Masterclass 26 oktober

Masterclass: één kans voor een goede eerste indruk, wat vonden Marion en Karsten van deze dag?

31 oktober 2018

Op vrijdag 26 oktober was het weer tijd voor een Finanxe Academy Masterclass. ‘Één kans voor een goede eerste indruk’. Een dag waarin allerlei thema’s aan bod kwamen die raken aan het profileren van jezelf. Het bekijken en bespreken de Elevator Pitch video die elke trainee had opgenomen was een spannend maar interessant onderdeel van de dag... Wat vonden consultant Marion en trainee Karsten van deze dag?  

Finanxe Marjon_selectieConsultant Marion Hetebrij: “Het was een gevarieerde dag waarin veel aan bod kwam! Als je van student naar medewerker gaat is het belangrijk om goed voor de dag te komen, te kunnen vertellen wie je bent en wat jouw toegevoegde waarde is voor een organisatie. Niet alleen bij onze trainees maar ook bij ervaren financials staat het voeren van een sollicitatiegesprek meestal niet op de favorietenlijst. Deze dag wilden we extra handvatten te geven om zelfverzekerd voor de dag te komen. Het zijn allemaal echt goede professionals die daarover zelfverzekerd mogen vertellen bij de bedrijven waar ze komen. Het zijn allemaal stuk voor stuk toppers!

Ben jij je bewust van hoe je online overkomt? 
We hebben stilgestaan bij de verschillende generaties collega’s die je tegenkomt op de werkvloer. Voor starters kan het vanzelfsprekend zijn 24-7 online te zijn, maar je collega is misschien tijdens werktijden niet met privé zaken bezig.  Ook het online profileren kwam aan bod. Hoe presenteer jij jezelf op LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter. Veel is zichtbaar voor je werkgever en collega’s, ben jij je bewust van hoe je overkomt? Hoe kijken mensen zakelijk gezien naar je? We hebben over een aantal stellingen gediscussieerd, bijvoorbeeld: ‘Je voegt je leidinggevende toe op social media’. Over de meeste stellingen waren we vrij eensgezind. Het gaat er bij dit onderwerp niet om hoe Finanxe vindt dat je het moet doen, maar dat er bewustzijn en inzicht komt in het feit dat jouw keuzes bepaalde gevolgen kunnen hebben. 

Meeting 26 oktoberSollicitatiegesprekken, bij weinig mensen favoriet
's Middags spraken we over sollicitatiegesprekken, hoe bereid je je voor, wat kan kleding voor je doen? Daarnaast kwamen verschillende onderwerpen waar elke starter tegenaan loopt bij een eerste baan aan de orde. Je hebt veel vragen en er worden veel taken bij je neergelegd, hoe ga je daar mee om en hoe communiceer je met je collega’s? Collega Robert vertelde over feedback geven en in kleinere groepen bespraken we praktijkvoorbeelden. Elke trainee had een Elevator Pitch van zichzelf gefilmd die we samen bekeken en waarop we feedback gaven. De meesten vonden dat een spannende opdracht… maar het waren hele leuke pitches en op basis van alle informatie van de dag waren er genoeg ideeën voor verbetering. Interim Professional Marcella sloot af, ze vertelde over haar werk als interimmer en er werden veel vragen gesteld.   

We willen met de Finanxe Academy echt een plek bieden waar onze trainees situaties die ze op hun werk tegenkomen en lastig vinden kunnen bespreken met collega financials die buiten die werksituatie staan. Zo kunnen we elkaar vooruit helpen! Het was een interessante dag met een leuke, gezellige groep mensen!”  

KarstenKarsten van der Laan, trainee Finanxe Academy: "Gezellig om elkaar weer te spreken! 
Het was heel gezellig en leuk om al mijn collega's weer te zien. Je hebt elkaar nu een paar keer gesproken, het is leuk om te horen wat ze in tussentijd gedaan hebben en hoe ze hun opdracht vinden. Het programma van deze masterclass was interessant, er zijn veel dingen besproken die relevant zijn op de werkvloer en voor je carrière. Iedereen kwam zelf met praktijkvoorbeelden die ze hebben meegemaakt. 

Online profileren
De info over hoe je je online profileert was voor mij een goede reminder. Ik post helemaal geen rare dingen, maar het is toch goed om er bij stil te staan, je social media accounts eens door te gaan om te kijken wat er ook alweer op staat en of je de boel kunt opschonen. 

Marcella presenteert tijdens masterclassElevator Pitch video
Iedereen had een Elevator Pitch van zichzelf op video opgenomen. Dat was eerlijk gezegd niet mijn favoriete bezigheid… Voor de meesten is het best lastig om jezelf op beeld te zetten en vervolgens terug te kijken. Maar, iedereen deed het en ik heb er nuttige dingen van geleerd! Qua inhoud was mijn pitch goed, ik noemde persoonlijke dingen maar ook prestaties die ik al heb geleverd. Een tip was om de punten die ik wil verbeteren aan mijzelf wat minder specifiek te benoemen. Met een meer algemene focus op ontwikkeling voorkom je dat het negatief overkomt. 

Al met al vond ik het een geslaagde, proactieve dag waarin iedereen goed zijn input heeft gegeven!