Banner Roell Virginia

Nieuwe collega Roël: Van zonnig Curaçao naar (af)studeren in regenachtig Nederland

22 november 2021

Roël is afgestudeerd aan de RUG en kwam hier op zijn achttiende vanuit Curaçao om te studeren. De liefde voor het vak heeft hij van z’n vader. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees het hier!

Roël heeft tijdens zijn studieperiode geleerd dat kiezen wat goed bij je past erg belangrijk is. Daarom besloot hij na zijn studie Accountancy een master International Financial Management te doen. Uiteindelijk besloot hij toch een andere master te kiezen. Toen hij hiermee klaar was, besloot hij op zoek te gaan wat hij nou echt leuk vond. Inmiddels is hij gestart bij Finanxe, waardoor hij door verschillende opdrachten zijn talent verder kan ontwikkelen. Het uiteindelijke doel? De beste worden in zijn vakgebied! We stellen hem graag aan je voor!

Ga je nog wel eens terug naar Curaçao?

“Voor corona ging ik daar eigenlijk om het jaar heen, mijn ouders wonen er namelijk nog wel. Ik woon ondertussen al 7 jaar in Nederland. Hoe ik het vind om hier te wonen in Nederland? Vooral koud haha! Helemaal in deze tijd, het regent als je wakker wordt en het blijft zo donker. Op Curaçao is dat wel anders. Je hoeft niet eens naar een weer app te kijken: je loopt naar buiten en je weet dat het 28 graden is.”

Wat doe jij dan graag in je vrije tijd?

“Ik houd echt van voetballen. Dit doe ik op het moment bij Lycurgus. Eerder bij de Knickerbockers. Echter wilde ik wat meer voetbal en wat minder derde helft, dus vandaar de overstap naar een andere club! Verder vind ik het leuk om te fitnessen en ook luister ik waar ik eigenlijk ook ben graag naar muziek. Een specifieke voorkeur heb ik niet, eigenlijk vind ik alles leuk. Behalve rockmuziek.”

Mogen we je ergens voor wakker maken?

“Het liefst word ik echt niet wakker gemaakt, maar als ik iets moet kiezen dan zou ik gaan voor een vliegticket naar Curaçao of naar een ander mooi land.”

Ga je naast Curaçao nog graag naar andere landen? 

“Eigenlijk ben ik niet meer op reis geweest sinds ik in Nederland woon. Toen ik op Curaçao was, was het heel makkelijk om naar bijvoorbeeld Aruba of Bonaire te gaan. Dit is namelijk maar een twintig minuten vliegen. Hier in Nederland was ik erg gefocust op mijn studie en als ik er was, ging ik naar mijn ouders. Verder was er dus niet echt de tijd om op vakantie te gaan. Dat wil ik wel gaan doen de komende jaren.”

Hoe ben jij zo bij Finanxe gekomen?

“Ik ben afgestudeerd in juli en had al gauw een goed gevoel bij detachering. De afwisseling en diversiteit spreekt mij erg aan. Op LinkedIn zag ik veel voorbijkomen, vooral Finanxe sprak mij aan en via de website heb ik gesolliciteerd. Daarna ben ik op gesprek geweest en is het balletje gaan rollen. De sfeer, de mensen en het verwelkomen gaf bij mij al snel een fijn gevoel en alle reden om ervoor te gaan.”

Hoe bevalt het tot nu toe?

“Heel goed, er is nog niks veranderd sinds mijn eerste aanraking met het bedrijf. De sfeer is fijn en het werken is er leuk. Als je iets nodig hebt dan word je altijd snel geholpen. Mijn verdere verwachtingen zijn vooral dat ik veel wil gaan leren in het eerste jaar. Zo hoop ik na dit eerste jaar te weten welke richting ik op wil gaan en daar zo ver mogelijk in te komen en in te groeien.”

De liefde voor het vak, is dat al vroeg op Curaçao ontstaan?

“Dat is best wel vroeg begonnen. Mijn vader was boekhouder en is dat nu nog steeds. Hij deed dat voor zzp’ers. Ik was toen 11 jaar oud en zag toen altijd allemaal papieren met allemaal cijfers verspreid liggen over zijn bureau. Ik dacht ‘wat is dit nou weer?’ en in mijn hoofd was dit gewoon een grote puzzel. Ik wilde al snel weten wat het was en inhield. Steeds vaker keek ik mee en langzaamaan begreep ik ook steeds beter waar het over ging. Ik vond het toen al leuk en dat vind ik nog steeds! Toen ik een jaar of 14 of 15 was hielp ik hem er ook mee.”

 Heb je verder nog ambities voor de toekomst?

“Mijn ambities liggen vooral gericht op mijn carrière. Als ik uiteindelijk gevonden heb wat écht bij mij past, wil ik gaan kijken hoe ik daar de beste in kan worden. Verder wil ik nog zoveel mogelijk gaan reizen in de toekomst. Het lijkt me een mooie ambitie om echt te ervaren hoe die cultuur daar is, om dit ook te kunnen vergelijken met hoe jij leeft.”

En weer terug om te wonen op Curaçao, zie je dat nog zitten?

“Ik denk het ooit wel, maar voorlopig nog niet! Ik denk dat ik op een gegeven moment op een leeftijd kom dat je er wel klaar mee bent om telkens met een winterjas rond te lopen, haha. Dan ga ik denk ik wel weer terug, maar ik kan nog niet zeggen wanneer dat is.”

Roël circlexRoël Virginia 

Roël is sinds 30 september gestart met zijn avontuur als Finance Trainee bij Finanxe. Hij doet bij BOS services zijn eerst opdracht.  Hij heeft super veel zin in aankomende tijd en hoopt veel te kunnen leren. Contact opnemen kan via r.virginia@finanxe.nl of klik hier