AtzeDijkstraNEW

SAMENWERKINGSVERBAND NOORD-NEDERLAND ZOEKT EEN SENIOR ADVISEUR FINANCIËN & CONTROL

10 mei 2019

Wat voor organisatie is SNN?

LogoNEW“Het SNN is een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies. Wij zetten ons dagelijks in om het Noorden van Nederland nog mooier te maken.  Wij doen dit door bedrijven subsidie te geven zodat ze kunnen innoveren en daarmee de positie van Noord Nederland versterken en de werkgelegenheid in deze regio toeneemt. Daarnaast faciliteren wij de noordelijke samenwerking en behartigen wij de belangen van het Noorden in Den Haag en Brussel.”


 

Waarom is SNN een mooie organisatie om voor te werken?

“Iedereen die hier werkt is trots dat wij geld mogen uitgeven om de economie in Noord Nederland te versterken. Elk jaar verlenen we ongeveer 100 miljoen euro aan diverse projecten. Dat doen we voornamelijk met Europese, Nationale en Provinciale middelen. Verder lobbyen we namens Noord Nederland in Den Haag en Brussel. Om te laten zien wat Noord-Nederland te bieden heeft, hebben wij  een pagina gelanceerd met allerlei voorbeelden van ondernemers die iets hebben bereikt met behulp van onze subsidie. Ja, dat is waar we het voor doen. Dat is waarom SNN een mooie organisatie is om voor te werken.”

Hoe is finance bij jullie georganiseerd?

Samenwerken 2NEW

"In het totaal werken er ongeveer honderd mensen bij SNN. Daarvan zijn er zeventig bezig met subsidieaanvragen en alles wat daar bij komt kijken. Daarnaast hebben we een team van lobbyisten, programmamanagement, bestuurszaken en ondersteunende afdelingen waaronder financiën. Het team financiën bestaat uit 5 personen.

Als financiële afdeling zorgen wij dat de financiële administratie op orde is, de jaarrekening en begroting tijdig worden opgesteld en rapportages worden gemaakt. Een keer per week zorgen wij ervoor dat alle subsidies worden uitbetaald aan bedrijven en particulieren. Verder maakt ook de Privacy en Security collega onderdeel uit van de financiële afdeling. Die laatste zorgt er onder andere voor dat wij op het gebied van de AVG geen risico lopen. Het team bestaat uit vier mannen en een vrouw."


 

Ik hoop op een collega die positief is ingesteld en relaties op een goede manier weet te onderhouden. Iemand die het gaaf vindt om de positie van Noord Nederland te vergroten en aantrekkelijker te maken.

En de nieuwe functie, kan je daar iets meer over vertellen?

“Dat kan ik zeker, want tot iets meer dan een maand geleden was dit mijn functie. Sinds kort ben ik als Concerncontroller eindverantwoordelijk voor de financiën. Ik zorg samen met het team dat de jaarrekening, kostenrapportages en begroting op tijd klaar zijn. De functie van Senior adviseur financiën & control, daar waar we nu dus iemand voor zoeken, heb ik bijna vijf jaar met veel plezier uitgevoerd. De afgelopen jaren heb ik geprobeerd, met behulp van diverse trainingen, het kwaliteitsniveau van de mensen omhoog te brengen en de relaties met uiteenlopende partijen uit te breiden en te verbeteren. Verder is er een ERP systeem geïmplementeerd om meer in control te zijn als financiële afdeling waar het gaat om de subsidieregelingen die wij namens andere partijen uitvoeren. Dat soort zaken.

Nu merk je dat er weer wat wisselingen zijn binnen de subsidieteams en staan we voor de uitdaging om de behoefte van deze collega’s in kaart te brengen en daar passende trainingen voor op te zetten. Daarnaast merk ik de laatste tijd dat de focus vooral uitging naar het team dat zich bezighield met het Europese geld, daar liggen immers de grootste risico’s, maar het is van groot belang dat we de komende jaren ook focus hebben voor de andere teams. In 2021 krijgen we weer opnieuw geld, met de daarbij behoren nieuwe verordeningen en afspraken. Daar ligt ook een grote rol voor onze nieuwe collega weggelegd.”

Hoe ziet een gemiddelde werkweek van de Senior adviseur financiën & control eruit?

Samenwerken 3NEW

 “De nieuwe collega heeft elke week contact met een van de autoriteiten waardoor we worden gecontroleerd namens de EC. We worden best wel veel gecontroleerd gedurende het hele jaar, dus om zaken af te stemmen en zorgen dat dingen goed verlopen is het belangrijk om in nauw contact te staan. Intern moet natuurlijk ook wekelijks worden afgestemd wat er moet worden aangeleverd. Daarnaast moeten er reviews worden uitgevoerd op de subsidiedossiers om te bepalen of het kwaliteitsniveau op orde is en waar verbeteringen mogelijk zijn: waar kunnen we efficiënter werken en waar kunnen we zaken beter organiseren. Zo nu en dan operational audits uitvoeren.  Af en toe op projectbezoek, om feeling te krijgen bij de inhoud van projecten en collega’s on-the-job te coachen. Uiteraard moet er in het voorjaar worden meegewerkt om de jaarrekening en begroting tijdig af te hebben.”

Wat voor type is jullie nieuwe collega?

“Ik hoop op een collega die positief is ingesteld, iemand die nadenkt over hoe we zaken zo goed mogelijk kunnen oppakken en continue wil verbeteren. Daarnaast hoop ik op iemand die de verhoudingen en relaties op een goede manier weet te onderhouden. Kortom, iemand die communicatief heel vaardig is en snel in de gaten heeft waar de risico’s en kansen liggen.”

Heb jij zin om aan de slag te gaan als Senior adviseur financiën & control bij deze leuke organisatie? Check de vacature en neem contact met ons op!

 

Vacature