Finance-control-sfi-2-compressor1668424848

Scheer & Foppen Installatietechniek zoekt een Business Controller

24 november 2022

Alle blogs

In gesprek met Mike Lijkendijk, Manager Finance & Control. Mike vertelt waarom een functie als Business Controller binnen zo’n uniek familiebedrijf een fantastische kans is om jouw kwaliteiten volledig te benutten. Ook legt Mike uit wat Scheer & Foppen doet en waarom het hebben van een ‘wij-gevoel’ belangrijk is.

Sinds de oprichting in 1964 bewijst scheer & foppen installatietechniek zich door een hoge mate van betrouwbaarheid en deskundigheid.  

Opvolger gezocht

Mike volgde de opleiding Bedrijfseconomie en startte zijn carrière in de interim- wereld. Op de finance-afdeling van een grote organisatie maakte Mike flinke stappen, maar was nieuwsgierig naar meer. Met behulp van  Finanxe, startte Mike in 2018 als Business Controller bij Scheer & Foppen. Deze functie komt nu vrij en kan jou als financiële duizendpoot een unieke kans bieden je te ontwikkelen binnen dit familiebedrijf.

‘Wij’ van Scheer & Foppen

“Scheer & Foppen Installatietechniek is een (h)echt familiebedrijf” staat met grote letters op de website van het bedrijf. Scheer en Foppen Installatietechniek is een allround dienstverlener met o.a. activiteiten op het gebied van service en onderhoud, werktuigbouwkunde, stadsverwarming en elektrotechniek. Bij Scheer & Foppen heerst een sterk teamgevoel, vindt Mike. “Zeker na corona is het ‘wij-gevoel’ echt een speerpunt van onze organisatie. We zijn trots op wat we maken en dragen dit gevoel dan ook graag uit.”  

“Onze grootste afdeling is Energy”

“De warmtemethoden worden steeds meer ontwikkeld. Door de klimaatverandering en energiecrisis is er een toenemende vraag naar duurzame, fossielvrije energie. Stadsverwarming is nu actueler dan ooit”, legt Mike uit.

“Door te kiezen voor een energieneutrale of energiezuinige aanpak draagt ook u bij aan een betere wereld. Want het kan en móet nog beter. Maar het is een mooi begin. Wat ons betreft is stadsverwarming een van de sleutels tot een schonere wereld” is dan ook te lezen op de website van SFI.

Er zijn ook dagen dat je met een helm op, op de bouw te vinden bent, zo krijg je meer gevoel bij onze werkzaamheden.

Wat houdt de functie als Business Controller in?

“Ik zoek in een Business Controller echt een rechterhand”, legt Mike uit. “We zijn samen verantwoordelijk voor de financiën. De functie is erg vrij en afwisselend. Het mooie in deze functie is dat je voor het mkb echt het verschil kan maken. Doordat we een familiebedrijf zijn, staan de deuren altijd open en zijn de lijnen kort. Het is een vrije rol waarin nieuwsgierigheid belangrijk is, jij kan het verschil maken.”

Je bent de financiële rechterhand

“Je bent een aanspreekpunt voor de administratie”, legt Mike uit. Als Business Controller ben je de schakel tussen het management en de uitvoering op financieel gebied. Vanuit de uitvoering worden knelpunten en financiële risico’s gesignaleerd en vertaald in een advies richting het management. Hieruit kunnen procesoptimalisaties en verbetertrajecten worden geconstateerd welke vanuit de business controller worden bewaakt en geïnitieerd. “Een van de belangrijkste taken van de Business Controller is de projectbewaking”, vult Mike aan. “Daarnaast stappen wij volgend jaar over op een nieuw ERP-pakket, hier kunnen we zeker hulp bij gebruiken.”

Wat zijn je taken als Business Controller?

  • Je bent het aanspreekpunt voor de administratieve medewerkers met betrekking tot de projectadministratie;
  • Je verzorgt het uitvoeren van controlerende werkzaamheden met betrekking tot de financiële en fiscale administratie;
  • Je stelt managementrapportages op waarin zowel financiële als niet-financiële informatie is opgenomen;
  • Je coacht en begeleidt (junior) projectleiders bij de financiële projectbeheersing;
  • Je ziet toe op een correcte, tijdige en kwalitatieve uitvoering van de aan de projectleiders toegewezen financiële en administratieve verantwoordelijkheden;
  • Zelfstandig signaleren van financiële risico’s binnen de projectadministratie op het gebied van rendement en werkkapitaalbeheersing, middels oa. Projectbezoeken, gesprekken en data (PowerBI);

Wij zijn op zoek naar een Business Controller met een sterk gevoel voor optimale samenwerking. Heb jij passie voor finance en wil je werken in een hecht team, een nauwe samenwerking die gebaseerd is op vertrouwen en een proactieve houding die je terugvindt bij je collega’s? Ga dan aan de slag bij familiebedrijf Scheer & Foppen Installatietechniek in Harderwijk. Klik hier voor de vacature.

Ouwerling, Jeroen

heb jij interesse? Neem dan contact op:
Jeroen Ouwerling
06- 82 06 37 53