Headers website nieuwe stijl  Aangepast formaat (9)

MHC Mobility zoekt een Finance Manager

31 juli 2023

Alle blogs

Een auto leasen, of misschien zelfs een fiets of scooter? MHC Mobility fixt het voor je. Deze leverancier, gevestigd in Groningen, biedt mobiliteit aan in diverse vormen. Van leasecontracten tot mobiliteitsbudgetten. Daarnaast dragen ze verantwoordelijkheid voor de hele Benelux en hebben meerdere zusterbedrijven door Europa.  Dat zijn heel wat lease contracten op jaarbasis en om dat allemaal in goeie banen te blijven leiden kunnen ze wel een finance manager gebruiken.


We werken hier hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar.

Work hard, play hard

‘Zo doen we dat in ons team’ vertelt Paul van der Meulen, Financieel Directeur bij MHC Mobility en verantwoordelijk voor de afdelingen Finance, Risk en IT.
De klant staat voorop, dat kenmerkt de organisatie. De doelstelling van het bedrijf: een 9+ ervaring. Hoe? Door sociaal, vernieuwend, betrouwbaar en professioneel te zijn. Al geldt dat echt niet alleen voor de klantbeleving maar net zo goed voor alle collega’s van het bedrijf.

Vol enthousiasme vertelt Paul dat hij dit jaar het kerstfeest organiseert ‘dus dan wordt het gegarandeerd leuk’ zegt hij lachend. Alle andere vestigingen in Nederland komen tijdens zo’n evenement samen, evenals bij de zomerbarbecue.
Een foodtruck tijdens de donderdagmiddagborrel, een zeehondje adopteren uit Pieterburen, sportieve evenementen om geld in te zamelen. The list goes on als je aan Paul vraagt over de activiteiten voor collega’s. Oh, en af een toe een barista op kantoor mag ook niet ontbreken. Zoals Paul al eerder aangaf ‘we werken hier hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar.’ Dit alles toont wel aan dat MHC Mobility de tertiaire arbeidsvoorwaarden goed op orde heeft. Iets waar ze trots op zijn.

Persoonlijke groei hoog in het vaandel

MHC Mobility bestaat uit een nuchtere club, en dat maakt het zo leuk om er te werken als we Paul moeten geloven. ‘We doen ons best om plezier te hebben in wat we doen maar ook voor onze klanten dat plezier erin te houden.’
Naast de leuke activiteiten is het ook een hele interessante business. Leasing lijkt wel een makkelijk concept maar het is best complex en er komt veel bij kijken. Handel, diensten, projectorganisatie, you name it. Het hoort er allemaal bij en juist dat maakt het zo uitdagend. En dat zie je terug aan de mensen die er werken. Sommige collega’s werken al meer dan 10 jaar bij MHC Mobility en een aantal daarvan heeft al diverse functies gehad op verschillende afdelingen binnen de organisatie. Er is veel ruimte om door te groeien en dit wordt binnen het bedrijf dan ook erg gepromoot.

Veel lagen om te pellen

Dat er met veel enthousiasme wordt gewerkt binnen het bedrijf is wel duidelijk. Paul vertelt vol passie over de branche.
‘Iedereen denkt heel eenvoudig over een lease auto, maar zo simpel is het niet en dat maakt het juist zo uitdagend. Want zodra je alles gaat afpellen zitten daar allerlei lagen in.’

Zo moet er een restwaarde worden bepaald op het moment dat de auto na vier jaar terugkomt en verkocht wordt. Wat is de auto dan nog waard? Wat is de gemiddelde schaderatio? Reparaties, onderhoud, banden. ‘Het zijn allemaal zaken waar we rekening mee moeten houden en op basis van al die factoren komt er een leaseprijs uit, wat allemaal verwerkt wordt in de administratie. Het is een zeer interessant beroep.’

Degene die als Finance Manager bij MHC Mobility aan de slag gaat kan rekenen op een warm bad en meer dan genoeg uitdaging.

Genoeg uitdaging?

Degene die als Finance Manager bij MHC Mobility aan de slag gaat kan rekenen op een warm bad en meer dan genoeg uitdaging. Maar wat kun je, naast goeie koffie en een leuk kerst- en zomerfeest verwachten als je als finance manager bij MHC Mobility terecht komt?

‘We zijn op zoek naar een Finance Manager die ondernemend en gedreven is. Iemand die ziet waar verbetering kan worden aangebracht in systemen waar nodig, die innovatief is en een team aan kan sturen’ geeft Paul aan. Je bent onder Paul eindverantwoordelijk voor o.a. de financiële administratie, de rapportages en leiding geven aan het zeskoppige finance-team. Daarnaast is er ook nog de verantwoordelijkheid van het Belgische team. Wat denk jij? Genoeg uitdaging?

Ben jij ondernemend, gedreven en zie jij de zomerbarbecue wel zitten? Klik hier voor de vacature.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

 

Circlex ontwerpen deel 2  Branding  (4)

Kim Wierenga
06-19 25 78 80

 

 

Naberman, MarkMark Naberman
06-41 21 56 45