1643298609873

Martiniplaza zoekt Assistent Controller

1 november 2022

Alle blogs

In gesprek met Controller Peter Dijkstra.

Ontwerp zonder titelEr is een vacature van Assistent Controller bij één van de leukste werkgevers én de grootste, duurzame evenementenlocatie van Noord-Nederland. Echt! Stel je voor dat jij onderdeel bent van een hecht team dat verantwoordelijk is voor de financiële afhandeling van alle evenementen bij MartiniPlaza. Klinkt goed toch? Peter Dijkstra, Controller bij MartiniPlaza vertelt je meer.

 

 

Entertainment

Wat maakt MartiniPlaza uniek? Geen dag is hetzelfde, er gebeurt altijd wat. MartiniPlaza staat geen dag stil. “Dat moet je voelen wanneer je binnenkomt”, zegt Peter. Jaarlijks komen er ongeveer 500.000 mensen naar MartiniPlaza. Het is dé plek voor liefhebbers van muziek, sport, cabaret, lezingen, beurzen of congressen (ook internationaal). Maar er is nog meer. De agenda is altijd vol. Het is een perfecte plek voor plezier, ontmoetingen, succes en ontwikkeling.

De ene dag zijn er examens voor zenuwachtige studenten en de volgende dag is er een groot dansfeest voor 4000 blije mensen. Een groot contrast. Of er is een populair boksgala in de multifunctionele hal en even verderop, in het theater, kijken de kleintjes hun ogen uit bij een kindervoorstelling. En dat krijg jij allemaal mee. Met uitzicht op het parkeerterrein, de roezemoes van de mensen en de geur van popcorn en patat, weet iedereen op kantoor dat er weer wat tofs gaat plaatsvinden. Peter: “Als er op vrijdagmiddag een soundcheck wordt gedaan, dan genieten wij mee.

De klant is koning. Klantgerichtheid staat bovenaan en is één van de missies van dit mooie bedrijf. “Alles draait hier om de klantbeleving. We willen nog beter doen waar we goed in zijn. Er kan altijd iets misgaan, daar leren we van, maar daar mag de klant niks van merken”, vertelt Peter.

 

 DE SAAMHORIGHEID IS GROOT. WE DOEN HET WERK MET Z'N ALLEN.

Teamwerk

In het team hangt een gemoedelijke sfeer van ‘samen de schouders eronder’, collegialiteit, gezelligheid en no nonsens. Lekker nuchter, maar met een grote betrokkenheid. Niet alleen in het financiële team, maar binnen de hele organisatie.

Peter: “De saamhorigheid is groot. We doen het werk met z’n allen. Wanneer we morgen tot de enkels in het water staan pakken we allemaal een waterstofzuiger. Of als ze aan het opbouwen zijn en je loopt net langs, dan til je even mee.”

Het groene Stadspark is op loopafstand dus met elkaar een rondje in de pauze kan altijd. Graag zelfs. In de zomer komt de personeelsvereniging in actie, want dan is het bij MartiniPlaza rustiger. Gezellig samen een dagje ontspannen: zeilen over de Friese wateren, een wandeltocht met opdrachten, een rondvaart door Groningen, expeditie Robinson… noem maar op. Even het verstand op nul, lekker eten & drinken en ouwehoeren.

Alles onder controle

“Er is als controller niets zo erg als de controle kwijt te raken”, lacht Peter. Maar daar zit vast een kern van waarheid in. Als assistent controller ga je werk van de controller overnemen, zoals meer controle op de administratie; checken of alles op het juiste evenement is geboekt. Maar ook bankboekingen, debiteuren- en crediteurenbeheer en de managementrapportages en rendementsoverzichten horen bij jouw takenpakket. Dus hou je wel van uitdaging? Dan zit je hier op de goede plek, want geen dag is gelijk.

Er wordt natuurlijk wel wat van je verwacht. De bedoeling is dat de controller wordt ontlast en dan is zelfstandigheid een must. Het wordt zeer gewaardeerd als je zelf initiatieven neemt. Dus zie je in de cijfers iets wat afwijkt? Lijkt een project (evenement) over het budget heen te schieten? Dan ga je in gesprek. Maar geen zorgen, dat is bij MartiniPlaza geen probleem, want iedereen zit op dezelfde verdieping, de deuren staan open en vindt het leuk als je binnenkomt. Of zie je iets wat in de werkprocessen of in het systeem handiger kan? Zeg het vooral. Er zijn flexibele werktijden. Begin je later omdat je nog even langs de garage wilt? Moet je kind naar de dokter? Geen probleem. Het is geven en nemen. Wekelijks, op maandagochtend, zit het team bij elkaar en worden eventuele belangrijke zaken voor die week besproken.

Ben je dol op evenementen? Hou je wel van een beetje rumoer en onvoorspelbaarheid? Heb je al een paar jaar ervaring? Dan is dit jouw functie! Je komt terecht bij een superleuke werkgever, de trots van het Noorden, waar iedereen het enorm naar zijn of haar zin heeft. Dat wil jij toch ook?

Klik hier voor de vacature.

 

Gert KostwinderEnthousiast geworden na het verhaal van Peter? 
Neem contact op met  Gert Kostwinder:
06 29 48 80 42