Raster

Raster Groep zoekt Hoofd Financiële Administratie

12 maart 2019

Finanxe is namens Raster, een not-for-profit organisatie actief in de gemeente Deventer op het gebied van Welzijn en Kinderopvang, op zoek naar een Hoofd Financiële Administratie. We spraken hierover met Marijke Luijting.

Marijke Luijting is als Manager Bedrijfsvoering en Controller sinds vier jaar werkzaam bij Raster en verantwoordelijk voor het Bedrijfsbureau binnen Raster. We stelden haar een aantal vragen over Raster en de collega die ze zoekt.


Hoe is Finance georganiseerd binnen Raster?

20160826_samenko_0205_klein“Er werken in het totaal vier administrateurs op de financiële afdeling van Raster: drie allround financieel administratief medewerkers en één medewerker salarisadministratie. Allemaal toegewijde collega's die de administratie vakkundig en zelfstandig verwerken. De nieuwe collega die we zoeken zal de afdeling met name inhoudelijk moeten ondersteunen en, indien nodig, advies geven over specifieke vraagstukken. Daarnaast zal hij of zij regelmatig moeten overleggen over de gang van zaken op de afdeling.”

Kan je een korte indruk geven van de afdeling waar de nieuwe collega deel van zal uitmaken?

VI-Samenko-klein_4115“Zoals gezegd bestaat de financiële afdeling uit vier collega’s die allemaal hun eigen taken hebben en die zeer zelfstandig uitvoeren. Onze nieuwe collega zal geen dagtaak hebben aan de aansturing van die afdeling. Hij of zij zal veelvuldig samenwerken met anderen binnen Raster. Het meest met mij, maar uiteraard ook met andere afdelingen binnen Welzijn, Sam&ko en het Bedrijfsbureau, zoals de Facilitaire Dienst en ICT. Dat maakt de baan veelzijdig en het betekent dat we een communicatief vaardig persoon nodig hebben. Iemand die bijdraagt aan de verbinding binnen de organisatie, want dat is iets wat bij Raster op dit moment een centraal thema vormt.”

Welke taken behoren tot het Hoofd Financiële Administratie bij Raster?

20160826_samenko-klein_0126“Als Hoofd Financiële Administratie ben je verantwoordelijk voor het voeren van de gehele financiële administratie van de verschillende onderdelen van Raster (waaronder projecten- en salarisadministratie). Om dit te kunnen doen en om ervoor te zorgen dat andere afdelingen binnen Raster op de hoogte zijn van definanciële positie van Raster, zorg je voor de financiële maand- en kwartaalrapportages en voor het opstellen van de begroting en jaarrekening. Je voorziet het bestuur en het management van overzichtelijke en toegankelijke rapportages. Je voert evaluaties uit met betrekking tot de administratie en voert controle op de juistheid, betrouwbaarheid en volledigheid hiervan. Je draagt zorg voor de interne controle.”

Waarom is het zo leuk om bij Raster te werken?

RAS-KW-1222“Wat ik erg leuk vind aan Raster is dat het niet zuiver kinderopvang betreft, maar ook welzijn. Veel inwoners van de gemeente Deventer krijgen vroeg of laat met ons te maken en samen zorgen we voor een betere samenleving in Deventer. Samen werken aan dit doel vind ik heel bijzonder. Dat doen we zowel intern als extern.”

Wie moet er solliciteren op deze functie? Op wat voor type kandidaten hoop je?

“Het belangrijkste vind ik dat we een energieke collega weten te vinden. Iemand die veel zin heeft om zijn handen uit de mouwen te steken en het leuk vindt de verantwoordelijkheid voor de hele financiële administratie te dragen.  We zoeken echt iemand die kennis heeft van de verschillende systemen waar wij mee werken en heel goed is in Excel.. En met goede ideeën komt om bestaande processen en werkwijzen te verbeteren.  Iemand die zowel het hoofd als de handen van de afdeling vormt, een meewerkend voorman met oog voor de mensen om zich heen.”

Raster Groep - Een leefbare samenleving voor en door iedereen

Raster_logo_blauwRaster is een not-for-profit organisatie, actief in de gemeente Deventer. Raster verricht Welzijnswerk en biedt Kinderopvang (onder de naam Sam&ko). Not-for-profit betekent dat alle opbrengsten in de organisatie blijven en gebruikt worden voor het stimuleren van vernieuwing. Naast de kinderopvang zet Raster zich in op het gebied van welzijn. De welzijnsactiviteiten worden uitgevoerd voor de gemeente Deventer en andere opdrachtgevers die actief zijn op het sociaal-maatschappelijk terrein, zoals woningcorporaties. De welzijnsactiviteiten omvatten kinderwerk, jongerenwerk, samenlevingsopbouw, activering, ouderactiviteiten en ouderenadvies. Samenwerken aan een samenleving, vanuit de onderliggende visie dat elke burger van Deventer moet kunnen deelnemen aan de maatschappij, dat is waar Raster zich voor inzet. Een leefbare samenleving voor en door iedereen.

 

Heb jij zin om aan de slag te gaan als Hoofd Financiële Administratie bij deze leuke organisatie? Check de vacature en neem contact met ons op!