flatlay werkplek

Registeraccountant wordt coachende teammanager

18 augustus 2020

Alle blogs

Rona Zinger vertelt over haar uitdagende baan als Manager Accounting bij Landal GreenParks

Vier verschillende teams samenvoegen en zo één nieuwe afdeling Accounting vormen. Deze uitdaging klinkt manager Rona Zinger als muziek in de oren! Ondanks haar inhoudelijk financiële achtergrond ligt haar hart bij mensen, bij teams. “Ik geniet van de inhoud maar mag het liefst collega’s coachen en in hun kracht zetten. Mijn nieuwe baan bij Landal is me op het lijf geschreven!”

‘Kabbelen, daar vind ik niet zoveel aan’

IMG_0388Rona komt binnen bij Landal op het moment dat er een behoorlijke organisatorische wijziging is doorgevoerd. Vier verschillende teams zijn samengevoegd tot één afdeling accounting, bestaand uit 30 medewerkers. Rona: “Na de reorganisatie in oktober 2019 zijn de vier sub teams samengevoegd tot één groot team. Hierdoor ontstond een vacature waar ik voor ben geselecteerd. Een hele uitdaging!”

Veertien jaar lang werkte Rona bij verschillende  woningcorporaties als teammanager financiën. “Ik merkte aan mezelf dat ik toe was aan een nieuwe branche, een frisse start. Ik heb mijn werk met heel veel plezier gedaan maar miste uiteindelijk toch een beetje de tucht van de markt. De commerciële hoek trok me, meer snelheid en daadkracht. Toen jullie consultant Marion mij benaderde voor deze functie dacht ik gelijk: gaaf. Deze uitdaging is mij op het lijf geschreven. Qua achtergrond ben ik met mijn RA-titel heel financieel georiënteerd. Het nadeel daarvan is dat ik vooral benaderd wordt voor financieel inhoudelijke functies, waar je met jaarrekeningen, rapportages en begrotingen bezig bent. En daar ligt mijn hart niet meer. Mijn hart ligt vooral bij het continue verbeteren. Vanuit de inhoud kijken waar je staat als team en waar je naar toe wilt.”

Rona is geen manager die houdt van een beheersituatie. “Als alles staat en het kabbelt lekker door, dan vind ik er niet zoveel aan. Er mogen er best wat pittige issues liggen. Wat wrijving in een team, dat je samen nog een bergje over moet. Ik houd van die uitdaging.”

 

ER SPEELT VEEL EN DAT VIND IK HEERLIJK

Team, maar nog geen team

Van de meerdere subteams één SSC team maken, dat is Rona’s grootste uitdaging. Daarnaast is Landal per 1 mei overgestapt op een nieuw primair systeem en ook op dat gebied is er genoeg te doen. Rona: “Er speelt veel en dat vind ik heerlijk. Als team zijn we aan het inventariseren wat onze dienstverlening nou precies is. Wat zijn onze taken en hoe kunnen we die als afdeling optimaal organiseren? Hoe werken we nu en wat zouden we nóg slimmer kunnen doen? Voor mij is het belangrijk om te zorgen dat dit team, dat eigenlijk nog geen team is, heel goed samen door één deur kan en echt gaat werken als een SSC. Daarvoor moeten we elkaar leren kennen. Wie ben je, wat is je plek en hoe werken wij goed samen met elkaar? Hoe worden we een geoliede machine die kan anticiperen en problemen kan opvangen?” Doel is om processen efficiënter te maken en alle handmatige acties (Excel) zoveel mogelijk te vervangen door het nieuwe systeem Netsuite.

 

IMG_0363Van specialistisch naar allround: tandemconstructies

Voor Rona is het belangrijk dat elke collega vanuit een passende functie in zijn of haar kracht staat. Daarbij speelt vertrouwen een grote rol, ze wil beslist geen micromanager zijn. Een van haar focuspunten is de overstap van specialistisch werk naar allround inzetbaarheid. “Ik ben wat dat betreft door schade en schande wijs geworden. Ik geloof niet meer in de ‘achtervang’ methode, maar veel meer in een tandemconstructie waarbij elke medewerker minimaal drie grote taken kan doen. Iedere taak moet vervolgens ook door minimaal drie mensen kunnen worden uitgevoerd. Als je daar tandems voor bouwt waarin mensen goed samenwerken borg je de continuïteit binnen een afdeling.

Van A naar Z komen hoeft niet op alfabetische volgorde. Juist niet. Op een creatieve manier in kansen en mogelijkheden denken, dat is hoe ik mijn werk doe. 

 

Snoepwinkel

Rona wordt vaak als atypische financial gezien. Naast de inhoudelijke focus is ze namelijk vooral gericht op het team, samenwerking en het proces. “Met de kennis die ik nu heb over mijzelf zou ik niet weer voor een studie accountancy kiezen, hoewel ik heel veel heb aan mijn achtergrond. Ik geniet van de inhoud, maar ik mag het liefst mensen coachen en binnen een team kijken hoe ik collega’s kan laten excelleren. Wat dat betreft voelt het bij Landal alsof ik in een snoepwinkel ben beland, de grootste uitdaging zit hier echt in de teamdynamiek. En dan ben ik ook nog tijdens de coronacrisis ingestapt! Gelukkig zijn er mooie tools die het mogelijk maken om de banden aan te trekken, ondanks dat je elkaar niet live ziet.”

 

Omdenken is het belangrijkste

“Zelf vind ik het altijd een moeilijke vraag om antwoord op te geven: ‘waar sta je over vijf jaar?’. Ik wil gewoon leuk en uitdagend werk hebben, welk bordje er boven de deur hangt maakt mij niet zoveel uit. Ik weet eerder wat ik niet wil, dan wat ik wel wil. Zo wil ik bijvoorbeeld nooit meer puur inhoudelijk de accountancy ingaan. Met elkaar problemen oplossen zou ik in elke branche en bij elk bedrijf kunnen doen. Omdenken is de belangrijkste vaardigheid die daarbij nodig is. Van A naar Z komen hoeft niet op alfabetische volgorde. Juist niet. Op een creatieve manier in kansen en mogelijkheden denken, dat is hoe ik mijn werk doe. En daarmee hoop ik nog veel voor mensen en organisaties te kunnen betekenen!"