Header website  (13)

SKSG zoekt een Teamleider Financiële Administratie

24 april 2023

Alle blogs

In gesprek met Atze Hoogma, hij is werkzaam als Manager Bedrijfsvoering en werkt al meerdere jaren met plezier bij SKSG. Zo zegt hij: “Het is een schitterende organisatie. Vakinhoudelijk werken en maatschappelijk betekenisvol bezig zijn komen hier samen.”

 

 

SKSG is met meer dan 100 locaties de grootste kinderopvang van Noord-Nederland. Er is opvang voor baby’s, peuters en schoolgaande kinderen de nadruk wordt gelegd  op ontwikkeling en persoonlijke aandacht. Hun doel? Kinderen te stimuleren en begeleiden naar het mooiste wat ze kunnen worden; zichzelf!

De functie Teamleider Financiële Administratie is nieuw. De organisatie is de afgelopen jaren dusdanig gegroeid dat het tijd was voor een efficiencyslag. De taken van de Manager Bedrijfsvoering en Controller zijn opnieuw ingedeeld waardoor deze functie is ontstaan. Er is veel ruimte om mee te denken over de invulling hiervan.

De droom van SKSG

Gelijke kansen voor álle kinderen, want elk kind telt mee. Deze maatschappelijk betrokken organisatie in Groningen biedt aan meer dan 7000 kinderen kinderopvang. Wat is hun grootste kracht volgens Atze? De continue ontwikkeling van kinderen door sociale interactie te stimuleren en door activiteiten te bedenken, zowel binnen als buiten, die hen op een speelse manier laat leren.  Maar niet alleen hun de ontwikkeling van de kinderen is belangrijk, óók die van de medewerkers. De directie en leidinggevenden bezoeken regelmatig de locaties om in gesprek te gaan met de medewerkers om zo te weten wat er speelt.

SKSG zet zich ook in voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben, maar wél op de groep terecht kunnen. Het team Financiële Administratie levert hierin een belangrijke, maatschappelijke bijdrage om kinderopvang voor alle kinderen mogelijk te maken. Zij worden daar ook geschoold. Zo hebben zij bijvoorbeeld contact met gemeenten om ervoor te zorgen dat kinderen met een sociaal-medische indicatie wel op de kinderdagopvang verblijven in te laten stromen. Ook ondersteunen zij ouders die moeite hebben bij het invullen van (digitale) aanvraagformulieren of onderhouden zij contact met de Belastingdienst.
Atze: “Als je goed de ouders weet te ondersteunen, geef je de kinderen meer kans.”

Wat is kenmerkend voor de organisatie? “Wij zijn samen SKSG.”

Teamgevoel

“Ik ervaar overal een enorme collegialiteit, op kantoor én op alle locaties”, vertelt Atze trots. De bereidheid om te veranderen en onderlinge samenwerking is geweldig. Medewerkers zitten niet stil en er wordt onderling afgestemd als dat nodig is. “Het is een leuk team om leiding aan te geven en samen verder te ontwikkelen.”

Het team Financiële Administratie is een taakvolwassen team en weet wat er van hen wordt verwacht. Zo moeten elke vierde werkdag van de maand de cijfers klaar zijn voor de maandrapportage. Atze: “De PDCA-cyclus is heel strak ingeregeld. Maar iedereen gaat ervoor en houdt zich vast aan het schema. Daar hoef ik niet om te vragen, dat gaat vanzelf.”

De rekeningen voor de dienstverlening gaan hoofdzakelijk naar ouders. Debiteurenbeheer heeft als belangrijke taak ervoor te zorgen dat de rekeningen op tijd worden betaald. De crediteurenadministratie zorgt voor de verwerking van ontvangsten en vastlegging in de administratie.

Naast hard werken en gezelligheid op de werkvloer organiseert het team één keer per jaar een teamuitje. Daarnaast bestaat er een actieve personeelsvereniging die meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseert.

Regie

SKSG zoekt een enthousiaste teamleider die het een uitdaging vindt om processen en systemen verder te gaan ontwikkelen. SKSG was één van de eerste organisaties die een innovatieslag gingen maken toen technieken zoals automatisch inscannen en elektrisch accorderen werden geïntroduceerd. Daarnaast is de eerste fase de eerste fase van een BI-omgeving binnen de organisatie gerealiseerd. Hierin liggen echter nog vele mogelijkheden tot groei, hierbij kun je denken aan de verbetering van de rapportagestructuur en het maken van scherpere analyses. De organisatie en medewerkers blijven zich continu ontwikkelen.

Verder moet je het leuk vinden om volledige en foutloze rapportages op te leveren en hierbij een controle uit te voeren. Dit is namelijk een essentieel onderdeel van je functie.   
Hoe je dat doet, is aan jou. Zolang je maar op de hoogte bent van de cijfers. Mist er informatie of heb je aanvullende vragen? Dan ga je in overleg met je collega’s. “Foute vragen bestaan niet. Je moet een helder beeld hebben van de controle”, zegt Atze.

Je bepaalt je eigen agenda, bijvoorbeeld wanneer en hoe vaak je met het team overlegt. Zolang je binnen de kaders van de rapportages blijft.

Eén van de belangrijkste motivaties om te kiezen voor deze functie is dat je betekenisvol werk doet. Je bent een essentiële schakel om voor 7000 kinderen dagopvang mogelijk te maken.

Is leidinggevende ervaring een must voor deze functie? Mag, maar hoeft niet. Heb jij leidinggevende ambities of ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Lijkt het je fantastisch om indirect betrokken te zijn bij de ontwikkeling van kinderen? Heb je oog voor het verbeteren en ontwikkelen van processen en systemen en word je blij als je samen met het team gaat ontdekken welke veranderingen nodig zijn om het team naar een volgend niveau te tillen? En niet onbelangrijk… voel jij die drive om kinderopvang voor veel kinderen mogelijk te maken? Dan is dit dé baan voor jou!

Wat is kenmerkend voor de organisatie? “Wij zijn samen SKSG”