ons werkgebied is Emmeloord en omgeving. We trekken met een passer een cirkel van zo’n dertig tot veertig kilometer rondom Emmeloord. Dat is namelijk de plek waar wij huisvesting hebben voor onze werknemers. We bieden namelijk een totaalpakket voor de uitzendkracht. We werven de medewerkers zelf vanuit ons eigen kantoor in Emmeloord middels online campagnes.”

Doelstelling: veertig procent groeien in drie jaar tijd

De doelstelling is om zo’n veertig procent te groeien in, zoals wij dat noemen, verkochte uren. Dat willen we in drie jaar tijd realiseren met het huidige aantal FTE’s. We willen dus vooral harder en slimmer gaan werken. We zijn goed onderweg, hebben een goedgevulde orderportefeuille. De uitdaging ligt hem vooral in het vinden van de juiste mensen, zowel kwalitatief als kwantitatief.”

Kostenbeheersing

Martho Flexwerk zoekt een Controller“Zoals genoemd hebben we flinke stappen gezet, maar er valt nog een flinke slag te slaan op het onderdeel kostenbesparing. We hebben al behoorlijk wat bespaard op de operationele kosten, zo zijn wij druk doende met trajecten om eigen huisvesting te realiseren op woonparken, te beginnen in ons oorspronkelijk werkgebied. Maar op het gebied van allocatiekosten valt een flinke winst te behalen. Dat is eigenlijk heel concreet waar we een controller voor nodig hebben. Verder moeten bijvoorbeeld de kosten voor vervoer en huisvesting strakker worden ingericht en samen met het opzetten van woonparken zal hier een mooie uitdaging liggen voor de nieuwe collega. We hebben iemand nodig die gevraagd en ongevraagd met adviezen komt om de kostenbesparing handen en voeten te geven. Iemand die ons zo nu en dan aan de hand meeneemt en met zijn of haar kennis duidelijk laat zien welke keuze we het beste kunnen maken.” Echte businesscases dus? “Ja, absoluut, dit zijn echte businesscases. De lange ademtrajecten kun je het wel noemen. Daar moet je van houden.”

Sfeer op kantoor

“Je kunt ons bedrijf eigenlijk opsplitsen in tweeën. Je hebt een frontoffice, dat zijn de klantenteams bestaande uit een accountmanager, een jobcoach en een planner. En dan heb je de backoffice: administratie, finance en de afdeling huisvesting en vervoer. Dan hebben we nog wat chauffeurs, klusjesmannen en op de grote locaties locatiemanagers in dienst. In totaal hebben we het dan over zo'n twintig collega's. We zijn een informele organisatie, noem het een jeanscultuur. Maar we hebben wel een duidelijke taakomschrijving voor iedereen. Daar houden we ons ook allemaal aan, dat vinden we belangrijk binnen Martho."

Imago Martho

Martho Flexwerk zoekt een Controller“Aan het uitzenden van arbeidsmigranten kleeft een bepaald imago. Maar Martho Flexwerk heeft de zaken goed voor elkaar: goed werkgeverschap en zorg voor het personeel hebben wij in een hoog vaandel staan. We realiseren ons dat onze mensen ons kapitaal zijn en doen er daarom alles aan om zo goed mogelijk te zijn voor onze werknemers. Denk hierbij aan goede arbeidsomstandigheden, goede verdiensten, goede huisvesting, goed transport, enzovoort. Niet voor niets hebben we een team dat zich dagelijks bezighoudt met huisvesting en vervoer. Ik durf te zeggen dat de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd in de verbetering van het imago van Martho.”

 

Martho Flexwerk

Logo Martho Flexwerk

Martho Flexwerk is een snel groeiende, regionale uitzendorganisatie gevestigd in het centrum van haar werkgebied: Emmeloord. Het bedrijf werd vijftien jaar geleden opgericht voor het uitzenden van personeel binnen de agrarische sector. Tegenwoordig zendt Martho ook personeel uit in andere branches en sectoren. 

Zo zijn onze medewerkers actief in de sectoren Food, Productie, Industrie en logistiek. Overal waar zowel het werken met de handen als ook “het-koppie-erbij” een rol speelt zijn mensen van Martho inzetbaar. Naast vakkundig Nederlands personeel heeft Martho ook medewerkers uit EU-landen aan het werk. Zo zijn EU-medewerkers in vele sectoren actief, bijvoorbeeld in de glastuinbouw, in de visindustrie en de agrarische sector. Martho heeft zich in relatief korte periode een plaats eigen gemaakt tussen de al gevestigde uitzendbureaus in Flevoland. Om de dienstverlening zo volledig mogelijk te maken maakt Martho Flexwerk gebruik van meerdere labels: Martho Flexwerk Personeelsdiensten en Martho Flexwerk Agrarisch.

Marion Kok - Managing Consultant - FinanxeHeb jij zin om bij Martho Flexwerk aan de slag te gaan als Controller? Bekijk de vacature en neem contact op met Marion Kok - Hetebrij via  06- 53593730 of per mail via  
 

VACATURE