Ridder Group Harderwijk

Ridder Group in Harderwijk zoekt een Assistant Group Controller

6 november 2020

Ridder HarderwijkRidder Group is een snelgroeiend internationaal familiebedrijf. Met 330 collega’s werken zij aan technische oplossingen om de productie van groenten en fruit in kassen te optimaliseren. En die oplossingen zijn hard nodig, want de vraag naar veiligheid en verantwoord geproduceerd voedsel blijft groeien. Zo ook de vraag naar nieuwe collega’s. Op dit moment is Ridder op zoek naar een Assistant Group Controller. Benieuwd wat Jeroen Straathof, CFO bij Ridder Group en Hans Bos, Group Controller bij Ridder Group over deze functie te vertellen hebben? Lees dan het volledige interview.

Ridder Group werkt aan technische oplossingen om de productie van groenten en fruit in kassen te optimaliseren, wat moet ik me hierbij voorstellen?

Jeroen Straathof - CFO RidderJeroen vertelt: “Ridder is een familiebedrijf, opgericht in 1953 door Frans Nugteren. Het begon allemaal met een loonbedrijf in Ridderkerk waar, vanuit frustratie over het handmatig schoonmaken van de greppels rond de boerderij, een greppelfrees werd gebouwd. Dit initiatief leidde tot een wereldwijd opererend familiebedrijf, eerst in landbouwmachines. Nugteren besloot van Ridderkerk naar Harderwijk te verkassen, om zijn apparatuur in te zetten bij de graafwerkzaamheden in de nieuw aan te leggen Flevopolder. Daarna kwam de focus op de ontwikkeling van aandrijfsystemen voor de 'bedekte tuinbouw en intensieve veehouderij' en ERP-systemen voor de metaalindustrie. Later ook op waterbesparende innovaties, doordachte procesautomatisering, arbeidsbesparende managementsystemen en slimme klimaatschermen. Van sloten graven naar high tech innovaties in de tuinbouw. Nu telt Ridder Group in deze branche als ervaren en innovatieve marktleider waarbij we samen met ons wereldwijde netwerk en in totaal zo’n 330 medewerkers, systeemoplossingen bieden voor het ideale groeiklimaat. Van mechanische tot aan digitale services.”

Hoe ziet de finance afdeling bij Ridder Group eruit?

Hans BosHet woord is aan Hans: “Eigenlijk is Ridder opgesplitst in drie busines units: Drive systems, Growing solutions en Climate screens. Daarnaast zijn er nog een aantal buitenlandse kantoren. Elke business unit heeft zijn eigen finance afdeling met een eigen controller. Daarnaast groepsafdeling Finance & Controlling waar ik voor werk en waar ook de vacature op van toepassing is. De vestigingen rapporteren aan de groep en wij consolideren en rapporteren aan de groepsdirectie en aan de Raad van Commissarissen. Daarnaast sturen we groep brede projecten op het gebied van finance & reporting aan, zoals het standaardiseren van rekeningsschema’s, ERP implementaties en nieuwe rapportages. In het totaal heb ik het hierbij over 18 FTE, dus voor alle business units en de verkoopkantoren in het buitenland.”

En jullie zoeken een nieuwe collega, wat kan je daarover vertellen?

“We zoeken een nieuwe collega ter vervanging van iemand. Het is dus geen nieuwe functie, maar wel een functie die volop mogelijkheden en uitdagingen biedt.” En waar hoop je op? “Ik hoop dat we een collega weten te vinden met wie in een klik heb. Iemand die een beetje hetzelfde in het leven staat, iemand met wie ik het goed kan vinden. Ik houd bijvoorbeeld van een grapje op z’n tijd. Daarnaast vind ik het prettig als iemand open minded is en ambitie toont” aldus Hans.

We zoeken een ambitieuze en gedreven collega. Iemand die zich thuis voelt binnen de informele sfeer van Ridder

Hoe ziet de gemiddelde werkweek van de Assistant  Group Controller eruit?

RIDDER GROUP IN HARDERWIJK ZOEKT EEN ASSISTANT GROUP CONTROLLER“Op maandag beginnen we meestal met een afdelingsoverleg. Dat is met mij, Jeroen en de nieuwe collega. Dan nemen we de week even door, wat is er gebeurd, wat staat er voor de komende week op de agenda, zijn er zaken waar we op moeten letten of die extra aandacht behoeven. De dagelijkse werkzaamheden zullen bestaan uit het verwerken van de banken en inkomende facturen, en overige administratieve zaken zoals CBS aangiftes. Verder natuurlijk de maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen. Elk kwartaal hebben we een forecast proces waarbij we bekijken hoe de rest van het jaar eruit ziet. Nu zitten we middenin het budgetteringsproces, dan stellen we het budget voor de komende jaren op. Daarnaast zal de nieuwe collega participeren in diverse projecten op het gebied van finance & reporting."

Waarom is Ridder zo’n gaaf bedrijf om voor te werken?

“Het is een heel hechte club. We zijn echt een familiebedrijf met oog voor elkaar. Hands-on. Er is een heel informele sfeer, je kan bij iedereen binnenlopen. De meeste mensen werken hier al een behoorlijke periode. Ik vind het lastig om onder woorden te brengen, maar ik voel me hier in elk geval heel erg thuis” vertelt Hans.

RIDDER GROUP IN HARDERWIJK ZOEKT EEN ASSISTANT GROUP CONTROLLER

Bas Sikkema - Managing Consultant - FinanxeHeb jij zin om bij Ridder aan de slag te gaan als Assistent Group Controller?

 

Bekijk de vacature en neem contact op met Bas Sikkema

via 06- 14 66 00 92 of per mail via 

VACATURE


 

 
 
Onze 'eigen' Ester Kok heeft op interim basis een periode gewerkt bij Ridder. Benieuwd hoe zij deze periode heeft ervaren?

Bekijk deze Finanxe Short Story waarin Ester wat meer vertelt over haar opdracht bij Ridder.
Pijl Ester