PPM

Premium Petfood Brands, een sales en marketingorganisatie gespecialiseerd in premium diervoeding, is op zoek naar een controller

8 februari 2019

Alle blogs

Finanxe is namens Premium Petfood Brands, een sales en marketingorganisatie gespecialiseerd in premium diervoeding, op zoek naar een controller. We spraken hierover met Ronald van Sermondt.

Kun je wat vertellen over Premium Petfood Brands, wat is het voor organisatie?

“We zijn een sales en marketingorganisatie gespecialiseerd in premium diervoeding, zoals de naam eigenlijk al zegt. We vermarkten drie merken van honden- en kattenvoeding in de Benelux, waaronder Smølke en Rodi. Met die merken zijn we in alle relevante verkooppunten voor dierenvoeding in Nederland vertegenwoordigd. Dat is van de kleinste dierenspeciaalzaak tot de grotere bekende Nederlandse supermarkten. Daarnaast zijn we online goed vertegenwoordig bij bijvoorbeeld Bol.com. Daarmee hebben we een heel interessant klantenpakket.”

Hoe is Finance georganiseerd binnen Premium Petfood Brands?

FietsenTeam“In het totaal werken er ongeveer vijftien mensen bij Premium Petfood Brands met een sales en marketingachtergrond. We proberen met elkaar op een andere manier zaken te doen dan binnen onze branche gebruikelijk is. Wij willen echt vernieuwend bezig zijn en voorlopen op het gebied van marketing. Dat geldt eigenlijk ook voor de financiële afdeling. Daarin lopen we voor op anderen, we hebben de boel goed ingericht.

In het totaal werken er drie mensen op de afdeling, namelijk het MT-lid dat nu vervangen moet worden, aangevuld met een administratief medewerkster en een administrateur. De administratief medewerkster houdt zich bezig met de dagelijkse werkzaamheden, zoals het verwerken van inkoopfacturen, het opstellen van verkoopfacturen en dat soort zaken. De administrateur controleert haar werk en vult aan waar nodig. Hij is verder betrokken bij de maandafsluiting, het opstellen van diverse rapportages en hij draagt zorg voor het grootboek. De huidige controller is eindverantwoordelijk voor deze afdeling en controleert daarom het werk van beide collega’s. Hij stelt diverse rapportages op, is verantwoordelijk voor de personeelsadministratie, wagenparkbeheer en het voorbereiden van de afspraken met de accountant. Verder informeert hij op maandagochtend, tijdens het MT-overleg zijn collega’s over de stand van zaken. Tenslotte is de afdeling betrokken bij het voorbereiden van betalingen, liquiditeitscontroles, belastingaangiftes, juridische contacten en de personeelsadministratie. Daarnaast is de sales-collega erg betrokken bij deze afdeling. Je kunt wel zeggen dat ze het vooral met z’n vieren doen.“

Hoe komt het dat jullie zo vooruitstrevend zijn ten opzichte van jullie concurrenten?

Foto dame hond water“Dat zit hem denk ik vooral in het type werknemer dat bij Premium Petfood Brands werkt. We zoeken altijd ondernemende mensen met een zogenaamde ‘eigen-toko-mentaliteit’. Zelfstandige mensen die zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun werk en dat op een manier uitvoeren die het beste is voor het bedrijf. Ik heb veel liever dat iemand het een keer teveel met me oneens is, dan dat iemand het te veel met me eens is. Dat is denk ik wat het karakter van ons team het beste omschrijft en wat er voor zorgt dat we zo vooruitstrevend zijn.”

Waarom moet ik solliciteren op deze vacature als controller?

“Er zit een heel uitdagende kant aan deze functie. Op dit moment worden er onvoldoende financiële analyses uitgevoerd. We hebben natuurlijk wel maandrapportages en weten hoe we groeien, maar om echt dieper op de materie in te gaan, zal er een verdiepingsslag moeten plaatsvinden. Dus als jullie iemand weten te vinden die dat heel gaaf vindt om te doen, dan kan diegene zich bij ons helemaal uitleven. Er kunnen sowieso een heleboel zaken verder worden opgepakt. Verder hebben we een mooi klantenpakket en werk je met heel toffe producten. Dat lijkt aan de buitenkant niet altijd zo, maar dat is wel hoe ik het ervaar.”

Koen Bruinenberg, op dit moment nog werkzaam als Controller bij Premium Petfood Brands, vult aan: “Premium Petfood Brands is echt een gaaf bedrijf om voor te werken. De reden dat ik wegga heeft ook niets te maken met de organisatie, ik ben na 9 jaar gewoon toe aan een nieuwe uitdaging. Er werken ontzettend leuke mensen en ik ben er van overtuigd dat de nieuwe controller zijn of haar ‘ei’ hier helemaal kwijt kan. Het heeft voor mij altijd gevoeld als een warm bad en ik heb veel vrijheid gehad. De nieuwe collega krijgt alle tijd en ruimte om zich volledig op de taken van de controller te richten, dat biedt kansen. Daar ben ik van overtuigd. Ik hoop dat PPB een fijne opvolger zal vinden.”

Waarom is Premium Petfood Brands een mooie organisatie om voor te werken?

SchietenTeamuitje“We werken met allemaal fijne, stabiele en niet snel in de stress schietende mensen en doen regelmatig leuke dingen met elkaar. We geloven bij Premium Petfood Brands niet dat werkweken van 80 uur het verschil maken, maar dat het belangrijk is dat je een goede balans vindt in werk en privé. We vinden bijvoorbeeld dat aan het einde van de dag het werk ophoudt en we proberen elkaar na werktijd met rust te laten. We willen een goede werkgever zijn en denken regelmatig na over hoe we dit kunnen zijn en blijven voor onze medewerkers."
 

Bas Sikkema - Managing Consultant - FinanxeHeb jij zin om als Controller aan de slag te gaan bij Premium Petfood Brands?

Bekijk de vacature en neem voor meer informatie contact op met
Bas Sikkema via of via 06- 14 66 00 92.